VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fonds: AND Intl Publishers

Winstuitkering AND moet aandeelhouder tevreden stellen
13-05-2014

De kleine digitale kaartenmaker AND is overstag. Uit de ruime pot met geld krijgen aandeelhouders een winstuitkering. Het is voor het eerst dat AND dividend uitkeert. Grote broer TomTom heeft dat nog nooit gedaan.

Lees verder
Mogelijke beursexit kaartenmaker AND
22-05-2013

Kaartenmaker AND is al een tijd op zoek naar manieren om van de beurs af te geraken. Het zou nu wel eens zover kunnen zijn. Het concern meldt dat een partij zich heeft gemeld voor een vorm van verregaande samenwerking.

Lees verder
Vertrekkend AND-topman Oldenhof laat marginaal bedrijf achter
02-04-2012

Het in zwaar weer verkerende kaartenhuis AND neemt afscheid van topman maarten Oldenhof. Ruimte voor een royale vertrekpremie is er niet.

Lees verder

Fondsnieuws

AND ziet toegenomen interesse geocoding
26-01-2017

(ABM FN-Dow Jones) AND International Publishers heeft een toegenomen interesse in zijn geocoding diensten gezien, nadat Google zijn prijsbeleid drastisch aanpaste. Dit maakte de Nederlandse kaartenmaker donderdag bekend. 

Topman Hugo van der Linde van AND stelde blij te zijn met de toegenomen vraag naar geocoding diensten als gevolg van de veranderingen in het prijsbeleid van Google. Grotere gebruikers van geocoding moeten nu meer betalen voor het gebruik van de dienst en dat speelt AND in de kaart. 

Geocoding wordt onder meer gebruikt voor navigatiediensten.

Beleggers reageerden positief op het nieuws. Op een rood Damrak koerste het aandeel AND International Publishers 6,4 procent hoger. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND wil grote stap maken
08-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) AND International Publishers werkt momenteel aan een grote stap voorwaarts. Dit zei bestuursvoorzitter Hugo van der Linde donderdag in een interview met ABM Financial News.

Van der Linde ziet in de huidige snelle ontwikkeling die de automotive-industrie wereldwijd doormaakt voor het Rotterdamse bedrijf een doorslaggevende positie weggelegd.

"Er gebeurt ongelofelijk veel in een zeer hoog tempo, maar we zijn op tijd. Wij moeten ons nu een slimme positie zien te verwerven, waar partijen in de auto-industrie niet omheen kunnen. Nu mag het snel gaan, maar dit proces is er uiteindelijk één van de lange adem", aldus Van der Linde.

De bestuursvoorzitter noemde het wedden op te veel paarden de belangrijkste fout die AND in het proces kan maken. "We praten wel met iedereen, ook met de partijen waar in het verleden al gesprekken mee zijn aangeknoopt. Ons allergrootste voordeel is dat we kaarten hebben. Zonder die content begin je in de verwerving van een slimme positie in onze markt niet veel. Maar dan is het de kunst uit zien te vinden waarin je het verschil gaat maken met andere kaartaanbieders. En ons voordeel is volgens mij dat we een onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt zijn voor het aanbod van digitale kaarten voor locatie gebaseerde diensten voor de business-to-business markt. Locatie is hierbij key", beweerde Van der Linde.

Markt zoekt richting

Van der Linde illustreerde de richting die automotive mondiaal zoekt aan de hand van twee uitersten. "Hebben we zwaar 3-D materiaal nodig met alles er op en eraan of is er helemaal geen kaart in de auto nodig om iemand van A naar B te laten rijden? Inmiddels is de tweede optie het uitgangspunt voor de richting waar het heen kan: er is een kaart nodig, maar hoeveel en hoe geavanceerd en actueel moet deze dan zijn? Dat is de vraag voor dit moment, een antwoord heeft tijd nodig, zo is mijn inschatting", concludeerde de topman.

