VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

13 december 2013

VEB vraagt AFM om onderzoek naar berichtgeving FD

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Heeft het Financieele Dagblad zorgvuldig genoeg bericht over vermeende concurrentie voor PostNL? De VEB heeft toezichthouder AFM gevraagd om daar een oordeel over te vellen.

Krijgt PostNL nu wel of niet te maken met forse concurrentie bij de levering van pakketten aan consumenten?

Wie op 11 oktober de voorpagina van het Financieele Dagblad onder ogen .

Volgens het FD zou de Amerikaanse pakketbezorger UPS een overeenkomst hebben gesloten met Albert Heijn om in elke supermarkt een afhaalpunt voor pakketbestellingen te openen.

Interview
Met die stap zou UPS, tot dusver vooral actief in het zakelijk pakketverkeer, zijn entree maken op de markt voor pakketbezorging aan particulieren en daarmee een concurrent worden van PostNL.

Het FD baseerde zijn voorpagina-artikel op een gesprek met de directeur van UPS Benelux. Uren na verschijning van de krant  waarin gesteld werd dat het om een misverstand zou gaan.

UPS zou geen afhaalpunten gaan inrichten bij Albert Heijn maar via een dochterbedrijf technologie leveren voor al bestaande afhaalpunten van Bol.com bij Albert Heijn, beide Ahold-dochterondernemingen.

Albert Heijn had op dat moment al ontkend dat er afspraken met UPS lagen zoals beschreven in het Financieele Dagblad. Het aandeel van vermeende UPS-concurrent PostNL was in de tussentijd fors gedaald op de beurs.

Uitleg van twee kanten
De over deze kwestie waarin beleggers in PostNL mogelijk schade hebben geleden. Beide partijen meenden zorgvuldig gehandeld te hebben en wezen met de beschuldigende vinger naar de ander.


FD wees er in een reactie op dat UPS het interview met de topman Benelux had geautoriseerd, volgens de pakketbezorger had de krant voorgestelde correcties niet volledig doorgevoerd, waardoor lezers en beleggers op het verkeerde been werden gezet.

AFM verzocht
De VEB heeft namens beleggers toezichthouder AFM verzocht deze kwestie te onderzoeken en bij de inventarisatie van de feiten rekening te houden met de koersontwikkeling van PostNL op de dag van publicatie.

  


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}