VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fonds: Arseus

De reddingsoperatie van Fagron in zeven antwoorden
De reddingsoperatie van Fagron in zeven antwoorden
23-06-2016

Fagron gaat met de pet rond bij beleggers. Het Nederlands-Belgische farmacieconcern moest een groot verlies pakken op twee net overgenomen Amerikaanse bedrijven. De gaten in de balans moeten nu gedicht worden door een aandelenuitgifte. De belangrijkste aspecten van de reddingsoperatie in zeven vragen en antwoorden.

Lees verder
Debacle doet beleggers Fagron hunkeren naar betere tijden
Debacle doet beleggers Fagron hunkeren naar betere tijden
12-05-2016

De reddingsoperatie van het Belgisch-Nederlandse farmaciebedrijf Fagron is nagenoeg voltooid, maar de prijs voor beleggers is hoog geweest. Na de forse koersdaling sinds de eerste helft van 2015 wordt hun belang verder versnipperd door een grootschalige kapitaalronde.Het bestuur belooft betere tijden maar wil die nog niet met harde cijfers onderbouwen.

Lees verder
Fagron om opheldering gevraagd over recente tegenslagen en vertrek topman
Fagron om opheldering gevraagd over recente tegenslagen en vertrek topman
18-12-2015

De VEB vraagt de medisch toeleverancier Fagron een verklaring voor de reeks aan tegenslagen die het bedrijf afgelopen tijd heeft moeten melden, het plotse vertrek van topman en oprichter Van Jeveren en de afspraken die het bedrijf heeft met de banken.

Lees verder

Fondsnieuws

Hoofdpijndossiers Fagron nog niet afgesloten
07-02-2017

(ABM FN) Fagron heeft de afgelopen maanden weinig vooruitgang geboekt in een drietal kwesties uit het verleden. Dit zei CEO Hans Stols van de magistrale bereider tegenover ABM Financial News naar aanleiding van de jaarcijfers die voorbeurs bekend werden gemaakt.

In twee van de drie gevallen betreft het een kwestie van ontevreden oud-eigenaren. Na de overname van JCB door Fagron ontstond een conflict over een earn-out regeling ter waarde van 6 miljoen dollar in contanten. Volgens de magistrale bereider heeft de betreffende partij geen recht op deze uitkering, maar dit wordt door de andere kant bestreden. De kwestie ligt onder de rechter "en het is wachten tot we hier iets van horen", aldus Fagron.

Bij de overname van AnazaoHealth kregen de eigenaren aandelen Fagron betaald. Zij zijn ontevreden, omdat de koers van Fagron implodeerde en hun belang fiks minder waard werd. Bij AnazaoHealth eist daarom één van de voormalige eigenaren tussen de 10 miljoen en 20 miljoen dollar van Fagron. Stols voorziet dat deze kwestie "nog jaren" gaat duren.

Met het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn inmiddels de nodige stukken uitgewisseld. De Amerikaanse overheid voert een landelijk onderzoek uit onder toeleveranciers van de apothekersmarkt. Daarbij geldt Fagron volgens Stols niet als verdachte. "We zijn niet in staat van beschuldiging gesteld", benadrukte de CEO. Ook hier geldt dat het nog wel enige tijd kan duren alvorens het hoofdstuk gesloten kan worden. "Ze nemen hun tijd", aldus Stols.

Fagron heeft voor geen van deze drie hoofdpijndossiers een voorziening getroffen.

Op een groene beurs daalde het aandeel Fagron dinsdagmiddag 0,9 procent tot 9,35 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: cijfers Fagron grofweg in lijn
07-02-2017

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2016 resultaten geboekt die in lijn lagen met de verwachtingen. Dit stelde analist Michaël Vlemmix van KBC Securities dinsdag.

Fagron boekte een omzet van 421,8 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 90,6 miljoen euro. Vlemmix rekende op respectievelijk 419,4 miljoen en 90,1 miljoen euro.

Tegenover deze resultaten stond wel een "substantiële" afschrijving op Freedom Pharmaceuticals die met 48,4 miljoen euro flink hoger was dan de 45 miljoen euro waarop Vlemmix rekende. Gemiddeld rekenden analisten zelfs op minder dan 43 miljoen euro. Deze afschrijving leidde tot een nettoverlies van iets meer dan 18 miljoen euro.

Vlemmix verwacht dat Fagron werk zal maken om de 'buy & build' strategie weer op te pakken, met een positieve impact op de de omzetontwikkeling van de onderneming.

Op korte termijn zal Fagron echter eerst nog de schulden verder omlaag willen brengen, zo zei financieel directeur Karin de Jong dinsdag tegenover ABM Financial News. De schuldratio van Fagron bedroeg ultimo december 3,18. De kredietverstrekkers stonden een maximum van 5,02 toe.

