Zoek

TNT-topman Peter Bakker kreeg bijna drie jaarsalarissen mee bij vertrek

Forse vertrekvergoeding voor vrijwillig afscheid TNT-topman

19 september 2011

TNT-topman Peter Bakker zag voor zichzelf geen rol meer weggelegd na splitsing van TNT in twee aparte ondernemingen. Het vrijwillige vertrek leverde hem 2,6 miljoen euro op.

"Logisch." Zo noemde TNT het vertrek van zijn topman Peter Bakker na splitsing van het bedrijf in twee ondernemingen, TNT Express en PostNL.

En ook Peter Bakker zelf zag de splitsing als een gepast moment om andere uitdagingen aan te gaan.

Naar nu blijkt heeft Bakker aan dit vrijwillige vertrek 2,6 miljoen euro over gehouden. De vertrekvergoeding omvat twee basissalarissen van 900.000 euro. Die vergoeding had TNT, nu PostNL, al eerder, zij het wat verdekt gemeld aan beleggers. 

Uit onderzoek van RTL Z blijkt nu dat daar ook nog een afkoop voor de opzegtermijn van het contract van nog eens 800.000 euro bij komt.

Goed bestuur
Volgens PostNL, de opvolger van TNT, is de vertrekpremie in lijn met gedragscodes voor goed bestuur zoals de code Tabaksblatt. Volgens deze code mag een vertrekkend topman maximaal één jaarsalaris meekrijgen in geval van gedwongen vertrek.

Maar omdat de afspraken met Peter Bakker dateren van voor de invoering van de code zou dit maximum in dit geval niet van toepassing zijn.

Beloningen Peter Bakker

Daar valt het nodige op af te dingen. In de eerste plaats gaat het hier niet om een gedwongen maar een vrijwillig vertrek. Een vertrekvergoeding is daarbij niet op zijn plaats. Afgezien daarvan is het vreemd dat Bakkers ‘oude' afspraken niet zijn aangepast toen TNT vorig jaar een nieuw beloningsbeleid invoerde.

En dan is er nog de merkwaardige afkoop van Bakkers contract. De gewezen topman had in zijn contract klaarblijkelijk een opzegtermijn van zes maanden opgenomen. Dat levert hem nu 800.000 euro extra op.

Al in december 2010 informeerde TNT beleggers over het vrijwillige vertrek van zijn topman. Als toen het arbeidscontract was opgezegd had het bedrijf keurig rekening gehouden met het vertrek van Bakker in mei 2011, de officiële splitsing van de onderneming.

Of Bakker naast genoemde vergoedingen ook salaris heeft ontvangen in de eerste maanden van 2011 is niet helder. Duidelijkheid hierover én over afwikkeling van zijn aandelenbeloning volgt pas bij verschijning van het .

LEES MEER:

Houdbaarheid dividend PostNL niet vanzelfsprekend 10 augustus 2011

Twee TNT-onderdelen zijn nog lang niet van elkaar verlost 26 mei 2011

Aandeelhouders TNT geven commissarissen een onvoldoende 25 mei 2011

Tegenvaller TNT door falend management en natuurgeweld  8 april 2011

TNT Post wordt dividend aandeel 21 februari 2011

TNT-topman Peter Bakker trekt zijn conclusies na splitsing 2 december 2010

Teleurstellende cijfers TNT aan vooravond van grote veranderingen 1 november 2010 

TNT over vijf maanden gesplitst 2 augustus 2010 

Reageer op dit artikel

Criticus, 25-9-2011 22:27:00

Het blijft onbegrijpelijk het mogelijk blijft voor dit soort bestuurders om zich, gesteund door de commissarisen zo te kunnen bevoordelen; Maarja als zij aan debeurt zijn willen ze uiteraard ook kunnen graaien. Het moet toch mogelijk moeten zijn dat de aandeelhouders tegen deze figuren kunnen optreden,uiteraard is iedere nederlander indirect aandeelhouder via de pensioenfondsen. En zoveel presteren deze mensen nu ook niet,ik ben de miskleun met de UMTS waarbij 24 milliard werd gespendeerd aan een waardeloze frequentie,maar dat zijn ze snel vergeten.

zwijgers, 25-9-2011 17:47:53

Schandalig dat die hoge beloningen niet aangepakt worden. Waar blijft in zulke gevallen de "Bosbelasting"?

peter woltil, 25-9-2011 14:39:13

Een bericht om diep treurig van te worden. Het leveren van zeer matige prestaties loont blijkbaar nog steeds. Ben benieuwd waar Bakker straks nog eens aan de slag gaat, als dat voor hem nog nodig mocht zijn...

dburggraaf, 21-9-2011 12:24:16

Als ik minister Jan Kees de Jager was zou ik per direct een gouden-handdruk-belasting gaan invoeren. D.w.z. bij de ontvangende partij 70% premieheffing innen en bij de donerende partij 100% heffingsrechten vorderen. Eens zien hoe snel dit soort zichzelf-verrijkende graaipartijen uit de bedrijfskas door bedrijfsmanagement kan worden uitgebannen.


Om te kunnen reageren dient u in te loggen.
Uw reactie verschijnt op deze website. Wees voorzichtig met persoonlijke gegevens op internet.

Heeft u nog geen gebruikersnaam, klik hier

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Fondsen selecteren en zien

Niet de juiste FlashPlugin?
U heeft waarschijnlijk niet de juiste FlashPlugin geinstalleerd.

De laatste versie kun u hier verkrijgen. U wordt dan naar een andere pagina doorverwezen waar u de juiste plugin kunt downloaden en installeren.

Het zou ook kunnen dat javascript uit staat in uw browser. Deze dient u aan te zetten.

80dB