VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fonds: Porceleyne Fles

Delfts toeristenfonds Porceleyne Fles blijft aanmodderen
15-03-2011

Royal Delft, de fabrikant van porseleinen bordjes met beursnotering, wil niet langer afhankelijk zijn van toerisme. Daar is in de resultaten nog maar weinig van te merken. Die blijven slecht.

Lees verder

Fondsnieuws

Royal Delft boekt meer omzet en winst
26-08-2016

Royal Delft Group heeft over de eerste helft van 2016 de omzet zien oplopen, terwijl de nettowinst flink steeg. Dit heeft de maker van Delfts sieraardewerk en keukenmateriaal als pannen en bestek vrijdag voorbeurs bekendgemaakt.

Het bedrijf zag de omzet met 16 procent oplopen, vooral dankzij de omzetvorming bij BK Cookware. In de toeristische sector daalden de verkopen licht, maar in het zakelijk segment werd vooruitgang geboekt. Bij Leerdam Crystal en Van Kempen & Begeer daalde de omzet, bij de laatste vanwege het beëindigen van de activiteiten van het merk Royal VKB.

Daarmee is de omzet over de eerste zes maanden van dit jaar op jaarbasis opgelopen van 10,1 miljoen naar 11,8 miljoen euro.

De winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) daalde van 866.000 euro 705.000 euro. Het bedrijfsresultaat steeg daarentegen van 251.000 naar 295.000 euro en de nettowinst van 78.000 euro naar 115.000 euro.

Het bedrijf gaf geen outlook, vanwege de blijvende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt.

Het aandeel Royal Delft sloot donderdag op een rood Damrak vlak op 9,90 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Boron Investments brengt belang Porceleyne Fles onder bij Boron Beleggingen
30-04-2016

Boron Investments heeft het belang in Porceleyne Fles overgebracht naar Boron Beleggingen. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 26 april 2016.

Boron Beleggingen meldde een eerste kapitaalbelang van 71,15 procent met eenzelfde stemrecht, terwijl het belang van Boron Investments in Porceleyne Fles werd afgemeld.

Op 3 juli vorig jaar meldde Boron Investments nog een kapitaalbelang van 71,15 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Royal Leerdam Crystal: focus op omzetgroei door online en business-to-business
27-04-2016

Leerdam Crystal, onderdeel van Royal Delft Group, heeft plannen, waarmee het naar eigen in vijf jaar een winstgevende omzetstijging zal realiseren. 

Er ligt dan ook een ambitieuze combinatie van voornemens op tafel, met als kern beduidend meer nadruk op klantbenadering en een brede zichtbaarheid via online.

Directeur Bettina Sommer heeft een opdracht en die moet ze vervullen met een klein team. "We zien kansen om meer te halen uit consumentenbesteding en business-to-business. Onze naamsbekendheid is goed. Waar je ook komt, Royal Leerdam Crystal kennen mensen overal, ook in het buitenland. Maar met name bedrijven weten nog niet altijd dat we ook een sterk ontwikkelde B2B-maatwerktak hebben. Deze boodschap willen we bedrijven graag vertellen. Daartoe hebben we een segmentatiestrategie in voorbereiding", aldus Sommer tegenover ABM Financial News.

Een nieuwe strategie is het speerpunt van het meerjarenbeleid van Leerdam Crystal. Vorig jaar werd al een kwaliteitsslag gerealiseerd met investeringen aan de productiekant, hetgeen wel tot gevolg had dat er meer geld de onderneming uitvloeide dan er in kwam. Een nettoverlies van 33.000 euro over 2015 was het gevolg. De omzet steeg vorig jaar wel naar iets meer dan één miljoen euro.

Sommer refereert expliciet aan klantgerichte communicatie. "Dat is inderdaad een doelstelling waar ik veel van verwacht. We willen ons sterker online profileren, vooral ook met het oog op B2B en de webshop. Dat iedereen, ook in het buitenland ons kent, is niet genoeg. We bestuderen ook elk jubileum dat omgeven is met evenementen, zoals het Jeroen Bosch-jaar nauwkeurig, ofschoon we uiteindelijk besloten daar niets mee te doen", aldus Sommer. "We moeten overal waar we relevant kunnen zijn, zichtbaar en aanwezig zijn", vult Charlotte Dohnalek aan. Zij is als een van de slechts acht voltijd medewerkers van Royal Leerdam Crystal verantwoordelijk voor de inrichting van de communicatie en de public relations.