De actualiteit kan geleverd worden door sensoren, waar auto's nu al van zijn voorzien, maar die naar verwachting in de toekomst veelvuldig in auto's worden ingebouwd. "Dat zijn dus data-ontvangers. Los van het eigendomsvraagstuk met betrekking tot die data, zijn die waardevol voor andere weggebruikers. Het is nu al mogelijk dat sensoren verkeersborden herkennen. Vernieuwingen daarin die door een autosensor worden geregistreerd kunnen naar een centrum worden gestuurd die deze weer doorstuurt naar andere op het centrum aangesloten weggebruikers. Zo is iedere connected car snel voorzien van wijzigingen en aanvullingen. Voor dit info-uit-veld-model hebben we pilot lopen met Cyclo Media", aldus de AND-topman. Cyclo Media is een bedrijf dat al circa dertig jaar de openbare ruimte in beeld brengt.

Amerikaanse kaarten en ontwikkelingen

AND investeerde de afgelopen jaren flink in de Noord-Amerikaanse kaart, die inmiddels ook aftrek vindt. De eerste resultaten van die ontwikkeling vertaalt zich inmiddels door in de omzetontwikkeling en met een vaste kostenbasis, dus ook direct in de winstontwikkeling. Voor dit jaar wordt een omzet voorzien die belangrijk hoger ligt dan de 6,0 miljoen euro over 2015, op de Schaal van Mock 12 tot 20 procent. AND sloot eind februari 2016 een belangrijke licentieovereenkomst af met één van de grootste internetbedrijven van Europa voor het gebruik van digitale kaarten.

Donderdag toonde Van der Linde zich onverminderd tevreden met de omzetontwikkeling tot nog toe, zonder verder financieel in detail te treden. "We hebben een hoge mate van afhankelijkheid van een beperkt aantal grote klanten en nieuw te acquireren opdrachten en de timing daarvan. Daardoor kan de omzet gedurende een bepaalde periode in het boekjaar sterk fluctueren ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande boekjaar. Die schommelingen willen we elimineren en dat kan en moet ook als we in staat blijken ons een slimme positie te verschaffen", aldus Van der Linde.

De Amerikaanse kaart strekt tot extra voordeel in het proces waar AND zich momenteel in bevindt, "omdat de Amerikaanse auto-industrie meer gericht is op vernieuwing dan bijvoorbeeld de wat traditioneler ingestelde Duitse auto-industrie". Met Bennett Moe als zogeheten vice president sales wil AND interesse wekken op de Amerikaanse markt voor het product. "De klant is daarbij key. Bennett is Amerikaan, kent de navigatiemarkt van binnen en van buiten en met een kantoor bij Washington D.C. in de buurt van drie vliegvelden, waarmee hij heel Amerika kan bestrijken, scheelt dat ons een hele hoop reistijd en geld."

Naast Moe, die in november vice president sales van AND voor Noord-Amerika werd, werd de raad van commissarissen van AND uitgebreid met Barry Glick, oprichter van MapQuest, waar Moe voorheen ook zijn sporen verdiende. "Met Glick aan boord merken we dat deuren opengaan. Hij kan het verschil maken", aldus Van der Linde.

In het verleden bevond AND zich wel eens in woeliger en niet noodzakelijkerwijs interessanter vaarwater, waarbij het aandeel veelvuldig inzet was van speculaties. "Ik denk dat we dat achter ons hebben gelaten. Ik heb het idee dat beleggers AND nu in portefeuille houden voor de meerwaarde die de kant die wij op willen nu nog verborgen houdt", concludeerde de bestuursvoorzitter.

Het aandeel AND International Publishers noteerde donderdag op een groen Damrak onveranderd op 8,75 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND zet in op groei in Verenigde Staten
17-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) AND International Publisher zet in op uitbreiding van zijn activiteiten in de Verenigde Staten en heeft Bennett Moe benoemd als zogeheten vice president sales om dit te bewerkstelligen. Dit maakte AND donderdag bekend.

Moe heeft 25 jaar ervaring in de Noord-Amerikaanse navigatie, geospatial applicaties en kaarten industrie en heeft gewerkt voor ondernemingen zoals Maps.com en MapQuest. Daarnaast is hij momenteel voorzitter van IMIA-Americas (de International Map Industry Association).

Eerder dit jaar rondde AND de upgrade van diens eigen kaart van Noord-Amerika naar hoogwaardige navigatie kwaliteit af.