CFO De Jong liet weten dat Fagron op korte termijn eerst onder de 3 wil komen met de schuldratio. Dit betekent cash genereren en schulden verlagen, legde de financieel directeur uit.

KBC Securities heeft een Houden advies op Fagron met een koersdoel van 8,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Update: Resultaten Fagron conform verwachting
07-02-2017

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2016, conform de taxaties van analisten, voldaan aan de eigen verwachtingen, maar moest wel een flinke afboeking doen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de magistrale bereider.

"In 2016 hebben bijna alle activiteiten van Fagron zich positief ontwikkeld. De FSPS-activiteiten van Fagron in de Verenigde Staten lieten in het afgelopen jaar een sterke groei zien", aldus CEO Hans Stols in een toelichting op de jaarcijfers. "Ondanks de negatieve impact van de gewijzigde Amerikaanse vergoedingssystematiek voor niet-steriele bereidingen op de resultaten aldaar, hebben we in 2016 een totale omzet gerealiseerd die ruim binnen onze verwachtingen lag", voegde de topman daaraan toe.

In 2016 behaalde Fagron een omzet van 421,8 miljoen euro, wat resulteerde in een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 90,6 miljoen euro. Onder de streep boekte de onderneming als gevolg van een fikse afschrijving een verlies van 18,1 miljoen euro. Voor bijzondere posten verdiende Fagron evenwel 29,6 miljoen euro.

Fagron hanteerde voor 2016 een outlook van een omzet van tenminste 415 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 85 miljoen tot 95 miljoen euro. Analisten hadden vertrouwen in deze doelstellingen en mikten gemiddeld op een omzet van 420 miljoen euro en een aangepast EBITDA van ruim 91 miljoen euro. Onder de streep gingen de marktvorsers uit van een nettowinst van 25 miljoen euro, exclusief bijzondere posten.

Fagron keert over 2016 geen dividend uit.

Aan de jaaromzet droeg het onderdeel Fagron 414,2 miljoen euro bij en HL Technology, waarvan Fagron de strategische opties onderzoekt, 7,7 miljoen euro, dalingen van respectievelijk 0,9 en 19,8 procent. De aangepaste EBITDA  van HL daalde met 60 procent naar minder dan een half miljoen euro, in plaats van de 1,3 miljoen euro waarop analisten rekenden.

Fagron gaf aan dat de uitkomst van het strategische onderzoek naar HL in de loop van de eerste helft van dit jaar bekend wordt gemaakt. Stols erkende dat HL inmiddels "een vreemde eend in de bijt" is. Daar staat volgens de CEO evenwel tegenover dat het onderdeel weinig managementtijd eist en er geen verlies wordt geleden, waardoor er niet op stel en sprong een besluit hoeft te worden genomen.

Analisten rekenden vooraf al op een slechte prestatie van de divisie Essentials. Zij taxeerden een omzetverlies voor deze divisie van 7,5 procent. Dit werd een krimp van 6,8 procent op een omzet van 209,9 miljoen euro.

Bij Essentials "werd meer geleden in de VS dan verwacht", aldus Stols, die evenwel denkt dat de bodem inmiddels is bereikt. Signalen die hierop duiden hoort de topman ook in de markt. "Langzaam kunnen we aan de ombuiging beginnen", zo opperde de CEO.

Afschrijving

Fagron boekte 48,4 miljoen euro af op Freedom Pharmaceuticals. Als een verrassing kwam deze negatieve post niet. Eerder al liet de magistrale bereider weten bij een impairment test in december een "substantiële afboeking van goodwill" te zullen doen. Analisten schatten deze in op 42,7 miljoen euro.

Steriele bereidingen

Over de nieuwe faciliteit voor steriele bereidingen in het Amerikaanse Wichita zei Fagron dat de bijdrage, conform verwachting, nog beperkt was. "Met het verkrijgen van de laatste licenties zal de nieuwe faciliteit in maart dit jaar volledig operationeel zijn", aldus topman Stols.

Fagron mikt met de nieuwe faciliteit op een omzet van 100 miljoen euro, 10 procent van de marktomvang van 1 miljard euro. Om deze omzetdoelstelling te bereiken geeft Stols de organisatie 3 tot 5 jaar. Voor dit jaar communiceert de onderneming geen omzetdoel. CFO Karin de Jong voegde daaraan toe dat de marge uiteindelijk rond de 20 procent zal moeten uitkomen, enkele procentpunten minder dan de marktleider momenteel weet te realiseren.

2017

De afgelopen 18 maanden stonden volgens Fagron in het teken van verandering, "zowel een verandering van een deel van onze markt, als een verandering van onze financiële positie en organisatie".

