VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fonds: Nieuwe Steen Inv.

Vastgoedbeleggers hoeven niet meer te vrezen voor massa's nieuwe aandelen
26-11-2014

Vastgoedfonds NSI stond in zijn recht toen het vorig jaar een groot aandeel nieuwe aandelen tegen fikse korting uitgaf aan grote beleggers en daarbij particuliere aandeelhouders passeerde. Maar in de toekomst zal dit niet meer voorkomen.

Lees verder
Vastgoedfonds NSI hint op een nieuwe emissie
08-08-2014

Lagere rentelasten kunnen teruglopende huurinkomsten compenseren waardoor het resultaat van NSI beperkt daalt. Het vastgoedfonds mikt weer op overnames. Daarvoor is mogelijk vers kapitaal nodig.

Lees verder
Rechtszaak tegen NSI medio oktober van start
01-07-2014

Overleg tussen de VEB en NSI over compensatie van particuliere aandeelhouders heeft niet het gewenste effect gehad. Beide partijen treffen elkaar in oktober voor de rechter.

Lees verder

Fondsnieuws

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel NSI
15-02-2017

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor NSI verlaagd van 4,50 naar 4,20 euro met een ongewijzigd Toevoegen advies. 

Volgens de analisten van het beurshuis zullen desinvesteringen de komende tijd voorrang krijgen ten opzichte van acquisities. Dit ook omdat NSI de schuldpositie niet te ver wil laten oplopen.

NSI kondigde aan de strategie te verleggen en zich primair te willen focussen op kantoren en het kantoorconcept HNK, waardoor de winkelactiviteiten voortaan in de verslaglegging te boek zullen staan als 'beëindigde bedrijfsactiviteiten'. Het verkoopproces zal volgens de marktvorsers vermoedelijk meer dan een jaar in beslag nemen. Daarbij zullen volgens het beurshuis ook kleinere kantoren van de hand worden gedaan.

"Dit zal tijdelijke druk op het directe resultaat geven, wat ook al door de onderneming is aangegeven", aldus de analisten van Degroof Petercam. 

Het aandeel NSI noteerde woensdag op een groen Damrak 0,8 procent lager op 3,82 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: NSI komt met goed nieuws
15-02-2017

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in 2016 de verwachtingen overtroffen met een vrijwel stabiele vergelijkbare netto huurgroei en een direct resultaat boven de eigen ramingen. Dit concludeerde analist Pierre-Loup Etienne van Kepler Cheuvreux.

NSI boekte in 2016 een direct resultaat per aandeel van 0,34 euro, terwijl het vastgoedbedrijf zelf mikte op 0,31 tot 0,33 euro per aandeel. De vergelijkbare netto huurontwikkeling daalde met 0,2 procent, terwijl Kepler Cheuvreux rekende op een daling van 3,5 procent.

"Zoals blijkt waren we te conservatief", concludeerde analist Etienne.

NSI kondigde aan de strategie te verleggen en zich primair te focussen op kantoren en HNK, waardoor de winkelactiviteiten in de verslaglegging verder gaan als 'beëindigde bedrijfsactiviteiten'. Om de strategiewijziging te laten doorwerken beschouwt het vastgoedbedrijf zowel 2017 als 2018 als een overgangsjaar. 

Volgens Kepler Cheuvreux bestaat de huidige portefeuille voor 33 procent uit winkelactiviteiten. 

Kepler Cheuvreux hanteert een Kopen advies voor NSI met een koersdoel van 4,38 euro. Het aandeel verloor woensdag 2,6 procent op 3,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

NSI overtreft eigen doelstelling
14-02-2017

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in 2016 een iets lager direct resultaat geboekt, maar overtrof desondanks wel de eigen verwachtingen. Dit meldde het vastgoedbedrijf dinsdag nabeurs. 

Het directe resultaat daalde over het afgelopen jaar met 3,5 procent van 50,6 miljoen naar 48,8 miljoen euro, of van 0,35 naar 0,34 euro per aandeel. NSI mikte zelf vooraf op een direct resultaat over 2016 van 0,31 tot 0,33 euro per aandeel. 

