VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Groei
Back >>

Wolters Kluwer heeft de naam stabiel, zelfs een beetje saai, te zijn. Toch wist het concern in de laatste vijf jaar de omzet met bijna vier procent te laten stijgen.

Toegegeven een deel van de groei komt door overnames (al werden ook printactiviteiten afgestoten), maar de autonome groei bedroeg toch zo’n drie procent per jaar. Het groeicijfer is hoog ten opzichte van Wolters Kluwer’s eigen historie en beursgenoteerde peers.

Binnen het concern groeide vooral de gezondheidstak (‘Health’) in stevig tempo door met ruim 5 procent autonome groei per jaar. De divisies Tax & Accounting en Governance, Risk & Compliance groeide beide organisch met 4 procent per jaar. De Legal & Regulatory kromp echter de afgelopen 5 jaar (-1 procent).

Overzichtspagina Wolters Kluwer

Het afgelopen jaar groeide het onderdeel Legal & Regulatory echter voor het eerst in lange tijd weer, daarmee lijkt het groei tempo van Wolters Kluwer omhoog te gaan naar autonoom 4 procent per jaar. Wolters Kluwer geeft weliswaar zelf geen omzetdoelstelling, maar het lijkt er wel op dat het bedrijf haar groei kan doen versnellen.

De verschuiving in omzetmix – van de krimpende print naar de groeiende digitale activiteiten – is een belangrijk fundament onder deze groeivooruitzichten.

Het is aannemelijk dat omzetgroei bij Wolters Kluwer over de gehele linie waarde creëert voor beleggers. Het bedrijf beschikt over concurrentievoordelen en het rendement op geïnvesteerd kapitaal ligt hoger dan de kostenvoet van kapitaal.

Overzicht van alle barometers