Het aandeel AND sloot woensdag op een rood Damrak 1,2 procent hoger op 9,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Resultaten AND in de lift
15-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) AND International Publishers heeft over de eerste negen maanden van 2016 een sterke omzetstijging op jaarbasis gerealiseerd, hoewel de nettowinst licht daalde. Dit maakte de leverancier van digitale kaarten voor locatie gebaseerde diensten dinsdag voorbeurs bekend in een trading update.

Het operationeel resultaat van het Rotterdamse bedrijf maakte over de eerste negen maanden een belangrijke stijging door, aldus AND. Dit komt doorgaans neer op een toename met 12 tot 20 procent.

In het derde kwartaal daalde de omzet evenwel fors ten opzichte van dezelfde periode in 2015 en werd er slechts een beperkte winst gerealiseerd. Vorig jaar stuwde een grote opdracht de omzet nog fors.

"Het jaar 2016 verloopt uitstekend, waardoor we verder kunnen blijven investeren in onze technologie, digitale kaarten en nieuwe producten", aldus bestuursvoorzitter Hugo van der Linde in een kort commentaar.

Outlook

AND handhaafde zijn verwachting voor 2016 door te blijven mikken op minimaal een belangrijke omzetgroei ten opzichte van 2015. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 6,0 miljoen euro. Over het eerste halfjaar lag de omzet op 6,1 miljoen euro.

In het halfjaarbericht meldde AND al een hoge mate van afhankelijkheid van een beperkt aantal grote klanten en nieuw te acquireren opdrachten en de timing daarvan binnen het boekjaar kent, waardoor de omzet gedurende een bepaalde periode in het boekjaar sterk kan fluctueren ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande boekjaar.

Het aandeel AND International Publishers sloot maandag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 9,20 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Aandeelhouders AND akkoord met benoeming nieuwe commissaris
10-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) De benoeming van Barry Glick als lid van de raad van commissarissen van AND International Publishers is maandag door de buitengewone vergadering van aandeelhouders goedgekeurd. Dit heeft AND maandag bekendgemaakt.

Glick is voor vier jaar aangesteld voor de RvC die bij AND nu uit drie leden bestaat.

Glick werd half augustus voorgedragen.

Het aandeel AND noteerde maandag op een rood Damrak 1,4 hoger op 9,35 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Kwartaalherziening Euronext Amsterdam met veranderingen in AMX en AScX
08-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Euronext Amsterdam heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de AMX en AScX indices. De hoofdindex AEX bleef ongewijzigd. Dit meldde Euronext donderdag nabeurs op basis van de kwartaalherziening.

De AMX kreeg verzekeraar ASR en lichtbedrijf Philips Lighting als nieuwkomers. Daarbij verdwenen vastgoedfonds NSI en voedingsconcern Wessanen uit de Midkap en deze fondsen schoven door naar de AScX.  

Deze small cap index kreeg verder Basic-Fit, ForFarmers en Sif Holding als nieuwkomers.

AND International, DPA Group, Holland Colours, Koninklijke Brill en Neways Electronics verdwenen uit de AScX.

De wijzigingen worden per maandag 19 september 2016 effectief.

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Update: meer omzet en winst voor AND
18-08-2016

AND International Publishers heeft in de eerste helft van 2016 mede dankzij een grote opdracht in februari een fors hogere winst op een sterk gestegen omzet gerealiseerd. Dit meldde de Nederlandse kaartenmaker donderdag voorbeurs in zijn halfjaarrapportage.

In februari heeft AND een belangrijke licentieovereenkomst voor het gebruik van digitale kaarten afgesloten met één van de grootste internetbedrijven van Europa. De licentieovereenkomst omvat wereldwijde kaartdekking. Om welke partij het gaat, maakte AND niet bekend.

Op basis van de al gerealiseerde omzet van 6,1 miljoen euro in het eerste halfjaar verwacht AND voor 2016 minimaal een belangrijke omzetgroei ten opzichte van de omzet van 6,0 miljoen euro in 2015 te realiseren. Volgens de door AND gehanteerde schaal van Mock betekent een belangrijke groei, een groei van 12 tot 20 procent.