De bruto huurbaten van NSI stegen van 57,0 miljoen naar 63,1 miljoen euro. De totale bezettingsgraad van de portefeuille van het fonds zakte terug van 75,7 naar 78,6 procent. De netto financieringskosten liepen over het afgelopen jaar terug van 22,0 miljoen naar 19,9 miljoen euro, volgens NSI te danken aan lagere marges en een daling van de swaprentes

De bezettingsgraad van de kantorenportefeuille kwam aan het einde van 2016 uit op 79,2 procent. Ultimo december 2015 bedroeg de bezettingsgraad nog 77,3 procent.

De bezettingsgraad van de kantorenportefeuille steeg van 77,1 naar 78,7 procent en die voor de winkelportefeuille nam toe van 85,2 naar 87,5 procent.

De loan-to-value ratio, ofwel de beleningsgraad, steeg van 43,2 naar 44,1 procent.

Aandeelhouders kunnen over 2016 een slotdividend van 0,14 euro per aandeel tegemoet zien, waarmee het totale dividend uitkomt op 0,27 euro per aandeel. Over 2015 werd eveneens 0,27 euro per aandeel aan dividend uitgekeerd.

Strategische update

NSI besloot na een strategische heroverweging van zes maanden, om de lat "aanzienlijk hoger" te leggen. 

"Onze ambitie is om uit te groeien tot dé vastgoedinvesteerder en manager in de Nederlandse kantorenmarkt, en maximaal rendement voor de aandeelhouders na te streven middels een proactief asset management beleid, gerichte 'asset rotatie' en prudent balansbeheer", aldus CEO Bernd Stahli. 

NSI wil specifiek focussen op kantoren en het kantoorconcept HNK, beter bekend als Het Nieuwe Kantoor. Daarom zal het vastgoedbedrijf de winkelbeleggingen gaan verkopen, indien zich een goede gelegenheid voordoet op een moment en tegen een prijs die gunstig is voor de aandeelhouders. "We zijn tot de conclusie gekomen dat NSI moet specialiseren om succesvol te kunnen zijn."

De winkelactiviteiten zullen in de verslaglegging verder gaan als 'beëindigde bedrijfsactiviteiten'. Dit omvat de winkelportefeuille, één object in België en enkele kleinere kantoorobjecten buiten de G4, die volgens NSI "beter passen bij lokale specialisten". 

Outlook

Volgens NSI is het "nog te vroeg" om uitspraken te doen over de verwachte winst per aandeel en het dividend voor 2017. "Lagere rentelasten, kostenbesparingen en operationele verbeteringen zullen naar verwachting een positieve invloed hebben op de winst per aandeel in 2017, maar verkopen gaan waarschijnlijk vooraf aan acquisities, wat een negatieve invloed kan hebben op de winst per aandeel", aldus topman Bernd Stahli. 

De economische vooruitzichten en de huidige vastgoedmarkt werken volgens NSI in het voordeel om de doelstellingen te bereiken. Om de strategiewijziging te laten doorwerken beschouwt het vastgoedbedrijf zowel 2017 als 2018 als een overgangsjaar. 

Vertrek financieel directeur

Naast de strategische update en de publicatie van de jaarcijfers kondigde NSI het vertrek van financieel directeur Daniel van Dongen aan. De CFO wil na een dienstverband van acht jaar zijn carrière buiten het vastgoedbedrijf voortzetten en zal zich derhalve niet herbenoembaar stellen tijdens de jaarvergadering. 

Van Dongen zal, om een soepele overgang te waarborgen, zijn taken tot en met eind juni 2017 blijven invullen.

Het aandeel NSI sloot dinsdag op een groen Damrak 1,8 procent hoger op 3,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: ING presenteert 7 favoriete aandelen
02-02-2017

(ABM FN-Dow Jones)ING denkt dat Ahold Delhaize, BAM Groep, Basic-Fit, Fugro, NSI, PostNL en Telenet Group aandelen zijn die het de komende tijd goed zullen doen. Dit bleek uit de favorietenlijst die de bank donderdag publiceerde.

Ahold Delhaize is een favoriet van ING, onder meer omdat de zorgen over de Amerikaanse deflatie en de concurrentiedruk overdreven lijken. De synergie uit de fusie tussen Ahold en Delhaize zal voor een "superieure" groei van de vrije kasstroom zorgen, menen de analisten. Het koersdoel is 26,00 euro.