Mede dankzij de kapitaalverhoging in 2016 kan Fagron zich naar eigen zeggen weer richten op de operationele gang van zaken. "Ook voor 2017 zijn we positief over de mogelijkheden die we zien in de verschillende markten waarin we actief zijn."

De kans is groot dat Fagron dit jaar de 'buy and build' strategie weer oppakt. "Een stuk van onze genetica", aldus CEO Stols. Een lijstje met potentiële overnamekandidaten is sinds de vorige kwartaalrapportage volgens de topman verder aangescherpt en zal de komende dagen in gesprekken met de kapitaalverstrekkers zeker aan bod komen.

Op korte termijn zal Fagron echter eerst nog de schulden verder omlaag willen brengen, zo zei financieel directeur De Jong dinsdag.

De schuldratio van Fagron bedroeg ultimo december 3,18. De kredietverstrekkers stonden een maximum van 5,02 toe.

CFO De Jong liet weten dat Fagron op korte termijn eerst onder de 3 wil komen met de schuldratio. Dit betekent cash genereren en schulden verlagen, legde de financieel directeur uit.

Een concrete outlook voor 2017 gaf Fagron "heel bewust" niet af.

Het aandeel Fagron sloot maandag 0,4 procent hoger op 9,44 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen na gesprek met CEO en CFO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Resultaten Fagron conform verwachting
07-02-2017

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in 2016, conform de taxaties van analisten, voldaan aan de eigen verwachtingen, maar moest wel een flinke afboeking doen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de magistrale bereider.

"In 2016 hebben bijna alle activiteiten van Fagron zich positief ontwikkeld. De FSPS-activiteiten van Fagron in de Verenigde Staten lieten in het afgelopen jaar een sterke groei zien", aldus CEO Hans Stols in een toelichting op de jaarcijfers. "Ondanks de negatieve impact van de gewijzigde Amerikaanse vergoedingssystematiek voor niet-steriele bereidingen op de resultaten aldaar, hebben we in 2016 een totale omzet gerealiseerd die ruim binnen onze verwachtingen lag", voegde de topman daaraan toe.

In 2016 behaalde Fagron een omzet van 421,8 miljoen euro, wat resulteerde in een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 90,6 miljoen euro. Onder de streep boekte de onderneming als gevolg van een fikse afschrijving een verlies van 18,1 miljoen euro. Voor bijzondere posten verdiende Fagron evenwel 29,6 miljoen euro.

Fagron hanteerde voor 2016 een outlook van een omzet van tenminste 415 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 85 miljoen tot 95 miljoen euro. Analisten hadden vertrouwen in deze doelstellingen en mikten gemiddeld op een omzet van 420 miljoen euro en een aangepast EBITDA van ruim 91 miljoen euro. Onder de streep gingen de marktvorsers uit van een nettowinst van 25 miljoen euro, exclusief bijzondere posten.

Aan de jaaromzet droeg het onderdeel Fagron 414,2 miljoen euro bij en HL Technology, waarvan Fagron de strategische opties onderzoekt, 7,7 miljoen euro, dalingen van respectievelijk 0,9 en 19,8 procent. De aangepaste EBITDA  van HL daalde met 60 procent naar minder dan een half miljoen euro, in plaats van de 1,3 miljoen euro waarop analisten rekenden. Fagron gaf aan dat de uitkomst van het strategische onderzoek naar HL in de loop van de eerste helft van dit jaar bekend wordt gemaakt.

Analisten rekenden vooraf al op een slechte prestatie van de divisie Essentials. Zij taxeerden een omzetverlies voor deze divisie van 7,5 procent. Dit werd een krimp van 6,8 procent op een omzet van 209,9 miljoen euro.

Fagron keert over 2016 geen dividend uit.

Afschrijving

Fagron boekte 48,4 miljoen euro af op Freedom Pharmaceuticals. Als een verrassing kwam deze negatieve post niet. Eerder al liet de magistrale bereider weten bij een impairment test in december een "substantiële afboeking van goodwill" te zullen doen. Analisten schatten deze in op 42,7 miljoen euro.

De schuldratio van Fagron bedroeg ultimo december 3,18. De kredietverstrekkers stonden een maximum van 5,02 toe.

Steriele bereidingen

Over de nieuwe faciliteit voor steriele bereidingen in het Amerikaanse Wichita zei Fagron dat de bijdrage, conform verwachting, nog beperkt was. "Met het verkrijgen van de laatste licenties zal de nieuwe faciliteit in maart dit jaar volledig operationeel zijn", aldus topman Stols.

2017

De afgelopen 18 maanden stonden volgens Fagron in het teken van verandering, "zowel een verandering van een deel van onze markt, als een verandering van onze financiële positie en organisatie".