De omzetstijging van 1,8 miljoen naar 6,1 miljoen euro schrijft AND voor een belangrijk deel toe aan de licentieovereenkomst, waarbij het bedrijf, net als voorheen, opmerkt, dat het voor zijn opdrachten afhankelijk is van een beperkt aantal grote klanten, waardoor de kans bestaat dat de omzet sterk fluctueert.

Met de flinke omzetstijging is het kostenpercentage van de omzet bijna navenant gedaald. De totale bedrijfskosten liepen op van 2,0 miljoen naar 2,2 miljoen euro. Op nettoniveau kwamen deze kosten uit op 1,9 miljoen tegen 1,1 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder.

De nettowinst kwam afgelopen periode uit op 3,2 miljoen  tegen 0,7 euro miljoen een jaar eerder. Per aandeel kwam dit neer op 0,85 euro tegenover 0,19 euro een jaar eerder. In mei 2016 is aan de aandeelhouders een dividend van 0,15 euro per aandeel uitgekeerd over 2015.

De nettokasstroom van AND steeg van 1,5 miljoen naar 3,2 miljoen euro.

Op 1 oktober houdt het bedrijf een buitengewone aandeelhoudersvergadering ter goedkeuring van de benoeming van de Amerikaan Barry Glick als lid van de raad van Commossarissen.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AND donderdag 1,0 procent hoger op 10,64 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.


Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Meer omzet en winst voor AND
18-08-2016

AND International Publishers heeft in de eerste helft van 2016 mede dankzij een grote opdracht in februari een fors hogere winst op een sterk gestegen omzet gerealiseerd. Dit meldde de Nederlandse kaartenmaker donderdag voorbeurs in zijn halfjaarrapportage. 

In februari heeft AND een belangrijke licentieovereenkomst voor het gebruik van digitale kaarten afgesloten met één van de grootste internetbedrijven van Europa. De licentieovereenkomst omvat wereldwijde kaartdekking. Om welke partij het gaat, maakte AND niet bekend.

Op basis van de al gerealiseerde omzet van 6,1 miljoen euro in het eerste halfjaar verwacht AND voor 2016 minimaal een belangrijke omzetgroei ten opzichte van de omzet van 6,0 miljoen euro in 2015 te realiseren. Volgens de door AND gehanteerde schaal van Mock betekent een belangrijke groei, een groei van 12 tot 20 procent.

De nettowinst kwam afgelopen periode uit op 3,2 miljoen euro tegen 0,7 euro miljoen een jaar eerder. Per aandeel kwam dit neer op 0,85 euro tegenover 0,19 euro een jaar eerder. In mei 2016 is aan de aandeelhouders een dividend van 0,15 euro per aandeel uitgekeerd over 2015.

De nettokasstroom van AND steeg van 1,5 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro. De totale bedrijfskosten stegen van 2,0 miljoen naar 2,2 miljoen euro.

Op een rood Damrak sloot het aandeel AND International Publishers woensdag 0,4 procent lager op 10,75 euro.

 

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Van Leeuwen meldt belang in AND
30-07-2016

P.C. van Leeuwen heeft een eerste belang in AND International Publishers gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 28 juli 2016.

Van Leeuwen meldde een kapitaalbelang van 3,15 procent met een stemrecht van eveneens 3,15 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND International kiest voor derde commissaris
30-06-2016

AND International heeft Barry Glick als lid van de raad van commissarissen voorgesteld. Dit maakte de navigatiespecialist donderdag bekend.

Glick beschikt volgens AND over meer dan dertig jaar ervaring in kaarten, locatie en navigatie industrie. Zo was hij onder meer oprichter en CEO van GeoSystems Global Corporation, dat later werd overgenomen door AOL/Time Warner. Ook in andere functies was Glick betrokken bij de verkoop van ondernemingen. Als CEO verkocht hij in 2013 ALK aan Trimble en was hij vice-voorzitter van Navteq, dat in 2008 aan Nokia werd verkocht.

Op dit moment bestaat de raad van commissarissen van AND International nog uit twee leden, namelijk Robert Westerhof en Maarten Douma. Met de benoeming van Glick wordt de raad van commissarissen uitgebreid naar drie personen.

De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders over de voorgenomen benoeming van Glick zal vermoedelijk in oktober 2016 plaatsvinden.