BAM zal volgens ING profiteren van een combinatie van een aantrekkend herstel van de Nederlandse bouwmarkt, oude risicovolle contracten die uit de boeken lopen en de netto kaspositie die het management kansen biedt. Het koersdoel voor de bouwer is 7,00 euro.

Basic-Fit is volgens de analisten een "aantrekkelijk gewaardeerd groeiverhaal" dat steeds meer momentum wint. ING hanteert een koersdoel van 22,50 euro voor de uitbater van fitnessketens.

Fugro heeft volgens ING de grootste tegenslagen achter de rug. "Samen met rigoreuze kostenbesparingen, zouden de winsten moeten herstelen", zo voorzien de analisten, die een koersdoel van 19,50 euro plakken op Fugro.

NSI is een notoire 'underperformer', maar dit kan volgens de analisten gaan veranderen, onder meer omdat de Nederlandse kantorenmarkt uitbodemt, vooral in Amsterdam. Daarnaast zouden de zorgen over de Nederlandse retailmarkt ingeprijsd zijn. Het koersdoel luidt 4,40 euro.

Aanvullende kostenbesparingen, betere prijzen en een sterk vierde kwartaal, "wellicht met een kleine meevaller", zullen volgens de analisten onder meer bijdragen aan een hogere koers voor PostNL. Ook meer duidelijkheid over het dividend het afnemende risico's op het vlak van regelgeving kunnen het postbedrijf goed doen. ING hanteert voor PostNL een koersdoel van 5,30 euro.

Telenet Group biedt een aantrekkelijke waardering met sterke winstvooruitzichten. Daarbij zijn er volgens de analisten "veel aanjagers" voor de koers, zoals belastingmeevallers, toestemming voor de overname van SFR Belux en een verdere consolidatie op de kabelmarkt. Koersdoel voor de kabelaar is 62,00 euro.

ING merkte op dat de vorige favorietenlijst een totaalrendement van 13,4 procent opleverde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Cohen & Steers verkleint belang in NSI fors
27-01-2017

(ABM FN-Dow Jones) Cohen & Steers Capital Management heeft een kleiner belang in NSI gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 24 januari 2017.

Cohen & Steers meldde een kapitaalbelang van 2,95 procent met een stemrecht van 1,54 procent.

Op 7 oktober 2016 meldde Cohen & Steers nog een kapitaalbelang van 4,56 procent met een stemrecht van 2,31 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: ING verkiest Unibail-Rodamco boven Wereldhave
12-01-2017

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Unibail-Rodamco verhoogt naar Kopen, terwijl sectorgenoot Wereldhave door de bank juist van de kooplijst werd gehaald. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van analist Jaap Kuin.

Kuin meent dat de recente koersval van Unibail-Rodamco het aandeel weer interessant maakt voor beleggers. De analist wees er op dat Unibail-Rodamco een winstgroei per aandeel van 6 tot 8 procent nastreeft. Daarbij beschikt het vastgoedfonds over een sterke marktpositie en een dito management. Ook kan Unibail-Rodamco volgens Kuin buigen op voldoende prijskracht. Het fonds is volgens ING dan ook bestand tegen een stijgende rente.

Wereldhave ontbeert volgens Kuin juist prijskracht. Ondanks de opgelopen koers van Wereldhave, meent ING dat het aandeel nog altijd goedkoop oogt. Op de middellange termijn zal de autonome groei volgens de analist evenwel beperkt zijn en aanjagers voor de koers ontbreken op dit moment.

Kuin paste ook zijn taxaties voor verschillende andere vastgoedfondsen aan. Het koersdoel voor Eurocommercial Properties werd verlaagd van 48,00 naar 43,00 euro en voor NSI van 4,75 naar 4,40 euro. Het koersdoel voor Vastned bleef onveranderd op 41,00 euro. Alle drie de aandelen zijn volgens ING koopwaardig, waarbij Kuin opmerkte dat NSI de potentie heeft van een 'turnaround' kandidaat.