Mede dankzij de kapitaalverhoging in 2016 kan Fagron zich naar eigen zeggen weer richten op de operationele gang van zaken. "Ook voor 2017 zijn we positief over de mogelijkheden die we zien in de verschillende markten waarin we actief zijn."

Het aandeel Fagron sloot maandag 0,4 procent hoger op 9,44 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Fagron haalt eigen verwachtingen
06-02-2017

(ABM FN) Fagron heeft in 2016 vermoedelijk aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit bleek uit de taxaties die analisten aandroegen voor de bedrijfsconsensus.

In 2016 wilde Fagron een omzet genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 85 miljoen tot 95 miljoen euro.

Na negen maanden zat Fagron op een omzet van 313,6 miljoen euro, 2,5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze daling was vooral het gevolg van de omzetkrimp bij Essentials.

Analisten gaan voor heel 2016 uit van een omzet van 420,1 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 91,2 miljoen euro. Dit zou volgens de analisten resultaten in een nettowinst van 25,0 miljoen euro.

Aan de jaaromzet droeg de tak Specialty Pharma Services 151,1 miljoen euro bij, een groei van 6,1 procent op jaarbasis. Trademarks was goed voor 4,4 procent meer omzet van 52,6 miljoen euro, maar Essentials zag de verkopen juist met 7,5 procent dalen tot 208,4 miljoen euro. Deze divisies zagen de totale EBITDA met 7,5 procent teruglopen tot 90,2 miljoen euro.

Het onderdeel HL Technology, waarvan Fagron de strategische opties momenteel onderzoekt, droeg afgelopen jaar 7,9 miljoen euro bij aan de omzet. De EBITDA steeg met 9 procent naar 1,3 miljoen euro.

Verder zal Fagron, zoals het zelf al aankondigde, bij de impairment test in december een "substantiële afboeking van goodwill" hebben gedaan, vooral bij Freedom Pharmaceuticals. Analisten schatten deze post op 42,7 miljoen euro.

Schulden

Eind 2016 mag Fagron een schuldratio hebben van maximaal 5,02. Halverwege vorig jaar zat de magistrale bereider op 3,4 en analisten denken dat dit ultimo december was gedaald naar 3,25.

In 2017 zal Fagron de 'buy and build' strategie vermoedelijk weer oppakken. CEO Hans Stols zei bij de cijfers over het derde kwartaal al tegen ABM Financial News dat er een lijstje met potentiële overnamekandidaten is, maar Fagron was op dat moment nog met niemand daadwerkelijk in gesprek. Alvorens er gesprekken kunnen worden opgestart is nog toestemming nodig van de raad van commissarissen en de grote investeerders.

De markt kijkt er verder naar uit of Fagron voor de nieuwe faciliteit voor steriele bereidingen in het Amerikaanse Wichita, alle benodigde licenties heeft ontvangen en de validatieprocessen zijn afgerond, zoals de magistrale bereider eerder zei te verwachten. Ook zal er aandacht zijn voor een update over verschillende juridische kwesties waarmee de onderneming kampt. Volgens Stols zijn dit de laatste zaken waar nog een streep onder moet worden gezet.

Fagron maakt dinsdag voorbeurs de cijfers over 2016 bekend. Het aandeel noteerde maandag op een rood beurs 0,5 procent hoger op 9,22 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De 5 favoriete aandelen van Marc Coucke
30-12-2016

(ABM FN) Marck Coucke heeft zijn favoriete aandelen voor 2017 gedeeld via Twitter. De bekende belegger en miljardair wilde naar eigen zeggen "de uitdaging wel eens aangaan mijn top 5 te vergelijken met de professionals".

"Ik beleg al gans mijn leven (sinds mijn 16de) in Belgische small- en midcaps, en klop quasi elk jaar de indexen", aldus  de Vlaamse ondernemer.

Coucke noemde als meest favoriete aandeel voor 2017 Mithra Pharmaceuticals. "Volgens mij het meest onderschatte Belgisch bedrijf", aldus de tipgever. Indien Mithra er in slaagt om het baanbrekende onderzoek naar geneesmiddelen in verband met contraceptie en meno-pauze met succes af te ronden, dan zullen volgens Coucke de grote farmabedrijven vechten voor die rechten.

Naast Mithra noemde Coucke ook Smartphoto, dat volgens de bekende belegger een indrukwekkende turnaround wist te maken. Opvallend is volgens Coucke dat het sterk groeiende e-commerce bedrijf al rendabel is in plaats van zoals vaak verlieslatend. De verwachting van de tipgever is zelfs dat de winstgevendheid verder omhoog kan.