Het aandeel AND International noteerde donderdag op een groen Damrak 2,0 procent lager op 9,07 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND boekt forse omzetstijging
12-05-2016

AND International Publishers heeft in de eerste vier maanden van 2016 een fors hogere omzet gerealiseerd, voornamelijk dankzij het afsluiten van een grote licentieovereenkomst. Dit meldde de Nederlandse kaartenmaker donderdag voorbeurs in een trading update.

Volgens CEO Hugo van der Linde gaat AND in 2016 "verder op het ingeslagen pad". Dit betekent "investeren in digitale kaarten om de dekking uit te breiden en de kwaliteit hoog te houden". De kaartenmaker wil daarnaast groeien in de Verenigde Staten en mikt erop om later dit jaar een Amerikaans kantoor op te zetten.

Van der Linde benadrukte dat de onderneming over 2015 een dividend zal uitkeren. Bij de rapportering van de jaarcijfers kondigde de onderneming een dividend van 0,15 euro aan. AND heeft daarbij de intentie uitgesproken om voortaan structureel jaarlijks een dividend uit te keren.

De onderneming gaf in zijn trading update geen cijfers prijs, maar meldde wel dat de winst- en omzet op jaarbasis "fors" zijn gegroeid. De resultaten werden "substantieel" positief beïnvloed door het afsluiten van een "belangrijke licentieovereenkomst" voor het gebruik van digitale kaarten met één van de grootste internetbedrijven van Europa. 

De onderneming handhaaft de eerder afgegeven verwachtingen voor het gehele boekjaar 2016. De grote licentieovereenkomst waarborgt voor 2016 een minimale omzet van 6,5 miljoen euro, "een duidelijke omzetgroei ten opzichte van 2015", aldus de onderneming. In 2015 realiseerde AND nog een omzet van 6,0 miljoen euro.

AND herhaalde daarnaast dat overnamegesprekken met geïnteresseerde partijen tot nader order zijn opgeschort. 

AND kondigde tot slot aan met ingang van het boekjaar 2017 te stoppen met de publicatie van de tussentijdse trading updates. De beursnotering brengt voor een relatief klein fonds als AND veel kosten en aandacht van het management met zich mee, aldus de toelichting.

Het aandeel AND International Publishers sloot woensdag op een licht lager Damrak 0,8 procent lager op 10,65 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND sluit overeenkomst met Cyclomedia
07-04-2016

AND International Publishers heeft een licentie overeenkomst gesloten met CycloMedia. Dit maakte de kaartenmaker uit Rotterdam donderdag voorbeurs bekend zonder financiële details te geven.

"Sinds enige tijd onderzoeken we de mogelijkheden in de automotive markt en deze pilot is een logische stap. [...] Onze robuuste financiële positie stelt ons in staat om de benodigde investeringen zelf te financieren. Daarbij hebben grote internationale bedrijven onze positie erkend, gezien ook de twee grote contracten die we de afgelopen periode hebben verworven", aldus CEO Hugo van der Linde van AND in een toelichting.

Binnen deze licentie overeenkomst stelt CycloMedia data aan AND ter beschikking. AND zal met behulp van deze data een pilot opstarten om zijn technologie verder te ontwikkelen om geautomatiseerd en kosteneffectief data in de eigen digitale kaarten te verwerken. Dit is relevant gezien de huidige ontwikkelingen in de automotive sector richting de zelfrijdende auto.

Met de mogelijkheid ook data zoals verkeersborden toe te voegen, gegenereerd uit sensor technologieën in de auto en beeldherkenningstechnieken, zal AND de digitale kaarten automatisch en doorlopend kunnen actualiseren met grote dekking, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, aldus de kaartenmaker.

In 2016 wordt een pilot project gestart.

AND is verder als lid toegetreden bij ADASIS, een platform voor autofabrikanten en kaartenmakers. Dit platform heeft als doel de interface tussen ADAS (Advanced Driver Assistance Systems, ofwel geavanceerde hulpsystemen voor bestuurders) en bronnen voor kaartendata te standaardiseren. Onder de partners van ADASIS bevinden zich autofabrikanten als BMW, Daimler, FORD, Honda, Renault, Toyota, Volkswagen en Volvo alsook kaartenmakers als HERE en TomTom.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Teruggedraaide afschrijving stuwt winst AND
17-03-2016

AND International Publishers heeft in 2015 conform verwachting een flink hogere omzet en winst geboekt, onder meer te danken aan een herwaardering van de database. Dit meldde de Nederlandse kaartenmaker donderdag voorbeurs.

