VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

23 februari 2012

Minderheidsaandeelhouders AMT komen in de knel

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De transactie tussen AMT en drie grootaandeelhouders die er toe moet leiden dat AMT van de beurs gaat, roept veel belangrijke vragen op. De VEB heeft grote moeite met de structuur van de transactie.

De VEB vreest dat minderheidsaandeelhouders onterecht in de knel komen door deze transactie. Daarnaast geeft AMT te weinig informatie over alle aspecten van de transactie, mogelijke alternatieven en de mogelijke gevolgen van de transactie voor minderheidsaandeelhouders.

Dat schrijft de VEB vandaag in een brief aan AMT. De VEB stelt daarom zestien concrete vragen voor meer informatie. De VEB zal het antwoord op haar brief  publiceren op de website om zo alle aandeelhouders de gelegenheid te geven meer te weten te komen over de toekomst van AMT.

Informatiebijeenkomst
De VEB zal vandaag ook de geplande aandeelhoudersinformatiebijeenkomst bezoeken. Deze bijeenkomst is echter maar voor 30 personen opengesteld, binnen zeer korte tijd bijeengeroepen en zeer summier aangekondigd. Deze bijeenkomst kan dus niet gelden als het informeren van alle aandeelhouders.

Transactie
Het beursgenoteerde biotechnologiebedrijf AMT Holding N.V. (AMT) kondigde afgelopen vrijdag een transactie aan die er toe moet leiden dat drie grootaandeelhouders de volledige controle over het bedrijf krijgen. Forbion, AVP en Gilde krijgen gezamenlijk ruim 64 procent van de aandelen in het straks niet meer beursgenoteerde bedrijf. De overige aandeelhouders worden certificaathouder zonder stemrecht en informatierechten.

Ongelijke behandeling aandeelhouders
Dat staat op gespannen voet met de wettelijke bepaling dat aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld.

AMT heeft dringende financieringsbehoefte en zoekt met deze activa/passiva transactie een uitweg. De grootaandeelhouders, waarbij het de vraag is of hier sprake is van acting in concert, bieden extra kapitaal in ruil voor volledige controle over het biotechbedrijf.

Dat mag er echter niet toe leiden dat de rechten van de minderheidsaandeelhouders met voeten worden getreden.

Beleggersvereniging VEB


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}