Ook is Coucke positief gestemd over Ter Beke. "Jaren beloftevol, maar er was wel steeds iets dat tegenviel. Maar ik denk dat ze nu vertrokken zijn."

Lotus Bakeries, die Coucke begon op te kopen tegen een prijs van 35 euro en inmiddels op ruim 2.500 euro noteert, blijft ook een favoriet van de miljardair. "Staar u nooit blind op grafieken: wat gezakt is kan nog zakken en waarom zou Lotus niet meer kunnen stijgen?" Volgens Coucke is Lotus een aandeel om te kopen en onder het hoofdkussen te leggen. "Laat ze maar doen in Lembeke is mijn advies."

Als vijfde aandeel in de selectie van Coucke vinden we Fagron. "Haalt nog net mijn top 5, na reeds een sterke remonte in 2016". Indien 2017 een rustig jaar wordt, verlagen de risicofactoren en kan de koers geleidelijk nog wat hoger, zo voorziet Coucke, die zelf in de raad van bestuur van Fagron zit. "Eenmaal de business is gestabiliseerd, kunnen dividend- en acquisitiebeleid later hervat worden, dus ook op langere termijn potentieel".

Coucke gaf overigens een duidelijke disclaimer mee. "Natuurlijk ben ik zelf aandeelhouder van de vijf vermelde bedrijven. Voor alle duidelijkheid: dit is geen oproep om aandelen te kopen, en ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele verliezen, noch dank verwachtend bij eventuele winsten."

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Fagron
24-11-2016

(ABM FN) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Fagron verhoogd van 8,00 naar 8,50 euro met een ongewijzigd Houden advies. 

Analist Michaël Vlemmix blijft aan de zijlijn staan en wacht af wat de werkelijke impact zal zijn van de lancering van een steriele bereidingsfaciliteit. De licenties en goedkeuringen hiervan zouden in het eerste kwartaal van volgend jaar in het laatje moeten zijn.

Daarnaast houdt Vlemmix rekening met druk in de Verenigde Staten op de divisies Essentials en Trademarks. De wijzigingen in terugbetalingen en concurrentie zijn hier de grootste boosdoeners, aldus de marktvorser.

De analist verwacht voor het hele jaar een omzet van 419,4 miljoen euro met een recurrente bedrijfskasstroom (REBITDA) van 90,5 miljoen euro. Fagron zelf mikt op een omzet van tenminste 415 miljoen euro en een REBITDA van 85 miljoen tot 95 miljoen euro. Vlemmix merkte daarbij op dat de cijfers van Fagron over het derde kwartaal "niet echt verbetering" toonden.

Het aandeel noteerde donderdag in de vroege handel 1,1 procent hoger op 8,44 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Fagron uitgedaagd op eigen thuismarkt - media
08-11-2016

(ABM FN) FSA Chemicals wil de strijd met Fagron aangaan als leverancier van de Belgische apothekers. Dit zei oprichter Daan Bergers dinsdag tegen De Tijd.

Bergers wil de alleenheerschappij van Fagron als leverancier van grondstoffen voor magistrale bereidingen doorbreken.

"Ja, het is David tegen Goliath, maar we moeten dit proberen. Er is veel onvrede bij apothekers", zo liet Bergers door de krant optekenen. "We zijn klaar om marktaandeel van Fagron af te snoepen." FSA Chemicals wil 3 tot 20 procent onder de marktprijs werken. "Daar is ruimte voor", aldus Bergers, die op 5 miljoen euro aan omzet mikt na vijf jaar. De markt schat de topman op 30 miljoen tot 40 miljoen euro.

Apothekers halen volgens De Tijd circa 10 procent van hun omzet uit de verkoop van zelfbereide medicijnen, maar hebben daarbij nauwelijks keuze bij de aankoop van de noodzakelijke grondstoffen. De overname van ABC Chemicals door Fagron beperkte de keuze bij de aankoop van grondstoffen nog meer.

Het aandeel Fagron sloot maandag op een groen Damrak 5,0 procent hoger op 8,79 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Karin de Jong bestuurslid bij Fagron
17-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Karin de Jong wordt uitvoerder bestuurder bij Fagron. Dit maakte de specialist in magistrale bereidingen maandag voorbeurs bekend. 

De Jong vervangt de voormalig CFO van Fagron, Jan Peeters, die tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van 9 mei 2016 reeds was teruggetreden als uitvoerend bestuurder. Zelf was De Jong al even actief als financieel directeur.

De raad van bestuur van Fagron heeft tevens kennis genomen van het terugtreden van een tweetal niet-uitvoerend bestuurders, Filiep Balcaen en Freya Loncin. Zij zullen worden vervangen door Marc Coucke en Marc Janssens.

