VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

undefinedSELECTIECRITERIA:

1. Zesmaands koersrendement is hoger dan de Stoxx Europe 600-index
2. De top 40% naar laagste verhouding tussen het EV en Ebitda
3. De top 40% naar laagste koers-boekverhouding
4. Koers-winstverhouding is lager dan het sector gemiddelde
5. Koers-cashflowverhouding is lager dan het sector gemiddelde
6. Koers-omzetverhouding is lager dan 1.5
7. Winstgroei van het afgelopen jaar lag tussen de 0 en 50%


Volg deze portefeuille    

Terug naar het overzicht

O’Shaughnessy is een modellenman pur sang. Lessen uit het verleden ziet hij als cruciaal, de geschiedenis is de beste gids en herhaalt zich, zo meent de Amerikaan. In zijn jarenlange onderzoek naar beleggingsprestaties ontdekt hij dat de markt consistent en methodologisch bepaalde strategieën beloont en andere consequent afstraft. Zijn vaste overtuiging is en blijft dat de historisch gezien beste beleggingsformule ook in de toekomst zal renderen en haast een garantie is voor veel betere beleggingsrendementen dan een brede marktindex. Hij gruwelt van de scholen die zeggen dat aandelenkoersen een willekeurig verloop hebben. 


SLAAFS
Hoewel zijn denkwijze puur is gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en modellen, zijn de lessen die O’Shaughnessy wil meegeven niet per se geënt op specifieke criteria en cijfertjes. De mentaliteit van de belegger is allesbepalend. Die moet een goede strategie kiezen en daaraan vasthouden, ook als die methode een tijd zwak presteert ten opzichte van andere strategieën. Juist op dat punt gaat het volgens de modellenman vaak fout: “Paniek, hebzucht en hoop hebben meer waarde vernietigd dan iedere recessie of depressie die we hebben meegemaakt.” 

 

Bekijk hier de Portefeuille & strategie

 

undefined

Deze grafiek toont de resultaten van een mandje aandelen dat de VEB selecteerde op basis van een aantal criteria. Deze criteria vloeide voort uit de beleggingsstrategie van James O’Shaughnessy, zoals beschreven in het boek '12 Formidabele Beleggers'. Het betreft hier een cumulatief rendement.