VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Actie

SNS Reaal

Deskundigen aan zet om waarde onteigende effecten SNS vast te stellen

Deskundigen aan zet om waarde onteigende effecten SNS vast te stellen

26-02-2016 De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam (OK) heeft deskundigen benoemd die zich moeten buigen over de vraag wat de waarde is van de in 2013 onteigende effecten van SNS Reaal (SNS). De deskundigen zullen de OK daarover adviseren, die vervolgens in een later stadium een beslissing zal nemen.

Lees verder
Aanmelden

Deze actie staat nog open voor nieuwe leden

Houd rekening met het volgende:

 • U dient aandeelhouder SNS Reaal te zijn geweest tot het moment van onteigening op 1 februari 2013.
 • VEB-leden zijn verzekerd van deelname aan (voor hen openstaande) VEB-acties.

Waarom deze actie?

In februari 2013 heeft de Nederlandse staat bankverzekeraar SNS Reaal genationaliseerd. Aandeel- en obligatiehouders zijn daarbij onteigend. Namens gedupeerde beleggers is de VEB een collectieve actie begonnen.

Wat is er al gebeurd?

 •   Nationalisatie SNS Reaal

  De staat heeft SNS Reaal onteigend. Voor 3,7 miljard euro komt de bank in overheidshanden. Aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders zijn hun geld kwijt.

 •   Vraag om breed onderzoek naar wanbeleid

  De VEB verzoekt de Ondernemingskamer een onderzoek te gelasten naar mogelijk wanbeleid bij bank-verzekeraar SNS Reaal. Alleen op die manier kan duidelijk worden welke ontwikkelingen in zeven jaar beursbestaan hebben geleid tot de ondergang van SNS.

 •   Schadeloosstellingsprocedure

  De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan in de cassatie van de Staat op de schadeloosstellingsprocedure in de SNS-zaak. De Hoge Raad heeft de uitgangspunten vastgesteld voor de waardebepaling van de onteigende effecten.