VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

09 november 2012

Corio ziet resultaten rap verslechteren

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De resultaten van Corio over de eerste negen maanden ogen stabiel, de onderliggende ontwikkeling per kwartaal bewijzen anders. Aanhoudende afschrijvingen en operationele tegenwind zijn de harde werkelijkheid.

Corio meldt over de afgelopen negen maanden een direct resultaat, het verschil tussen de ontvangen huren en de exploitatiekosten van het vastgoed, dat ongeveer gelijk is aan dat over dezelfde periode vorig jaar.

Dat lijkt een acceptabele prestatie in de huidige economische situatie. Het verbloemt desondanks dat de prestaties de afgelopen kwartalen achteruit lopen.

Toenemende verslechtering direct resultaat
In de vooruitzichten over het hele jaar is de onderneming aanzienlijk duidelijker. "Groeiende onzekerheid in de economie en bezuinigingsmaatregelen door overheden, zorgen voor steeds grotere problemen bij de detailhandel.

Corio zag de verslechtering van de omgeving in het tweede kwartaal verder doorzetten in het derde kwartaal."

Dat is ook duidelijk terug te zien in de cijfers. Het directe resultaat bedroeg 196,6 miljoen euro tegenover 197,1 miljoen euro vorig jaar. Een daling van een kwart procent.

Over het eerste half jaar was echter nog sprake van een stijging van 1,8 procent. Het derde kwartaal heeft die stijging blijkbaar volledig teniet gedaan.

Het vierde kwartaal belooft geen beterschap. Integendeel. Voor het gehele jaar verwacht Corio een daling van het directe resultaat dat 1 tot 3 procent lager zal zijn dan in 2011.

Aanhoudende afwaarderingen
Over het eerste helft van het jaar was Corio al genoodzaakt af te schrijven. Stond het vastgoed eind juni voor 104 miljoen euro minder in de boeken dan aan het begin van het jaar. In het derde kwartaal ging daar nog eens 35 miljoen vanaf.

In het tweede kwartaal betrof de afwaardering voornamelijk een winkelcentrum in Duitsland. In het derde kwartaal werd over een veel breder front lagere vastgoedwaardes genoteerd. In Nederland, Italië en Spanje vielen de taxaties lager uit.

Stap voorwaarts
In 2001 begon Corio zich meer op winkels te richten. Nu dat voor 97 procent is gerealiseerd is de onderneming toe aan een volgende stap. Daarbij wil het voortborduren op het bestaande `Favourite Meeting Places` concept.

Nadere details worden pas op 4 december bekend gemaakt. Dan zal ook het dividendbeleid tegen het licht worden gehouden. Voor de toekomst wil Corio het dividend meer afhankelijk maken van de operationele prestaties.

Dividendbeleid tegen het licht
Over 2012 wordt vooralsnog een dividend voorzien dat in lijn is met dat van 2011, oftewel 2,76 euro. Dat is maar goed ook.

Als de operationele prestaties nu al doorslaggevend waren, dan was er ongetwijfeld gesneden in het dividend.

LEES OOK:

8 augustus 2012

19 augustus 2011

11 mei 2012

6 mei 2011

 3 mei 2010

 18 november 2009


Gerelateerde artikelen

Nieuwe Frans-Nederlandse vastgoedreus in de maak
29-07-2014

Het bod van het Franse Klépierre op vastgoedfonds Corio is geen knock…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}