VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Waarom deze actie?

De VEB heeft het Duitse autoconcern Volkswagen aansprakelijk gesteld. Het gaat over de schade die beleggers hebben geleden nadat bekend werd dat Volkswagen in de Verenigde Staten milieuregels had overtreden. Door dit bedrog was de koers van het Volkswagen aandeel kunstmatig hoog. Toen de manipulatie bekend werd, verloor het aandeel in twee dagen ruim 35% van haar waarde.

Waar staan we?

De VEB heeft autoconcern Volkswagen voor de Nederlandse rechter gedaagd vanwege misleidende uitlatingen over sjoemelsoftware die zij heeft geïnstalleerd in dieselauto's. De dagvaarding is begin februari 2016 uitgebracht.

In deze rechtszaak treedt de VEB op voor VW-beleggers die hun aandelen hebben gekocht via een Nederlandse beleggingsrekening. Volkswagen stelt zich net als BP op het standpunt dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is omdat VW net als BP geen Nederlandse onderneming is en de schade van de aandeelhouders niet in Nederland zou zijn gelden. Bovendien beroept VW zich op een forumkeuzebeding gin haar statuten waaruit zou volgen dat de Duitse rechter bevoegd is. De procedure tegen VW is op verzoek van beide partijen aangehouden totdat duidelijk is wat het definitieve oordeel zal zijn van de Hoge Raad in de VEB/BP-procedure.Dat zal naar verwachting nog bijna twee jaar duren.

Deze actie is nu open voor deelname Aanmelden

Houd rekening met het volgende
1. De VEB treedt op voor aandeelhouders Volkswagen die:

  • hun aandelen Volkswagen in bezit hadden in de periode 1 januari 2008 tot en met 22 september 2015 (deze periode is onder voorbehoud), en
  • die hebben gekocht via een beleggingsrekening in Nederland of via een Nederlandse bank of broker, en
  • verlies hebben geleden. 
  1. Door nu VEB-lid te worden, bent u zeker van deelname aan deze VEB-actie.