VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De strategie van Peter Lynch


undefined

SELECTIECRITERIA

1. Winstgroei over in de afgelopen 3 jaar tenminste tussen de 0 en 25% per jaar
2. Koers-winstverhouding is lager dan de gemiddelde koers-winstverhouding de afgelopen 5 jaar
3. Koers-winstverhouding is lager dan het sector gemiddelde
4. PEG ratio (koers-winstverhouding/ winstgroei) lager dan 1
5. De ratio tussen schulden en het eigen vermogen is lager dan het sectorgemiddelde
6. De kasstroom per aandeel is positief over de afgelopen 12 maanden 

 

Volg deze portefeuille    

Terug naar het overzicht

Maar weinig beleggers worden zo alom bewonderd als Peter Lynch. Hij presteerde wat onmogelijk leek in een slecht beursklimaat: dertien jaar lang de beurs kloppen. Daarmee verdiende hij meer geld voor meer mensen dan iedere andere vermogensbeheerder. De liefde tussen Lynch en beleggers is wederzijds: amateurs hebben in de ogen van de Amerikaan genoeg kansen om beter te beleggen dan “professionele beleggers”. Op straat, in winkelcentra en op schoolpleinen zien zij mooie investeringskansen eerder dan de professional achter zijn computerschermen. 

Peter Lynch (1944) leert als elfjarige jongen uit Boston de wereld van het grote geld kennen, als hij als caddy de golfkarretjes van plaatselijke rijkaards over de golfbaan sleept. Hij luistert naar de sterke verhalen over aandelen en controleert ze na het werk op waarheidsgehalte. Lynch is ook het vaste golfhulpje van de baas van fondsenhuis Fidelity. Dat heeft hem ongetwijfeld geholpen als hij in 1969 een baan zoek in de beleggingsindustrie. Hij kan bij Fidelity aan de slag als financieel analist voor de metaalsector. Vijf jaar later is hij de baas van de hele analistenafdeling en in 1977 komt hij aan het hoofd te staan van Magellan, het beleggingsfonds dat hij uitbouwt tot het vlaggenschip van het concern.

 

Bekijk hier de Portefeuille & strategie

 

undefined

Deze grafiek toont de resultaten van een mandje aandelen dat de VEB selecteerde op basis van een aantal criteria. Deze criteria vloeide voort uit de beleggingsstrategie van Peter Lynch, zoals beschreven in het boek '12 Formidabele Beleggers'. Het betreft hier een cumulatief rendement.