VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

27 juni 2014

Salarisplafond moet accountant kans bieden om betere kwaliteit te leveren

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Het instellen van een salarisplafond is een kans voor accountants om te laten zien dat ze serieus bezig zijn met verbetering van de kwaliteit van hun werk.

Dat is de ratio achter de oproep van aanstaande VEB-directeur Paul Koster tot inperking van topsalarissen bij accountantskantoren.

Aanleiding tot inkomensbeperking aan de top van accountantskantoren. In een interview met zakenzender BNR verwijst Koster naar de vele teleurstellingen over de rol van accountants afgelopen jaren.

De kwaliteit van de accountantscontrole moet omhoog, vindt ook minister Dijsselbloem van Financiën die in september met nieuwe maatregelen komt om dat te bewerkstelligen.

Koster ziet een salarisplafond als een passend initiatief om daaraan bij te dragen. "Als je het inkomen van een partner verlaagt heb je als firma geld over. Dat kan gebruikt worden om de kwaliteit van controles te verbeteren."

De beleggersvoorman denkt dan onder meer aan meer educatie en trainingen voor accountants.

Verwachtingen
Door de lonen te matigen aan de top kunnen accountants laten dat ze vooruitlopen op wat de maatschappij eigenlijk van ze verwacht.

"Financiële rapportages moeten beter, daar moeten we op kunnen vertrouwen," aldus Koster. " Betrouwbare financiële informatie is de hoeksteen van een goed functionerende economie en goed functionerende markten. Dit kan een stap zijn om die kwaliteit een echte impuls te geven. "


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}