Het koersdoel voor het Belgische WDP, dat ook genoteerd is in Amsterdam, bleef 81,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: huurcontract zorgt voor stabiel inkomen NSI
05-01-2017

(ABM FN-Dow Jones) Het tienjarige huurcontract dat NSI donderdag heeft afgesloten met de huurder van Glass House in Amsterdam-Sloterdijk zorgt voor een stabiele inkomstenstroom voor het vastgoedbedrijf in de komende jaren. Dit stelde analist Jaap Kuin van ING donderdag in een rapport. 

Volgens ING creëerde NSI direct waarde voor aandeelhouders, toen het vastgoedbedrijf zes maanden geleden het over-verhuurde pand met een kort huurcontract opkocht. Door het afsluiten van een tienjarige huurcontract, verwacht Kuin dat NSI een "hoog" huurrendement van bijna 8 procent kan realiseren. 

Het afgesloten contract biedt NSI een goede inkomstenstroom voor de komende jaren, aldus de analist van ING. Hoewel de nieuwe huurovereenkomst de boekwinst van het vastgoedbedrijf snel kan aanjagen, verwacht Kuin niet dat NSI het pand snel weer van hand zal doen. Volgens de marktvorser is het vastgoedbedrijf bezig met een portefeuillerotatie, waarin NSI gefaseerd uit winkelvastgoed wil stappen en weer wil investeren in kantoren. 

Kuin noemde NSI bovendien nog steeds een van de goedkoopste aandelen in vergelijking met andere Europese beursgenoteerde vastgoedfondsen. 

Op een vlak Damrak koerste het aandeel NSI donderdag 0,9 procent hoger op 3,63 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

NSI verlengt huurcontract voor Glass House in Amsterdam
05-01-2017

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft een nieuw tienjarig huurcontract afgesloten met de huurder van Glass House voor het gehele pand in Amsterdam-Sloterdijk. Dit maakte het vastgoedbedrijf donderdag voorbeurs bekend, zonder financiele details te noemen. 

Het nieuwe huurcontract heeft betrekking op de gehele 23.000 vierkante meter en start met terugwerkende kracht op 1 december 2016. NSI sprak van een "win-win transactie" waarbij de huurder meer zekerheid krijgt tegen een lager huurniveau. Voor NSI vertaalt het verlaagde risico van de investering zich in een significante waardestijging, aldus het vastgoedbedrijf. 

Savills adviseerde NSI bij de transactie.

Op een rood Damrak sloot het aandeel NSI woensdag 0,5 procent hoger op 3,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

NSI sluit herfinanciering af
20-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft een faciliteit van 250 miljoen euro geherfinancierd. De leningen zijn daarbij verhoogd met 15 miljoen euro naar 265 miljoen euro. Dit maakte het vastgoedfonds dinsdag voorbeurs bekend.

Bij de herfinanciering is het rentepercentage verlaagd en is de faciliteit verlengd met 1,5 jaar. 

Ook is een nieuwe leningsfaciliteit zonder onderpand van 20 miljoen euro met Rabobank afgesloten. Deze zal worden samengevoegd met de bestaande bancaire faciliteiten. De faciliteiten zullen worden gebruikt voor het terugbetalen van een FGH-hypotheek van 27,5 miljoen euro, waarmee 114 miljoen euro aan onderpand vrij komt. 

In lijn met de hedgingstrategie van NSI zijn bestaande swapcontracten met vervaldata in 2018 en 2020 teruggekocht voor een bedrag van 5 miljoen euro. Nieuwe swapcontracten zijn afgesloten voor 3 en 5 jaar, gelijk aan de looptijd van de onderliggende leningenportefeuille, aldus het concern.

Deze transacties zullen het gemiddelde rentepercentage reduceren tot onder de 3,0 procent ten opzichte van 3,4 procent aan het einde van het derde kwartaal. De gemiddelde looptijd is verder verlengd van 3,8 jaar naar 4,2 jaar. De eerste lening loopt nu af in 2019. Het deel van de portefeuille dat niet belast is met een hypotheek is gestegen van ongeveer 65 procent tot circa 75 procent.

De transacties dragen bij aan de doelstelling van het vastgoedfonds om financieringsdocumentatie te harmoniseren, de looptijd te verlengen, de marges te optimaliseren en het aantal objecten met onderpand te verlagen.

Op een groen Damrak sloot het aandeel NSI maandag 0,8 procent lager op 3,54 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: weinig verrassingen cijfers NSI
04-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten over het derde kwartaal van NSI bevatten weinig verrassingen. Dit stelde analist Jaap Kuin van ING vrijdag in een rapport. 

Kuin merkte op dat er geen details werden gegeven over het afstoten van winkelvastgoed, maar stelde evenwel dat er ook nog geen afwaarderingen zijn geweest. 

De analist bleek te spreken over de groeiverbeteringen binnen Het Nieuwe Kantoor (HNK), waarmee de negatieve autonome huurgroei bij traditionele kantoren werd opgevangen. 

Kuin verwacht bij de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal "meer vuurwerk".

Op een rood Damrak koerste het aandeel NSI vrijdagochtend 0,1 procent lager op 3,46 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

NSI boekt lager direct resultaat
04-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in de eerste negen maanden van 2016 een lager direct beleggingsresultaat gerealiseerd, maar handhaafde de verwachtingen voor dit jaar. Dit maakte het vastgoedfonds vrijdag voorbeurs bekend.

Topman Bernd Stahli van NSI stelde dat NSI actief zal blijven sturen op verdere kwaliteitsverbeteringen in de vastgoed portefeuille, deels door investeringen deels door asset rotatie, een verhoging van de bezettingsgraad en een structurele verlaging van de financieringskosten. 

Afgelopen negen maanden daalde het directe resultaat op jaarbasis van 37,3 miljoen naar 33,0 miljoen euro. Het directe resultaat per aandeel bleef in het derde kwartaal van dit jaar met 8,6 cent evenwel gelijk aan de 8,7 cent in het tweede kwartaal van dit jaar. 

In de eerste negen maanden lagen de financieringskosten met 4 miljoen euro lager dan over de vergelijkbare periode in 2015. 

De bezettingsgraad kwam aan het einde van het derde kwartaal uit op 79,2 procent, 1,9 procent hoger dan eind 2015. Eind september lag de bezettingsgraad voor de kantorenportefeuille op 80,3 procent en voor de retailportefeuille op 84,7 procent.

De beleningsgraad kwam eind september uit op 43,0 procent.

De verwachting voor het direct resultaat voor 2016 van 0,31 tot 0,33 euro per aandeel bleef gehandhaafd. In februari volgend jaar wil NSI met een strategische update komen. 

Het aandeel NSI sloot donderdag op een rood Damrak 1,3 procent lager op 3,47 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

BlackRock vergroot belang in NSI
14-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in NSI gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 11 oktober 2016.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 5,13 procent met een stemrecht van 6,06 procent. 

Op 4 oktober dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,63 procent met een stemrecht van 5,28 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Cohen & Steers verkleint belang in NSI
12-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Cohen & Steers Capital Management heeft een kleiner belang in NSI gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 oktober 2016.

Cohen & Steers meldde een kapitaalbelang van 4,56 procent met een stemrecht van 2,31 procent.

Op 16 september dit jaar meldde Cohen & Steers nog een kapitaalbelang van 5,28 procent met een stemrecht van 2,78 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

BlackRock vergroot belang in NSI
07-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in NSI gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 4 oktober 2016.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,63 procent met een stemrecht van 5,28 procent.

Op 12 mei 2014 meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met een stemrecht van 3,34 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Nederlandse vastgoedmarkt aantrekkelijk
26-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse vastgoedmarkt biedt een aantrekkelijke mix van van relatief hoge aanvangsrendementen, liquiditeit en solide economische vooruitzichten. Dit meldde Deutsche Asset Management maandag in zijn halfjaarlijkse vooruitzicht op vastgoedmarkt.

Beleggers kunnen zich in Nederland volgens Deutsche AM het beste concentreren op een aantal specifieke kantoormarkten in Amsterdam, waar geprofiteerd wordt van "voortgaande consolidatie, terwijl minder centraal gelegen locaties achterblijven", aldus de vermogensbeheerder.

Deutsche AM voorziet potentieel de aantrekkelijkste rendementen in Nederland, Spanje en de zeven grote steden in Duitsland en stelt dat vastgoed op de meest gunstige locaties "sowieso relatief hoge inkomsten biedt zeker nu de yields op staatsobligaties scherp dalen".

