VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Dividend
Back >>

Wolters Kluwer heeft de dividenduitkeringen in de laatste vijf jaar met gemiddeld 7 procent per jaar laten groeien. Het afgelopen jaar verhoogde het bedrijf het dividend met liefst 15 procent. Het concern heeft een “progressief dividendbeleid waarbij het verwacht het totaaldividend per aandeel ieder jaar te verhogen”, aldus het jaarverslag 2018.

In het jaarverslag geeft Wolters Kluwer verder aan dat de dividend payout-ratio (dividend per aandeel/ aangepaste winst per aandeel) zal variëren van jaar tot jaar. Met een payout-ratio van een kleine 40 procent, de groeiende kasstromen en een stevige balans lijkt er echter ruimte voor verdere dividendgroei in de toekomst.

Overzichtspagina Wolters Kluwer

Het bedrijf geeft ook overtollig cashgeld terug via aandeleninkopen. In de laatste vijf jaar werd er voor ruim 1,2 miljard euro ingekocht. In de afgelopen jaren heeft Wolters Kluwer steeds gecommuniceerd om normaliter (zijn opbrengsten uit desinvesteringen) voor 200 miljoen euro aan aandelen in te kopen. Echter extra opbrengsten uit verkopen van bedrijfsonderdelen zijn echter ook uitgegeven aan de inkoop van eigen aandelen, waardoor de (inkoop)bedragen hoger zijn uitgevallen.

Bij de presentatie van de jaarcijfers in 2019 maakte Wolters Kluwer bekend dat het dit jaar voor 250 miljoen euro aan eigen aandelen zal inkopen. Door vermindering van de uitstaande aandelen kan de uitkering per aandeel worden opgeschroefd zonder dat er meer geld het bedrijf verlaat.

Overzicht van alle barometers