VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Dividend
Back >>

DSM geldt als een stabiele dividendbetaler. Over de afgelopen tien jaar is het dividend gestaag opgelopen van 1,20 euro in 2009 naar 2,30 euro per aandeel in 2018.

Door de riante balanspositie - slechts 113 miljoen euro nettoschuld - is er voldoende ruimte voor dividendverhogingen. Hoewel DSM het afgelopen jaar niet overging tot het betalen van een superdividend, steeg wel het reguliere dividend met liefst 25 procent naar 2,30 euro per aandeel.

 

Overzichtspagina DSM

 

Het afgelopen jaar bedroeg de payoutratio daarmee ongeveer 40 procent van de aangepaste nettowinst. De komende jaren verwacht DSM gemiddeld ruwweg 40 tot 50 procent van de aangepaste nettowinst uit te betalen in de vorm van dividend.

De dividendverhoging van liefst 25 procent is structureel en kan DSM naar alle verwachting dit dividend gemakkelijk betalen uit haar toekomstige kasstromen en winsten. Dit jaar bedraagt de winst per aandeel naar verwachting van analisten 5 euro. Dat is lager dan vorig jaar door het ontbreken van de eenmalige winstspurt bij de vitaminedivisie.

DSM klopte zich tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders (ava) in mei 2019 nog even op de borst. In tegenstelling tot de helft van haar sectorgenoten had DSM het dividend nog nooit hoeven verlagen.

Overzicht van alle barometers