Dat het voor Leerdam Crystal de moeite waard is om het bedrijfsleven aan zich te binden, leert de relatie die het bedrijf onderhoudt met de Limburgse cementproducent Enci. "We zijn er trots op dat we Enci al jaren tot onze vaste klanten mogen rekenen. En hun klanten op hun  beurt ook weer. Die krijgen met regelmaat relatiegeschenken die wij maken, en dat schept een band. De relaties en klanten van Enci zijn er zo mee vertrouwd geraakt dat het inmiddels een gewaardeerde traditie is", aldus Sommer.

Volgens Sommer heeft de interesse vanuit de B2B markt veel te maken met de combinatie van de ambachtelijke manier van werken, de moderne uitstraling van de producten, de Koninklijke titulatuur en de status van hofleverancier. Royal Leerdam levert al jaren, sinds 1927, de beroemde Oranjevaasjes. Het bedrijf maakt ook al bijna een eeuw het Gildeglas. Dit wijnglas, dat rond 1930 werd ontworpen door de bekendste Nederlandse (glas)ontwerper Andries Copier is tot op de dag van vandaag de internationale standaard gebleven.

Een ander initiatief betreft de detailhandel. Meer dan tien jaar terug was Royal Leerdam Crystal nog wel actief in het Nederlandse winkelsegment, maar daarvan is nu geen sprake meer. Met het oog op consumenten heeft Royal Leerdam Crystal een lijn van kunstobjecten in voorbereiding, waarmee het zich opnieuw sterk wil positioneren in de retailsector.

Voor Royal Leerdam Crystal is het buitenland in toenemende mate zeer belangrijk. De toevoeging Royal opent in China en de Verenigde Staten deuren en ook Duitsland is een interessante regio waar nog veel mogelijk is. Reden voor Sommer om de Duitse markt intensief te inventariseren op het vlak van (kunst-)beurzen. 

"Toerisme bepaalt circa 20 procent van onze omzet. Met een steeds drukker wordende hoofdstad willen wij op gemeenteniveau bekijken of een deel van de toeristenstroom niet afgeleid kan worden onze regio. Amerikanen doen Europa nog steeds in een week en het programma daarvoor wordt ruim van tevoren in de VS gemaakt. De hamvraag is dan ook hoe wij daar invloed op kunnen uitoefenen", aldus Sommer.

Sommer vertelt een anekdote aan die belicht hoe het buitenland soms de weg naar Royal Leerdam Crystal weet te vinden. De Duitse ontwerper Otto Piene ontwierp begin jaren zestig een lichtinstallatie van kristal ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Philips. Die installatie kende 7 versies, waarvan er één min of meer bewaard is gebleven. Tekeningen waren verloren gegaan. Het was Piene zelf, in 2014 nog in leven, die toen Royal Leerdam Crystal benaderde voor een reconstructie. Dat lukte en inmiddels zijn er verschillende exemplaren geblazen en wereldwijd afgenomen. "Dit soort projecten is ons op het lijf geschreven", aldus Sommer.

Op kostenniveau heeft Royal Leerdam Crystal het op de vestiging aan de Lingedijk in Leerdam het efficiënt geregeld. "We zitten hier op locatie met nog een handvol andere bedrijven, waaronder het van ons in 2008 afgesplitste Libbey, waarmee we energie gezamenlijk inkopen. Energie is voor ons een grote kostenpost. Iets waar we voortdurend scherp naar kijken dus. Op het gebied van afvalverwerking zitten we hier ook in een cluster. Salaristechnisch zijn we lean and mean, nadat we in 2009 besloten met de helft van de organisatie door te gaan", aldus de directeur. 

Werken met kristal betekent overigens werken met lood. Als er 24 procent of meer aan lood in glas is verwerkt, dan mag het kristal genoemd worden. Royal Leerdam Crystal doet er 30 procent in. "Het resultaat is een kwaliteit vergelijkbaar met die van edelstenen. Maar met het oog op aanscherping van regels moeten we nadenken over alternatieven", aldus Sommer.

Sommer is al ruim tien jaar aan Royal Leerdam Crystal verbonden, waarvan ruim drie jaar als marketing- en salesmanager. Sinds maart 2014 is ze directeur, een functie waarbij haar commerciële kennis en ervaring van pas komen. "Vooral in het B2B-segment zit ik vaak aan tafel. Het gaat hierbij vaak om een intensieve samenwerking, bedrijven komen niet om snel iets te kopen, maar zoeken maatwerk dat aansluit bij hun bedrijfsstrategie. Je doet suggesties en je adviseert. Je wilt voor de klant een unieke vorm bereiken, zodat deze bij een volgende gelegenheid weer voor ons kiest. Het gaat vaak om herdenkingen, awards en jubilea waarmee bedrijven een statement willen maken", aldus Sommer.

