VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Balans
Back >>

Air France-KLM heeft relatief veel schulden, zeker indien ook de toekomstige leaseverplichtingen worden meegenomen (die verplichtingen zijn ook een vorm van schuld).

Naast de reguliere nettoschuld van rond de 4 miljard euro heeft Air France ook nog een kleine 7 miljard euro aan niet contant gemaakte leaseverplichtingen over het aankomende decennium. Wanneer deze verplichtingen worden teruggerekend naar vandaag bedraagt de aangepaste nettoschuld/ EBITDAR-verhouding 2,6 keer. Dat is meer dan de gemiddelde luchtvaartmaatschappij.

De Franstalige krant Les Echos waarschuwde begin 2017 voor de forse ophoging van de schuld als gevolg van nieuwe IFRS boekhoudregels die luchtvaartmaatschappijen vanaf 2019 verplichten de operationele leaseverplichtingen mee te nemen op de balans. De krant sloot niet uit dat Air France-KLM zelfs activiteiten moet verkopen om de schuldpositie te verminderen. Air France-KLM betwistte de analyse overigens en gaf aan dat het louter om een boekhoudkundige aanpassing gaat.