VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

‘Nieuwe beoordeling overname Saab kan staatsgarantie in gevaar brengen'

Ambtenaren van het Zweedse orgaan dat de overheidsfinanciën ondersteunt en controleert melden woensdag dat ze de verkoop van Saab door General Motors bekijken. Dat wordt gedaan om tot een aanbeveling aan de Zweedse regering te komen over de staatslening die de verkoop financiert.

De ambtenaren verwachten de aanbeveling tot het verstrekken van de garantie voor de lening aan Saab te geven, als er tenminste geen veranderingen aan het vorige week tussen Spyker en General Motors (GM) gesloten zijn toegevoegd.

'Lening mogelijk in gevaar'
In een artikel in de Zweedse krant Svenska Dagbladet wordt echter de indruk gewekt dat deze nieuwe beoordeling van het akkoord de staatsgarantie voor de lening in gevaar kan brengen. De lening wordt uitgegeven door de Europese Investerings Bank (EIB).

Het plaatsvervangend hoofd van het Zweeds Nationaal Schuld Kantoor, Erik Sjulander, zegt dat het om een gebruikelijke inspectie gaat van de deal tussen Spyker en Saab. "Dit is de normale gang van zaken, waarbij we naar de documenten moeten kijken en ons daarmee vertrouwd maken. Het is een kwestie van uitvoeren", aldus Sjulander.

Volgens het Svenska Dagbladet zou de directeur van het Zweeds Nationaal Schuld Kantoor, Bo Lundgren, in een interview met de krant gezegd hebben dat de herziening van het akkoord door zijn kantoor tot het afblazen van de garantie voor de EIB lening kan leiden. In een quote stelt Lundgren dat "ons kantoor een deal die niet uitgevoerd kan worden, niet zal garanderen".

"De informatie die we een week geleden hadden was voldoende om de garantie af te geven. Sindsdien hebben GM en Spyker een definitief akkoord gesloten en daarom moeten we nagaan of er geen veranderingen in het akkoord zitten", zei een woordvoerder van het Zweeds Nationaal Schuld Kantoor.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen