VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

08 mei 2014

Robeco blundert opnieuw met Private Equity-fonds

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Opnieuw heeft Robeco informatie over het fonds Robeco Private Equity moeten corrigeren. De waarde van de beleggingen in het fonds bleek, net als twee jaar eerder, onjuist gecommuniceerd. De VEB vraagt opheldering namens beleggers.

Robeco publiceert ieder kwartaal van veel van zijn fondsen de intrinsieke waarde, de waarde van alle effecten in een beleggingsfonds.

Van het fonds moest de Rotterdamse vermogensbeheerder eind vorige maand eerder gerapporteerde intrinsieke waardes met terugwerkende kracht wijzigen. 

Door de correctie heeft het fonds de intrinsieke waarde van het aandeel met meer dan tien procent naar boven moeten
bijstellen. Beleggers hebben daardoor tegen een te lage prijs hun stukken verkocht.

Volgens Robeco is de fout te wijten aan incorrecte berekening van de waarde van twee deelnemingen en onjuiste fiscale afhandelingen.

Belangrijk voor beleggers

Robeco Private Equity belegt in niet-beursgenoteerde ondernemingen en heeft een beperkte looptijd, een meer voorkomende praktijk bij private equity fondsen.

Na opheffing van het fonds -uiterlijk in 2017 - kunnen beleggers de intrinsieke waarde als einduitkering tegemoet zien.

Op herhaling

Het is de twee keer in twee jaar tijd dat Robeco de fout in gaat met het private equity-fonds.

In . Die bleken toen te hoog ingeschat, na fouten bij verwerking van een valutatransactie. Gedupeerde beleggers konden toen compensatie opvragen voor geleden schade.

Ook nu is de vermogensbeheerder bereid benadeelde beleggers te compenseren. Wie tussen 17 mei 2013 en 30 april 2014 zijn positie in het Robeco Private Equity fonds heeft afgebouwd kan contact opnemen met het fonds.

Gedupeerd?  

Vragen
Beleggersvereniging VEB heeft opheldering gevraagd over de compensatieregeling die Robeco voorstaat. De vereniging wil dat Robeco beleggers actief benadert om hen te wijzen op de compensatiemogelijkheid.

Ook wil de VEB namens beleggers opheldering over de haperende controle bij het fonds, ondanks toezeggingen na een eerdere kwestie dat aanvullende maatregelen waren genomen.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}