VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Minnelijke regeling
De VEB heeft een minnelijke regeling getroffen met VolkerWessels over de vraag of zij het voornemen van Reggeborgh om mogelijk een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen VolkerWessels tijdig aan haar aandeelhouders bekend heeft gemaakt.

De VEB is van mening dat VolkerWessels het voornemen van Reggeborgh voor dinsdag 29 oktober 2019 om 12:52 uur (het tijdstip van het persbericht van VolkerWessels) publiek had moeten maken. VolkerWessels betwist dit standpunt.

In het kader van de minnelijke regeling zijn de VEB en VolkerWessels overeengekomen dat VEB-leden die hun aandelen VolkerWessels op 29 oktober 2019 tussen 9.30 en 12.52 uur hebben verkocht in beginsel in aanmerking komen voor een vergoeding van het verschil tussen de slotkoers van 29 oktober en de door hen gerealiseerde verkoopprijs. VEB-leden die op 29 oktober 2019 tussen 9.00 en 9.30 uur hun aandelen hebben verkocht hebben in beginsel recht op 50% van het verschil tussen die slotkoers en de door hen gerealiseerde verkoopprijs. De VEB zal de administratieve afwikkeling van de minnelijke regeling en uitkering van de compensatie aan de deelnemers op zich nemen.

De VEB en VolkerWessels zijn deze regeling overeengekomen om een langdurige, kostbare procedure te voorkomen. VolkerWessels is hierdoor in de gelegenheid haar aandacht te richten op het afronden van de overname door Reggeborgh.

VEB-directeur Paul Koster toont zich tevreden met de schikking: “Het is goed nieuws dat VolkerWessels dit geschil zo voortvarend oplost.”

VolkerWessels voorzitter Jan de Ruiter: “Wij zijn tevreden dat we dit geschil met de VEB zo snel hebben kunnen oplossen zodat wij onze volle aandacht kunnen geven aan de recente ontwikkelingen, inclusief de afronding van de overname door Reggeborgh.”

Volledige persbericht