De definitieve benoeming van de Jong als bestuurder en CFO en van de nieuwe niet-uitvoerend bestuurders wordt voorgelegd tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering van Fagron.

Het aandeel sloot vrijdag 1,7 procent lager op 10,00 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: koopadvies Fagron bevestigd
12-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Fagron over het derde kwartaal vormen een bevestiging voor het koopadvies op het aandeel. Dit stelde analist Matthias Maenhaut van ING woensdag.

Maenhaut wees enerzijds op de outlook voor 2016 die Fagron herhaalde en anderzijds op de voortgang die de onderneming boekt met de steriele activiteiten in Amerika. Fagron verwacht dat de faciliteit in Wichita begin 2017 alle benodigde licenties binnen heeft en de validatieprocessen zijn afgerond.

Ondanks deze positieve woorden, verwacht Maenhaut niet dat de omzetcijfers van vandaag voor enthousiasme in de markt zullen zorgen. De verkopen vielen tegen door zwakker dan voorziene cijfers bij de onderdelen Essentials en Trademarks in Amerika als gevolg van wijzigingen in de vergoedingssystematiek.

Daarnaast moeten beleggers rekenen op een “substantiëlele” afschrijving op de goodwill van Freedom Pharmaceuticals. Een risico dat Fagron de convenanten breekt, is er volgens Maenhaut evenwel niet.

De koersdaling van vandaag vormt volgens ING mogelijk een "aantrekkelijk" instapmoment. De bank hanteert een koersdoel voor het aandeel van 11,50 euro.

Het aandeel Fagron verloor woensdag 7,7 procent op 9,35 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: omzet Fagron lichte tegenvaller
12-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal minder omzet gegenereerd dan verwacht. Dit concludeerde analist Michaël Vlemmix van KBC Securities woensdag.

De omzet kwam afgelopen kwartaal 1,1 procent lager uit op 103,4 miljoen euro, waar Vlemmix rekende op 104,5 miljoen euro en de bedrijfsconsensus zelfs op 107,3 miljoen euro lag. Europa en Noord-Amerika droegen volgens Vlemmix negatief bij, maar Zuid-Amerika boekte "mooie" progressie. Verder komt de verzwakking van de Braziliaanse real volgens de marktvorser tot een einde.

De analist verwacht dat de krimp bij de divisies Essentials en Trademarks mogelijk zal stabiliseren, maar dat als gevolg van meer concurrentie de problemen nog niet uit de wereld zijn.

Positief noemde Vlemmix evenwel dat Fagron de outlook voor 2016 herhaalde. De magistrale bereider verwacht dit jaar een omzet te genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 85 miljoen tot 95 miljoen euro. Wel liet Fagron weten in december bij de komende impairment test een "substantiële afboeking van goodwill" te voorzien.

KBC Securities heeft een Houden advies op Fagron met een koersdoel van 8,00 euro. Dinsdag sloot het aandeel Fagron 1,8 procent lager op 10,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Update: omzet Fagron licht omlaag
12-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal, tegen de verwachting in, een iets lagere omzet geboekt. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van de magistrale bereider.

"De steriele FSPS-activiteiten in de Verenigde Staten en de activiteiten in Zuid Amerika en Rest of World hebben zich positief ontwikkeld in het afgelopen kwartaal. De omzet in Europa bleef onder het niveau van het bijzonder sterke derde kwartaal van 2015", aldus CEO Hans Stols in een toelichting op de kwartaalupdate.

In het derde kwartaal boekte Fagron een 1,1 procent lagere omzet van 103,4 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen nam de omzet met 2,7 procent af.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een omzet van 107,3 miljoen euro, bijna drie procent meer dan de 104,5 miljoen euro in dezelfde periode in 2015.

In september 2015 kende Fagron volgens Stols een "heel sterke" maand, waardoor de vergelijkingsbasis lastig werd.

Aan de omzet droeg HL Technology slechts 1,5 miljoen euro bij. Onlangs startte Fagron een strategische herziening van deze activiteiten en zodra deze is afgerond zal de onderneming de markt informeren.

Met 51,3 miljoen euro droeg de tak Essentials het meeste bij. Analisten rekenden hier vooraf op 54,5 miljoen euro.

Bij Specialty Pharma Services was de omzet op jaarbasis onveranderd op 36,9 miljoen euro en bij de divisie Trademarks lagen de verkopen bijna 10 procent hoger op 13,7 miljoen euro.

In de Verenigde Staten werd de omzet van Fagron Essentials en Fagron Trademarks negatief beïnvloed door de effecten van de gewijzigde vergoedingsytematiek en het opgestarte proces om Freedom Pharmaceuticals en Fagron Inc. te integreren en te centraliseren in Minneapolis.