 

Volgens CEO Hugo van der Linde betaalde de strategie van de afgelopen jaren zich in 2015 uit, wat resulteerde in contracten met belangrijke spelers in de sector "waardoor de omzet in 2015 is gegroeid en we in 2016 verder groeien".

 

De omzet steeg van 4,8 miljoen euro in 2014 naar 6,0 miljoen euro afgelopen jaar. Onder de streep verdubbelde de nettowinst van 2,6 miljoen naar 5,1 miljoen euro, als gevolg van het terugdraaien van een waardevermindering uit 2011. Zonder deze boekhoudkundige stap kwam de winst in 2015 uit op 3,2 miljoen euro.

 

Eind februari meldde de kaartenmaker al dat de omzet in 2015 vermoedelijk 6,0 miljoen euro bedroeg, met een winst van 3,2 miljoen euro. AND kondigde toen ook al een herwaardering van de database aan.

 

Het saldo van de liquide middelen nam afgelopen jaar toe met 0,7 miljoen tot 4,5 miljoen euro. Net als een jaar eerder was de kaartenmaker in 2015 schuldenvrij.

 

Als gevolg van de "goede cijfers" over 2015 en de "uitstekende start" in 2016 kunnen aandeelhouders over het afgelopen jaar een dividend van 0,15 euro per aandeel tegemoet zien. AND heeft daarbij de intentie om voortaan structureel jaarlijks een dividend uit te keren.

 

Outlook

AND International kijkt met vertrouwen uit naar 2016. De kaartenmaker is positief gestemd ten aanzien van nieuwe mogelijkheden binnen de huidige snel veranderende technologische mogelijkheden en marktontwikkelingen.

 

Eind februari dit jaar meldde AND dat het een "belangrijke" licentie overeenkomst met een niet nader genoemd Europees internetbedrijf had afgesloten voor het leveren van digitale kaarten. Het contract zal volgens AND substantieel bijdragen aan de omzet over 2016, die tenminste zal uitkomen op 6,5 miljoen euro. CEO Van der Linde sprak toen in een toelichting van een "flink commercieel en financieel succes".

 

Ook in de komende jaren wil AND investeren in de digitale kaarten om de dekking verder uit te breiden en de kwaliteit hoog te houden.

 

De kaartenmaker onderzoekt verder de mogelijkheden om een succesvolle positie in de automotive markt te bemachtigen, aangezien deze groei "in een stroomversnelling" raakt vanwege de behoefte aan locatie diensten als onderdeel van de zelfrijdende auto en de connected car.

 

Het aandeel AND International Publishers sloot woensdag op een groen Damrak 2,0 procent lager op 10,44 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Update: AND International haalt groot Europees internetbedrijf binnen
29-02-2016

AND International Publishers heeft een "belangrijke" licentie overeenkomst met een niet nader genoemd Europees internetbedrijf gesloten voor het leveren van digitale kaarten. Dit maakte de Nederlandse kaartenmaker vrijdag bekend zonder financiële details vrij te geven.

 

Het contract, dat de wereldwijde kaartdekking betreft, zal volgens AND al substantieel bijdragen aan de omzet over 2016, die tenminste zal uitkomen op 6,5 miljoen euro. CEO Hugo van der Linde sprak in een toelichting van een "flink commercieel en financieel succes".

 

"Je mag er niet zonder meer vanuit gaan dat de omzet van 2015 automatisch doorloopt naar 2016. Met de vandaag gemelde licentieovereenkomst zijn we echter nu al zeker van 6,5 miljoen euro omzet", voegde de topman tegenover ABM Financial News daaraan toe.

 

AND liet weten vermoedelijk een omzet te hebben gerealiseerd van 6 miljoen euro in 2015, met een winst van 3,2 miljoen euro. De kaartenmaker publiceert op 17 maart de volledige resultaten.