"De Europese economie ontwikkelde zich over het algemeen positief in de eerste helft van 2016, en alhoewel de Brexit-uitslag een impact zal hebben op de korte termijn, zal de vraag hierdoor slechts beperkt afnemen", oordeelde de vermogensbeheerder Europa-breed.

Deutsche AM waardert de Nederlandse vastgoedmarkt op Overwogen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Cohen & Steers verkleint belang in NSI
20-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Cohen & Steers Capital Management heeft een kleiner belang in vastgoedfonds NSI gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 16 september 2016.

Cohen & Steers meldde een kapitaalbelang van 5,28 procent met een stemrecht van 2,78 procent.

Op 15 januari 2016 meldde Cohen & Steers nog een kapitaalbelang van 8,44 procent met een stemrecht van 4,05 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Kwartaalherziening Euronext Amsterdam met veranderingen in AMX en AScX
08-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Euronext Amsterdam heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de AMX en AScX indices. De hoofdindex AEX bleef ongewijzigd. Dit meldde Euronext donderdag nabeurs op basis van de kwartaalherziening.

De AMX kreeg verzekeraar ASR en lichtbedrijf Philips Lighting als nieuwkomers. Daarbij verdwenen vastgoedfonds NSI en voedingsconcern Wessanen uit de Midkap en deze fondsen schoven door naar de AScX.  

Deze small cap index kreeg verder Basic-Fit, ForFarmers en Sif Holding als nieuwkomers.

AND International, DPA Group, Holland Colours, Koninklijke Brill en Neways Electronics verdwenen uit de AScX.

De wijzigingen worden per maandag 19 september 2016 effectief.

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

NSI rondt vrijgave onderpand op bancaire financiering af
01-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft de vrijgave van de zekerheden op de bankfinanciering van 450 miljoen euro afgerond. Dit meldde het vastgoedconcern donderdagmiddag.

Dit betekent dat inmiddels 65 procent van de vastgoedportefeuille gefinancierd is zonder onderpand. "Dit is in lijn met de geformuleerde financieringsstrategie om de financieringsbronnen verder te diversificeren", schreef het bedrijf uit Hoofddorp in een toelichting.

In 2014 herstructureerde NSI haar verschillende bilaterale bankfaciliteiten naar één faciliteit met een waarde van 550 miljoen euro. Dit was inclusief een institutionele faciliteit van 100 miljoen euro. 

"De vrijgave van de zekerheden is een belangrijke mijlpaal die meer ruimte biedt tot verbreding en diversificatie van de financieringsbronnen", aldus het vastgoedbedrijf.

Het aandeel NSI noteerde donderdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 3,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Bernd Stahli benoemd tot CEO NSI
25-08-2016

De aandeelhouders van NSI hebben donderdag tijdens een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders hun goedkeuring geven aan de voordracht van Bernd Stahli tot CEO van het vastgoedfonds. Dit meldde NSI donderdag na afloop van de bijeenkomst.

De benoeming omvat een periode van vier jaar en start op 1 september 2016. Stahli volgt vertrekkend CEO Johan Buijs op, die tot 31 december 2016 als adviseur aan NSI verbonden zal blijven.

Het aandeel noteerde 0,2 procent lager op 3,83 euro op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

NVM waarschuwt voor tekort nieuwbouw kantorenmarkt
24-08-2016

De Nederlandse Vereniging van Makelaars voorziet een tekort aan nieuwbouw van kantoren op de korte termijn. Hiervoor waarschuwde de vereniging voor makelaars en taxateurs woensdag.

Het tekort dreigt vooral te ontstaan in de vier grote steden van Nederland, waar de NVM reeds ziet dat het huidig aanbod van bestaande kantoren onvoldoende aansluit op de vraag in de markt.

De oorzaak van het gebrek aan aanbod zou bij de beperkte groei van nieuwbouw liggen, bleek uit een analyse van NVM Business. "Daarnaast worden veel bestaande kantoren via sloop of herbestemming aan de voorraad onttrokken", zo stelde de vereniging.

De waarschuwing van NVM volgt op een eerdere melding van NVM Business in 2010 over een dreigend tekort aan nieuwe kantoorruimte.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.