De validatie van de producten voor de nieuwe faciliteit in Wichita verloopt volgens Fagron volgens plan. Naar verwachting zal de faciliteit in Wichita begin 2017 alle benodigde licenties hebben ontvangen en de validatieprocessen hebben afgerond, voegde de magistrale bereider daaraan toe.

Drie kwartalen

Na negen maanden zat Fagron op een omzet van 313,6 miljoen euro, 2,5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten mikten na drie kwartalen op een omzet van 317,7 miljoen euro. Deze daling was vooral te danken aan de omzetkrimp bij Essentials.

Outlook

Fagron herhaalde, zoals ING voorspelde, de outlook voor heel 2016. De magistrale bereider verwacht dit jaar een omzet te genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 85 miljoen tot 95 miljoen euro.

Met een zelfde omzet in het vierde kwartaal als in het derde kwartaal lijkt de omzetdoelstelling haalbaar. Over het bedrijfsresultaat zei Stols dat het "niet bij toeval" een brede bandbreedte betreft, maar dat Fagron met deze range "zich comfortabel" voelt.

De negatieve impact die de gewijzigde vergoedingssystematiek ook in het derde kwartaal van 2016 had op de omzet en winstgevendheid van Freedom Pharmaceuticals in de Verenigde Staten, is volgens Fagron structureel en zal ten tijde van de impairment test in december 2016 resulteren in een "substantiële afboeking van goodwill".

In een toelichting wilde CFO Karin de Jong niet aangeven aan welk percentage moet worden gedacht, ook omdat het proces loopt. De goodwill op Freedom Pharmaceutical bedraagt momenteel 53,5 miljoen euro.

Eind 2016 moet Fagron met zijn schuldratio onder de 5,02 zitten. Eind juni was dit volgens De Jong 3,4 en daarmee is er volgens de CFO "voldoende ruimte" richting het einde van het jaar.

De financieel directeur herhaalde dat Fagron in 2016 "geen additionele schuld zal opbouwen". In 2017 zal de 'buy and build' strategie echter vermoedelijk weer worden opgepakt. Volgens Stols is er al een lijstje met potentiële overnamekandidaten, maar is Fagron nog met niemand daadwerkelijk in gesprek en moet er alvorens er gesprekken kunnen worden opgestart nog toestemming komen van de raad van commissarissen en de grote investeerders.

Streep onder het verleden

Fagron wordt momenteel nog geplaagd door een aantal zaken uit het verleden met een juridisch karakter. Komende week zit Stols bij het Department of Justice in Washington in een poging één van deze kwestie te beëindigen. De DOJ vergaart in een sectorbreed onderzoek volgens de CEO louter informatie naar bereidingsapotheken en leveranciers van bulkgrondstoffen voor geneesmiddelen. De topman meent dat Fagron "geen echte fouten" heeft gemaakt en de onderneming is "op geen enkele wijze" beschuldigd.

Ook over het Amerikaanse onderzoek naar voormalig werknemer Jake Jackson liet Stols zich opnieuw optimistisch uit. Fagron is volgens de CEO nog altijd geen partij en er is geen contact geweest tussen de FBI en Fagron.

De lopende juridische kwesties zijn volgens Stols de laatste zaken uit het verleden. Operationeel zette de topman dan ook een streep onder het verleden, want wat de uitkomst van de lopende kwesties ook wordt, de dagelijkse business van Fagron wordt hier niet door geraakt, benadrukte de CEO. Wel kan het afronden van deze zaken nog geld kosten.

Dinsdag sloot het aandeel Fagron 1,8 procent lager op 10,14 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen over onder meer lopende juridische zaken en toelichting CEO en CFO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Omzet Fagron licht omlaag
12-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal, tegen de verwachting in, een iets lagere omzet geboekt. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van de magistrale bereider.

"De steriele FSPS-activiteiten in de Verenigde Staten en de activiteiten in Zuid Amerika en Rest of World hebben zich positief ontwikkeld in het afgelopen kwartaal. De omzet in Europa bleef onder het niveau van het bijzonder sterke derde kwartaal van 2015", aldus CEO Hans Stols in een toelichting op de kwartaalupdate.

In het derde kwartaal boekte Fagron een 1,1 procent lagere omzet van 103,4 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen nam de omzet met 2,7 procent af.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een omzet van 107,3 miljoen euro, bijna drie procent meer dan de 104,5 miljoen euro in dezelfde periode in 2015.

Aan de omzet droeg HL Technology slechts 1,5 miljoen euro bij. Onlangs startte Fagron een strategische herziening van deze activiteiten en zodra deze is afgerond zal de onderneming de markt informeren.