Royal Leerdam Crystal maakt sinds 2008 onderdeel uit van de Royal Delft Groep, waartoe ook de Delftse producent van sieraardewerk De Koninklijke Porceleyne Fles behoort.  De activiteiten in Delft verschillen in dynamiek nauwelijks van die in Leerdam. Bij beide vestigingen is het werk zuiver ambachtelijk, ligt de nadruk bij de productie op unieke stukken, worden rondleidingen gegeven en maken toeristen onderdeel uit van de business. Ook is bij beide bedrijven B2B niet weg te denken.

"Dat maakt dat we complementair zijn. We vullen elkaar erg goed aan. Dat we in Boron Investments een solide aandeelhouder hebben die oog heeft voor erfgoed, biedt natuurlijk een relatieve rust, maar de opdracht is wel dat we geld verdienen." Boron is de beleggingsmaatschappij van investeerder John Fentener van Vlissingen, die volgens de meest recente melding bij de Autoriteit Financiële Markten een kapitaalbelang en stemrecht van 71,15 procent houdt.

Royal Leerdam Crystal viert ook eigen jubilea: zoals het gouden jubileum van hoofdontwerper Siem van der Marel, die dit jaar vijftig jaar aan bedrijf verbonden is. In 2018 bestaat Leerdam Crystal 140 jaar en ook dat zal, als het aan Bettina Sommer en haar team ligt, niet ongemerkt voorbij gaan.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Meer winst Royal Delft ondanks omzetdruk
24-03-2016

Royal Delft Group heeft in 2015 ondanks een lagere omzet een hogere nettowinst geboekt, dankzij onder meer een toename van de gemiddelde besteding van bezoekers van de Royal Delft Experience. Dit maakte de producent van bijvoorbeeld handgemaakt sieraardewerk donderdag voorbeurs bekend.


“Ondanks de lagere omzet door het beëindigen van de activiteiten van Royal VKB is de nettowinst gestegen", zei CEO Henk Schouten, die er op wees dat de omzetdaling in de eerste helft van 2015 grotendeels werd gecompenseerd in de tweede helft van het jaar.


De omzet daalde in 2015 met 4,1 procent naar 23,4 miljoen euro, vooral als gevolg van het stopzetten van de activiteiten van Royal VKB. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde met 82.000 euro naar 1,52 miljoen euro, maar de nettowinst steeg van 149.000 euro naar 169.000 euro.


De Royal Delft Experience zag bij een vrijwel gelijk aantal bezoekers de omzet licht stijgen door een stijging van de gemiddelde besteding per bezoeker. Royal Leerdam Crystal zag de omzet daarnaast stijgen door een aantal bijzondere maatwerkopdrachten voor diverse bedrijven en overheidsinstanties.
 

Royal Delft is positief gestemd over de omzetvooruitzichten voor 2016, waarbij investeringen in nieuwe activiteiten volgens de fabrikant verdere groei mogelijk zullen maken. Vanwege de blijvende onzekerheid in zowel de toeristische als de retailmarkt deed het lokaal genoteerde fonds echter geen concrete uitspraken over de resultaatverwachting voor dit jaar.


Het aandeel Royal Delft sloot dinsdag op 9,02 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Omzetdruk voor Royal Delft Group
31-08-2015

Royal Delft Group heeft de omzet zien dalen in de eerste helft van 2015, ondanks dat de onderdelen Royal Delft en Leerdam Cyrstal de verkopen zagen stijgen. Dit maakte de fabrikant van onder meer handgemaakt sieraardewerk maandag voorbeurs bekend.

 

"Vorig jaar hebben we incidenteel geprofiteerd van de actiematige omzet in het foodkanaal," zo verklaarde CEO Henk Schouten in een toelichting de druk op de resultaten bij BK Cookware, terwijl de omzet van Royal Delft en Leerdam Cyrstal met respectievelijk 3 en 21 procent steeg.

 

De totale omzet van Royal Delft Group daalde afgelopen half jaar met 10,5 procent op jaarbasis tot 10,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam in het afgelopen halfjaar tot 251.000 euro af, ten opzichte van 295.000 uit dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep restte een nettowinst van 78.000 euro, tegenover een winst van 114.000 euro in de eerste helft van 2014.

