VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Minderheidsaandeelhouders AMT komen in de knel

De transactie tussen AMT en drie grootaandeelhouders die er toe moet leiden dat AMT van de beurs gaat roept veel belangrijke vragen op. De VEB heeft grote moeite met de structuur van de transactie.

De VEB vreest dat minderheidsaandeelhouders onterecht in de knel komen door deze wisseling van de wacht.

Daarnaast geeft AMT te weinig informatie over alle aspecten van de transactie, mogelijke alternatieven en de mogelijke gevolgen van de transactie voor minderheidsaandeelhouders.

In een brief namens beleggers stelt de VEB 16 concrete vragen aan het biotechbedrijf.

Informatiebijeenkomst
Afgelopen vrijdag kwam de toekomst van het kwakkelende AMT in een stroomversnelling. Toen kondigde het kleine beursgenoteerde bedrijf een transactie aan die er toe moet leiden dat drie grootaandeelhouders de volledige controle over het bedrijf krijgen.

Donderdag 23 februari zou AMT tekst en uitleg geven tijdens een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst is echter maar voor dertig personen opengesteld, binnen zeer korte tijd bijeengeroepen en zeer summier aangekondigd.

Transactie
En beleggers hebben behoefte aan uitleg. De drie grootaandeelhouders, Forbion, AVP en Gilde, krijgen gezamenlijk 68 procent van de aandelen in het straks niet meer beursgenoteerde bedrijf. De overige aandeelhouders worden certificaathouder zonder stemrecht en informatierechten.

Dat staat op gespannen voet met de wettelijke bepaling dat aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}