VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Groei
Back >>

De omzet van het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern is de afgelopen 5 jaar nauwelijks gestegen. De verkopen liepen op met slechts 0,34 procent per jaar. Daarmee blijft het bedrijf achter bij de eigen historie en andere niet-luchtvaart bedrijven op de beurs.

De groei onder luchtvaartmaatschappijen is de afgelopen jaren scheef verdeeld. Bij prijsvechters vliegt de omzet de lucht in, terwijl volwassen maatschappijen als Air France-KLM alle zeilen moeten bijzetten om de verkopen op peil te houden. Het concern hoopt vanaf 2018 op een versnelling van de omzet. Dochtermaatschappij Boost gaat vanaf dat jaar concurreren op lange afstandsvluchten. Het is echter de vraag of dit effectief zal blijken gezien de toenemende concurrentie op de lange afstandsvluchten richting zowel Azië als Noord- en Zuid-Amerika.

Air France-KLM geeft in haar jaarverslag 2016 aan dat de doelstelling is om 2 a 3 procent per jaar te groeien op de lange afstandsvluchten tot en met 2020. Air France-KLM streeft naar “winstgevende groei”. Vooralsnog is het geval echter dat het bedrijf waarde vernietigt (de ROIC is lager dan de WACC). Zolang de ROIC ondermaats is levert omzetgroei bij Air France-KLM aandeelhouders weinig op.