 

Royal Delft Group wil de huidige strategie voorzetten in de tweede helft van dit jaar. De fabrikant voorziet daarbij dat de duurdere dollar een drukkend effect zal hebben op de marges in het komende halfjaar. Vanwege de blijvende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt gaf Royal Delft Group geen concrete outlook af voor 2015.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Boron verschuift belang van NV naar BV
12-07-2015

Boron Investments NV heeft per 3 juli 2015 een groot aantal belangen afgemeld. Boron Investments BV meldde juist in deze fondsen belangen. Dit bleek uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht.

 

De BV meldde een belang van 5,38 procent met een dito stemrecht in BinckBank. De NV meldde het belang in BinckBank juist af. Op 14 oktober 2008 meldde de NV nog een belang en stemrecht van 9,88 procent in de online broker.

 

In Accell Group meldde Boron Investments BV een kapitaalbelang en stemrecht van 5,14 procent. Op 9 maart 2012 had de NV nog een belang van 5,01 procent, maar dit werd op 3 juli afgemeld.

 

In Lucas Bols had Boron Investments BV per 3 juli dit jaar een belang van 5,01 procent met een dito stemrecht. Op 6 februari dit jaar meldde de NV een belang van 5,01 procent in Lucas Bols, maar dit is inmiddels volledig afgemeld.

 

Boron Investments BV meldde een belang en stemrecht van 5,03 procent in Sligro food Group. Op 18 februari had de NV nog een belang van 5,02 procent met een zelfde stemrecht in Sligro. Dit is inmiddels afgemeld.

 

Het kapitaalbelang en stemrecht van Boron NV in Brill, gemeld op 21 december 2007, van 5,07 procent werd volledig afgemeld. De BV meldde juist een belang en stemrecht van 5,01 procent.

 

In Porceleyne Fles meldde Boron BV per 3 juli een kapitaalbelang en stemrecht van 71,15 procent. De NV had op 26 september 2008 een belang en stemrecht van 71,15 procent, maar meldde dit volledig af.

 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Royal Delft verkoopt merkrecht RoyalVKB
21-05-2015

De Royal Delft Group heeft het merkrecht RoyalVKB verkocht aan World Licensing BV. Dit maakte de producent van onder meer handgemaakt sieraardewerk donderdag voorbeurs bekend zonder financiële details vrij te geven.


Royal Delft meldde in een toelichting zich na deze verkoop te zullen richten op het uitbouwen van de overige merken. De verkoop van RoyalVKB heeft geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

C Van Amstel meldt belang in Porceleyne Fles af
20-05-2015

C. van Amstel heeft het belang in Porceleyne Fles afgemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 mei 2015.

 

Op 20 maart dit jaar meldde Van Amstel nog een kapitaalbelang van 1,31 procent met een dito stemrecht.

 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Zwarte cijfers voor Royal Delft
29-08-2014

Royal Delft Group heeft het afgelopen halfjaar de omzet fors zien stijgen waardoor een verlies werd omgebogen naar winst. Dit maakt de producent van onder meer handgemaakt sieraardewerk vrijdag voorbeurs bekend.


Royal Delft rapporteerde een omzetstijging op jaarbasis van 19,6 procent tot 11,3 miljoen euro. Dit resulteerde in een nettowinst van 114.000 euro. Vorig jaar leed de producent in de eerste zes maanden van het jaar nog een verlies van 245.000 euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg afgelopen halfjaar 295.000 duizend euro, tegenover een verlies van 171.000 euro een jaar geleden.


De aantrekkende resultaten waren onder meer te danken aan de toegenomen omzet van de consumentenmerken van BK Cookware, dit was goed voor een plus van 29 procent, en de toegenomen activiteiten van Royal Delft, wat een plus van 7 procent opleverde.


Bestuursvoorzitter Henk Schouten wees in een verklaring onder meer op de toenemende populariteit van de Royal Delft Experience bij toeristen en de groei van de activiteiten met kookgerei in China.


Gelet op de onzekere marktomstandigheden gaf Royal Delft geen outlook voor 2014 af. "Het blijvend lage consumentenvertrouwen [...] blijft druk leggen op de bestedingen van consumenten en bedrijven", aldus de producent.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

C van Amstel meldt eerste belang in Porceleyne Fles
22-08-2014

C van Amstel heeft een eerste belang in Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles anno 1653 gemeld. Dit bleek vrijdag uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 augustus 2014.

 

Van Amstel meldde een kapitaalbelang van 3,01 procent met eenzelfde stemrecht.

 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.