 

AND gaf daarnaast aan dat het de waardering van de database opnieuw aan het beoordelen is. Als gevolg verwacht het bedrijf dat de uitkomsten van de evaluatie een positief effect zullen hebben op de waardering en substantieel kan leiden tot het terugdraaien van een deel van de bijzondere waardevermindering van de database in 2011. Dit kan een hogere winst opleveren over 2015 dan voorzien. Van der Linde benadrukte dat een aanpassing overigens louter boekhoudkundig is.

 

AND maakte op 2 december 2015 bekend dat met meerdere partijen verkennende gesprekken worden gevoerd betreffende een mogelijk bod op alle aandelen. Als gevolg van de aanhoudende en recente positieve ontwikkelingen heeft AND deze partijen nu geïnformeerd dat zij deze gesprekken tot nader order opschort.

 

"De ontwikkelingen na oplevering van onze premium navigatiekaart van Noord-Amerika heeft ons vertrouwen versterkt dat we op de juiste weg zijn naar innovatieve expansie van onze kaartendekking, uitbreiding van onze wereldwijde klantenbestand en verdere groei van omzet en winst," aldus topman Van der Linde, die dan ook zei dat geïnteresseerde partijen "nu met een echt grote koffer langs moeten komen".

 

Het aandeel AND International werd maandag op een vlak Damrak 6,9 procent hoger verhandeld op 8,65 euro.

 

Update: om toelichting CEO Van der Linde en koersreactie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND International haalt groot Europees internetbedrijf binnen
29-02-2016

AND International Publishers heeft een "belangrijke" licentie overeenkomst met een niet nader genoemd Europees internetbedrijf gesloten voor het leveren van digitale kaarten. Dit maakte de Nederlandse kaartenmaker vrijdag bekend zonder financiële details vrij te geven.

 

Het contract, dat de wereldwijde kaartdekking betreft, zal volgens AND al substantieel bijdragen aan de omzet over 2016, die tenminste zal uitkomen op 6,5 miljoen euro. CEO Hugo van der Linde sprak in een toelichting van een "flink commercieel en financieel succes".

 

AND liet weten daarnaast vermoedelijk een omzet te hebben gerealiseerd van 6 miljoen euro in 2015, met een winst van 3,2 miljoen euro. De kaartenmaker publiceert op 17 maart de volledige resultaten.

 

AND gaf daarnaast aan dat het de waardering van de database opnieuw aan het beoordelen is. Als gevolg verwacht het bedrijf dat de uitkomsten van de evaluatie een positief effect zullen hebben op de waardering en substantieel kan leiden tot het terugdraaien van een deel van de bijzondere waardevermindering van de database in 2011. Dit kan een hogere winst opleveren over 2015 dan voorzien.

 

AND maakte op 2 december 2015 bekend dat met meerdere partijen verkennende gesprekken worden gevoerd betreffende een mogelijk bod op alle aandelen. Als gevolg van de aanhoudende en recente positieve ontwikkelingen heeft AND deze partijen nu geïnformeerd dat zij deze gesprekken tot nader order opschort.

 

"De ontwikkelingen na oplevering van onze premium navigatiekaart van Noord-Amerika heeft ons vertrouwen versterkt dat we op de juiste weg zijn naar innovatieve expansie van onze kaartendekking, uitbreiding van onze wereldwijde klantenbestand en verdere groei van omzet en winst," aldus topman Van der Linde.

 

AND sloot vrijdag 0,2 procent lager op 8,09 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND rondt kaart Canada af
28-01-2016

AND International Publishers heeft donderdag nabeurs gemeld dat de vernieuwde navigatiekaart voor Canada klaar is.

 

Met de oplevering heeft AND zijn programma voor Noord-Amerika afgerond. De digitale kaarten voor Canada en de Verenigde Staten zijn vanaf nu commercieel beschikbaar.

 

Eind december maakte het navigatiebedrijf nog bekend dat de oplevering van de kaart van Canada werd uitgesteld naar januari als gevolg van een hogere werkdruk door nieuwe projecten.

 

Op een rood Damrak sloot het aandeel AND donderdag 0,9 procent lager op 9,12 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND kampt met vertraging navigatiekaart Canada
31-12-2015

AND International Publishers heeft vertraging opgelopen bij de oplevering van de navigatiekaart van Canada. Dit meldde de kaartenmaker donderdag voorbeurs.

