VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De strategie van Josef Lakonishok

undefined

SELECTIECRITERIA:
1. Koers-winstverhouding lager dan het sector gemiddelde
2. Koers-boekverhouding lager dan het sector gemiddelde
3. Koers-omzetverhouding lager dan het sector gemiddelde
4. Koers-cashflowverhouding lager dan het sector gemiddelde
5. Zesmaands koersrendement hoger dan de Stoxx Europe 600-index
6. Verwachte winstgroei positief
7. Analisten hebben in de afgelopen maand de winst per aandeel opwaarts bijgesteld

 

Volg deze portefeuille    

Terug naar het overzicht

Veel beleggers rollen vanuit de collegebanken de beleggingswereld in. Ze gaan aan de slag als analist bij een bank, vermogensbeheerder of hedgefonds. Zo niet Josef Lakonishok. Hij vergaarde eerst faam met zijn wetenschappelijk onderzoek naar anomalieën in de aandelenmarkten en kreeg daarna pas krediet voor zijn kwaliteiten als belegger.

Het succes van Lakonishok is een uitzondering op de regel dat academici weinig succesvolle beleggers blijken. Nobelprijswinnaars Myron Scholes en Robert Merton zijn het schrikbeeld voor wetenschappers met beleggingsambities. Deze twee economen waren vermaard om hun beleggingsmodellen, maar toen ze deze in praktijk wilden brengen via hun eigen hedgefonds LTCM ging het, na aanvankelijke successen, mis. Na vier jaar ging het fonds failliet. Een paar grote Amerikaanse banken moesten gezamenlijk 3,6 miljard dollar op tafel leggen om te voorkomen dat het faillissement grote schade zou toebrengen aan het financiële systeem.

 

Bekijk hier de Portefeuille & strategie

undefined

Deze grafiek toont de resultaten van een mandje aandelen dat de VEB selecteerde op basis van een aantal criteria. Deze criteria vloeide voort uit de beleggingsstrategie van Josef Lakonishok, zoals beschreven in het boek '12 Formidabele Beleggers'. Het betreft hier een cumulatief rendement.