VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 


undefined

SELECTIECRITERIA:

1. Koers-winstverhouding lager dan het Stoxx Europe 600-index gemiddelde
2. Winstgroei afgelopen 5 jaar gemiddeld tussen de 7% en 20% per jaar
3. Total return ratio ( winstgroei+dividendrendement/ koers-winstverhouding) hoger dan 1
4. Gemiddelde omzetgroei over de laatste 5 jaar positief
5. Operationele margin groei positief over laatste jaar
6. Toename van de vrije kasstroom in de laatste 3 jaar


Volg deze portefeuille    

Terug naar het overzicht

John Neff is vaak een waardebelegger genoemd en een contrarian, een tegendraadse belegger. In zijn boek John Neff on Investing neemt hij afstand van dergelijke typeringen. Hij ziet zichzelf als iemand die op zoek is naar aandelen met een lage koers-winstverhouding. Neff stelt dat je eigenlijk wel gek moet zijn om niet op deze manier te beleggen, want er is veel wetenschappelijk bewijs dat aandelenmandjes met een lage koers-winstverhouding beter presteren dan mandjes met een hoge koers-winstverhouding, waarbij de koers dus hoog is ten opzichte van de winst per aandeel. Zonder valse bescheidenheid wijst Neff naar het rendement van ‘zijn’ Windsor-fonds als ultiem bewijs. Op zoek gaan naar goedkope bedrijven betekent voor Neff dus een zoektocht naar bedrijven met een lage koers-winstverhouding. Hij gaat hier ver in: alleen beleggingen die duidelijk veel goedkoper zijn dan de hele aandelenmarkt vindt hij de moeite
van nadere analyse waard. Behalve goedkoop op de beurs moet een onderneming de potentie hebben om de winst de volgende jaren te laten groeien. Helemaal mooi meegenomen zijn dividenduitkeringen van bedrijven. Volgens Neff is de prijs van een aandeel vaak gebaseerd op de verwachte winstgroei; beleggers vergeten hierdoor de aantrekkelijkheid van dividend op waarde te schatten. Het dividend krijgen beleggers er gratis bij, stelt Neff in zijn beleggingsboek.

 

Bekijk hier de Portefeuille & strategie


undefined

Deze grafiek toont de resultaten van een mandje aandelen dat de VEB selecteerde op basis van een aantal criteria. Deze criteria vloeide voort uit de beleggingsstrategie van John Neff, zoals beschreven in het boek '12 Formidabele Beleggers'. Het betreft hier een cumulatief rendement.