VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 januari 2012

ING Liric Eurozone november 2021

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Beleggingsproducten zijn er in vele soorten en maten. Beleggers krijgen soms aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn of vooral vragen oproepen. Dan biedt de VEB checklist uitkomst. 

Deze keer: ING Liric Eurozone november 2021

Wat is het en voor wie is het bedoeld?
De Lirics van ING zijn garantieproducten die de bank al sinds de jaren negentig maakt.

De ING Liric Eurozone november 2021 werd in november 2011 door verhandeling geïntroduceerd en heeft een looptijd van 10 jaar.

Er is een garantie dat de belegger na afloop 100 procent van zijn inleg terugkrijgt, plus 110 procent van de procentuele stijging van de Euro Stoxx 50 index én een jaarlijkse coupon van 1,2 procent.  Daarmee is het een aantrekkelijker product voor beleggers die willen profiteren van stijgende beurskoersen dan de Rabo 2017 Note uit 2010.

Aan de grafiek is dat te zien doordat de prestatie van de Note dichter bij de index blijft, en dankzij de 110 procent deelname zelfs langzaam richting de directe belegging kruipt. Voordat de lijnen kruisen moet er echter wel een enorme koersstijging plaatsvinden.

Wat zijn de kansen, kosten en risico’s?
Het risico van dit product is zeer klein, ook al omdat de uitgever een Nederlandse systeembank is met een A+ rating. Tussentijds kan de koers echter wel degelijk dalen bij een zwakke beursontwikkeling of een stijgende rente.

Ook de Liric kent een ‘asian tail’, een in notes veel toegepaste constructie bedoeld om bescherming te bieden tegen plotseling sterke koersschommelingen. In dit geval is de afrekenkoers het gemiddelde van de laatste twaalf maanden.  

Wat moeten we hiervan denken?
Een vergelijking van de Liric 2021 met de Rabo Eurostoxx50 Note maart 2017 is uiteraard niet eerlijk. De kenmerken verschillen, maar vooral de omstandigheden waren in maart 2010 anders dan in november 2011.

Van beide producten is de eenvoud te prijzen en de kosten zijn voor zover wij deze kunnen zien ook redelijk. Het ING product is ook dagelijks verhandelbaar op Euronext Amsterdam (ISIN XS0695424175).

De startwaarde is met 2291,47 aanzienlijk lager dan de Rabo Note, de participatie van 110 procent en de coupon van 1,2 procent komen daar nog bij. Deze Liric is een prima product.  
 


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}