VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers reageren positief op voorwaarden claimemissie Imtech

Beleggers keken de laatste weken reikhalzend uit naar de aankondiging van de claimemissie van Imtech. De uiteindelijke voorwaarden van de emissie lijken beleggers mee te vallen. De blik gaat nu weer vooruit bij Imtech

aan waarbij aandeelhouders voor ieder aandeel dat ze bezitten vier nieuwe aandelen mogen bijkopen tegen 1,40 euro. In totaal worden daarmee ruim 356 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven.

De opbrengst van 500 miljoen euro zal in zijn geheel gaan naar het verminderen van de schulden, zodat Imtech met degelijkere balans de toekomst in kan gaan.

Opluchting
Beleggers lijken opgelucht met de aankondiging en de voorwaarden. Het aandeel Imtech stijgt kort na opening van de beurs met 7 tot 8 procent.

De afgelopen periode werd druk gespeculeerd of Imtech met 500 miljoen euro wel genoeg nieuw geld zou ophalen om de balans te versterken. Die vraag is nu bevestigend beantwoord.

De koerssprong kan ook te maken hebben met de gedwongen kooplust van verschillende grote beleggers die  shortposities in Imtech hebben opgebouwd.

Bij short gaan wordt geanticipeerd op koersdalingen. Er worden aandelen geleend, om ze vervolgens te verkopen met als doel ze later, tegen een lagere koers weer terug te kunnen kopen en ze dan weer terug te geven aan de belegger waarvan ze geleend werden.

Bij de claimemissie van Imtech .

Hoe meer aandeelhouders hun claims uitoefenen, des te moeilijker het is voor short sellers om in de markt aan claims te komen. De shorts moeten dan de aandelen kopen om aan de claims te kopen.

Blik vooruit
Topman Gerard van de Aast toont zich opgelucht en ziet de claimemissie als het sluitstuk van een turbulente en vervelende periode voor de technisch dienstverlener.

“Vanaf nu moeten we vooruitkijken en ons herstelplan voortzetten. De mensen bij Royal Imtech zullen voorwaarts bewegen en doorgaan met hun belangrijkste prioriteit: het bedienen van hun klanten.”

Eerst nog compensatie
Gedupeerde beleggers denken daar anders over. Voor hen wordt dit hoofdstuk pas afgesloten als zij (deels) zijn gecompenseerd voor de door hen geleden schade. Pas dan kan er een echte streep onder deze episode.


Het afronden van de claimemissie zal het voor Imtech wel een stuk makkelijker maken om onder meer normale omstandigheden te opereren. Recent maakte het bekend een zeer lastig eerste kwartaal te hebben. Een beeld dat vorige week ook over de eerste vijf maanden van het jaar werd bevestigd.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}