VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

"Over langere periodes bewegen grondstoffen mee met de inflatie"

Hij wordt alom beschouwd als een van de mannen die grondstoffen tot een volwassen beleggingscategorie maakte en ‘s werelds bekendste grondstofbelegger Jim Rogers noemde zijn onderzoek “baanbrekend”. Een gesprek met Geert Rouwenhorst, opgeleid in Nederland, naam gemaakt in de Verenigde Staten.

Na studies economie en rechten in Rotterdam en een promotieonderzoek in Rochester belandde Geert Rouwenhorst (52) begin jaren negentig in New Haven, waar hij nu al twintig jaar werkt voor de prestigieuze Yale University.

Rouwenhorst heeft in het verleden naast grondstoffen, ook onderwerpen als momentum en financiële innovatie onder de loep genomen. Bij het accepteren van zijn eerste baan op Yale speelde Rouwenhorst nog met de gedachte om terug te gaan naar Nederland. Maar uiteindelijk past de Amerikaanse mentaliteit hem beter. Rouwenhorst: “Hier word je beoordeeld op wat je doet en kan en niet zozeer op je leeftijd.”

Terug naar Nederland lijkt voorlopig niet aan de orde, Rouwenhorst heeft een aanstelling voor het leven bij de business school.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}