VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB wil opheldering van UPS over uitspraken directeur

De VEB wil opheldering van UPS over recente uitspraken van een UPS-directeur in Het Financieele Dagblad. Beleggers in concurrent PostNL hebben mogelijk schade geleden

Onlangs groot op de voorpagina van Het Financieele Dagblad: pakketbezorger UPS zou haar netwerk uitbreiden met 700 afhaalpunten.

Daarover zou het Amerikaanse concern. In vestigingen van de supermarktketen konden consumenten voortaan hun bestellingen kunnen afhalen.

Het nieuws was gebaseerd op uitspraken van directeur Henk Kammeraat van UPS Benelux in een interview met de krant.

Onjuist

Na publicatie volgde , waarin gesteld werd dat het om een misverstand zou gaan. Albert Heijn had toen al ontkend dat dergelijke afspraken zijn gemaakt.

Het aandeel van UPS-concurrent PostNL was in de tussentijd fors gedaald op de beurs.

Opheldering

De VEB wil nu opheldering van UPS en zijn directeur Benelux. VEB-directeur Jan Maarten Slagter: `Er zat zo veel licht tussen de uitspraken in het geautoriseerde interview en de latere verklaring van UPS. Beleggers hebben daardoor mogelijk schade geleden.'

In een brief aan UPS en zijn directeur Benelux stelt de VEB namens beleggers een aantal vragen. Zijn de opgetekende uitspraken van directeur Kammeraat vooraf geautoriseerd?

En waarom heeft het Amerikaanse concern de markt niet eerder op de dag geïnformeerd over het "misverstand"? Het Financieele Dagblad is doorgaans al vroeg nacht electronisch beschikbaar, ver voor opening van de beurs.

Het aandeel PostNL heeft zich tot nu van de koersklap op de dag van de foutieve berichtgeving.

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}