 

Waar eerder nog gemikt werd op levering van de kaart in het vierde kwartaal van 2015, staat de voltooiing van de navigatiekaart van Canada nu geagendeerd in januari 2016.

 

AND wijt de opgelopen vertraging aan "de verhoogde werkdruk als gevolg van nieuwe projecten", welke niet gerelateerd zijn aan de navigatiekaart van Canada.

 

Het aandeel AND International Publishers sloot woensdag op een rood Damrak 1,0 procent hoger op 8,34 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND International voert overnamegesprekken
02-12-2015

AND International Publishers voert verkennende gesprekken met meerdere partijen over een overnamebod op alle aandelen. Dit meldde de kaartenmaker woensdag.

 

De gesprekken bevinden zich volgens AND in een vroeg stadium en onzeker is of deze tot een concreet resultaat zullen leiden.

 

Het aandeel AND International Publishers steeg woensdag 15,0 procent op 8,85 euro.   

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Omzet AND in de lift
12-11-2015

AND International Publishers heeft over de eerste negen maanden van 2015 een aanzienlijke omzet- en winststijging gerealiseerd. Dit meldde de Nederlandse kaartenmaker donderdag voorbeurs in een trading update, waarbij cijfers achterwege bleven.

 
"We zijn tevreden over het verloop van het derde kwartaal van 2015. Het kwartaal is positief afgesloten en daarnaast is de afronding van de kwalitatief hoogwaardige navigatiekaart van de Verenigde Staten een mijlpaal voor zowel AND als de markt voor digitale kaarten. Dit succes is nog eens extra kracht bijgezet door onze eerste licentieverkoop zo snel na deze mijlpaal", aldus topman Hugo van der Linde.


Op basis van de gerealiseerde resultaten verwacht AND over heel 2015 nu een sterke omzetstijging te realiseren. De winst zal evenwel op een vergelijkbaar niveau uitkomen als in 2014. AND sprak van een "sterk derde kwartaal" waarin zowel omzet als winst fors zijn gestegen. Het met een niet nader genoemde Amerikaanse partij afgesloten contract leverde een materiële bijdrage aan de omzet in het derde kwartaal.


De kaartenmaker benadrukte daarnaast dat het een upgrade en verrijkingsprogramma voor de navigatiekaart van de Verenigde Staten heeft afgerond, waardoor de dekking van de navigatiekaarten van AND ruimschoots is verdubbeld. Daarnaast verwacht AND de navigatiekaart van Canada in het vierde kwartaal op te leveren.

 
Outlook

AND herhaalde, net als bij de publicatie van de halfjaar cijfers en de resultaten over het eerste kwartaal, dat de resultaatontwikkeling onder meer afhankelijk zal zijn van de kracht van het economisch herstel. AND is daarnaast in "hoge mate" afhankelijk van een beperkt aantal grote klanten en nieuw te acquireren opdrachten.

 
Op basis van de gerealiseerde resultaten verwacht AND over heel 2015 een sterke omzetstijging en een vergelijkbare winst te realiseren ten opzichte van 2014.

 
Woensdag sloot het aandeel AND International Publishers 0,8 procent lager op 5,54 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

AND strikt eerste klant nieuwe kaart VS
29-10-2015

AND International Publishers heeft een contract afgesloten voor de levering van de onlangs afgeronde navigatiekaart van de Verenigde Staten. Dit meldde de Nederlandse kaartenmaker donderdag voorbeurs zonder financiële details vrij te geven.

 

"We zijn blij dat we onze eerste deal zo snel hebben kunnen afsluiten na release van onze hoogwaardige navigatiekaart van de Verenigde Staten. Dit sterkt onze overtuiging dat we een kwalitatief goed product gebouwd hebben, passende bij de hedendaagse marktbehoeften", aldus CEO Hugo van der Linde.

 

Na een uitgebreide test besloot een "toonaangevende leverancier van wereldwijde planning oplossingen" om de in september van dit jaar afgeronde kaart af te nemen van AND. Dit betekende de eerste verkoop van een kaartlicentie van de Verenigde Staten.

 

Het aandeel AND International Publishers sloot woensdag op een groen Damrak 1,2 procent hoger op 4,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.