VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

24 november 2014

Vacatures VEB

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De VEB is op zoek naar een Adviseur Public Affairs (m/v).

Als adviseur Public Affairs lever je een proactieve bijdrage aan het bepalen en uitvoeren van de visie van de VEB.

Die visie draag je ook naar buiten toe uit. Je adviseert hoofdzakelijk (zowel intern als extern) over de juridische en beleidsmatige aspecten van de onderwerpen op het terrein van beleggen, financiële markten en corporate governance.

Dit betreft onder meer aandeelhoudersrechten, beleggersbescherming, verdienmodellen in de financiële sector, transparantievoorschriften en andere marktregulering. Je initieert daartoe lobbyactiviteiten voor aanpassing van de wet- en regelgeving op deze terreinen. Daarvoor volg en becommentarieer je alle voorstellen tot aanpassing van de (nationale en Europese) wet- en regelgeving.

Ook het bijhouden van jurisprudentie en literatuur op het gebied van beleggen, corporate governance en financieel recht is onontbeerlijk. Je onderhoudt contacten met de relevante beleidsmakers, toezichthouders en brancheorganisaties en draagt de visie van de VEB uit door middel van bijvoorbeeld het publiceren van artikelen of opinies en het geven van lezingen of deelnemen aan discussies.

Kennis en vaardigheden
Je bent een ervaren en deskundig jurist of beleidsmedewerker met aantoonbare affiniteit met de relevante onderwerpen.

Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt, kansen en uitdagingen voor de belegger en de processen binnen ministeries en toezichthouders.

Je vindt het interessant om ontwikkelingen op de financiële markten en corporate governance in hun onderlinge samenhang te volgen en te analyseren.

Omdat je in deze functie contacten onderhoudt met marktpartijen, overheden en toezichthouders in Nederland en Europa, is het van belang dat je jouw ideeën helder kunt overbrengen, waarbij de belangen van beleggers altijd voorop staan.

Het hebben van een relevant netwerk is een pré. Naast het Nederlands is jouw kennis en gebruik van de Engelse taal van uitstekend niveau.

Functie-eisen
- Afgeronde relevante academische opleiding met goede resultaten;
- Minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
- Uitstekend beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
- Zelfstarter met lef en doorzettingsvermogen;
- Inspirerend en gedreven;
- Teamspeler;
- Vaardige netwerker;
- Affiniteit met beleggen.

Wij bieden
Uitstekende arbeidsvoorwaarden (waaronder een premievrij pensioen) met een marktconform salaris (afhankelijk van opleiding, leeftijd en relevante werkervaring) binnen een maatschappelijk vooraanstaande organisatie.

Daarnaast biedt de VEB een uitdagende werkomgeving met gemotiveerde professionals die een goed debat niet uit de weg gaan. De VEB zorgt voor een goede ondersteuning bij de uitoefening van je functie. Dit biedt jou de mogelijkheid jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te ontwikkelen.

De VEB biedt in eerste instantie een jaarcontract aan. Bij functioneren naar tevredenheid bestaat de mogelijkheid tot een verlenging of vaste aanstelling.

Uw reactie
Indien je geïnteresseerd bent in deze vacature verzoeken wij een sollicitatiebrief met curriculum vitae te sturen aan:

Vereniging VEB NCVB
T.a.v. de heer mr. drs. N. (Niels) Lemmers, Hoofd afdeling Public Affairs
Postbus 240
2501 CE Den Haag
nlemmers@veb.net

De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere interviews en bevat mogelijk opdrachten tot het vervaardigen van concept lobbyprojecten of onderbouwde standpunten.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}