Met 51,3 miljoen euro droeg de tak Essentials het meeste bij. Analisten rekenden hier vooraf op 54,5 miljoen euro.

Bij Specialty Pharma Services was de omzet op jaarbasis onveranderd op 36,9 miljoen euro en bij de divisie Trademarks lagen de verkopen bijna 10 procent hoger op 13,7 miljoen euro.

In de Verenigde Staten werd de omzet van Fagron Essentials en Fagron Trademarks negatief beïnvloed door de effecten van de gewijzigde vergoedingsytematiek en het opgestarte proces om Freedom Pharmaceuticals en Fagron Inc. te integreren en te centraliseren in Minneapolis.

De validatie van de producten voor de nieuwe faciliteit in Wichita verloopt volgens Fagron volgens plan. Naar verwachting zal de faciliteit in Wichita begin 2017 alle benodigde licenties hebben ontvangen en de validatieprocessen hebben afgerond, voegde de magistrale bereider daaraan toe.

Drie kwartalen

Na negen maanden zat Fagron op een omzet van 313,6 miljoen euro, 2,5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten mikten na drie kwartalen op een omzet van 317,7 miljoen euro. Deze daling was vooral te danken aan de omzetkrimp bij Essentials.

Outlook

Fagron herhaalde, zoals ING voorspelde, de outlook voor heel 2016. De magistrale bereider verwacht dit jaar een omzet te genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 85 miljoen tot 95 miljoen euro.

De negatieve impact die de gewijzigde vergoedingssystematiek ook in het derde kwartaal van 2016 had op de omzet en winstgevendheid van Freedom Pharmaceuticals in de Verenigde Staten, is volgens Fagron structureel en zal ten tijde van de impairment test in december 2016 resulteren in een "substantiële afboeking van goodwill".

Dinsdag sloot het aandeel Fagron 1,8 procent lager op 10,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Fagron ziet verkopen oplopen
11-10-2016

(ABM FN) Fagron heeft in het derde kwartaal de verkopen licht zien stijgen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de magistrale bereider.

Erg spannend lijken de cijfers over het afgelopen kwartaal niet te worden, zo voorziet analist Matthias Maenhaut van ING.

In het derde kwartaal boekte Fagron volgens de analisten een omzet van 107,3 miljoen euro, bijna drie procent meer dan de 104,5 miljoen euro in dezelfde periode in 2015. Van deze 107,3 miljoen euro kwam slechts 2,0 miljoen euro voor rekening van HL Technology.

Met 54,5 miljoen euro droeg de tak Essentials volgens de analisten het meeste bij aan de groepsomzet. De omzet bij Essentials steeg met 2,1 procent, aldus de consensus. Bij Specialty Pharma Services nam de omzet op jaarbasis toe met 2,7 procent naar 37,9 miljoen euro en bij de divisie Trademarks lagen de verkopen 4,8 procent hoger op 13,0 miljoen euro.

Indien de ramingen van de analisten correct blijken, dan zou Fagron na negen maanden een omzet hebben geboekt van 317,7 miljoen euro, ruim een procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze daling was vooral te danken aan de 7,5 procent omzetkrimp die de analisten voorzien bij Essentials, waar de aanpassing in de Amerikaanse vergoedingssystematiek Fagron stevig raakt. Daar staat evenwel een omzetgroei van 9,6 procent bij Specialty Pharma Services tegenover.

Outlook

Fagron verwacht dit jaar een omzet te genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 85 miljoen tot 95 miljoen euro. Analist Maenhaut van ING, die recent een koopadvies op het aandeel afgaf, voorziet dat Fagron deze outlook zal herhalen.

"We zijn er van overtuigd dat we een streep onder het verleden kunnen zetten", zei CEO Hans Stols bij de halfjaarcijfers tegenover ABM Financial News.

De topman gaf toen eveneens aan dat er mogelijk iets meer druk op het bedrijfsresultaat ligt dan op de omzet in het tweede deel van 2016. "Extra kosten voor de uitrol in de Verenigde Staten" zijn hier volgens de CEO debet aan. Fagron wil het verkoopteam in Amerika "op stoom brengen" en verder zijn er opstartkosten voor een nieuwe faciliteit in Amerika. Feitelijk moeten deze kosten worden gezien als investeringen waarvan in een later stadium de vruchten kunnen worden geplukt, aldus Stols.

Ook zullen beleggers gespitst zijn op eventuele nieuwe ontwikkelingen rondom een onderzoek van de FBI naar de handel en wandel bij MedHealth en diens oprichter Jake Jackson. Tegenover ABM Financial News zei Stols al "comfortabel" te zijn over de kwestie, hoewel de timing ongelukkig was. De enige link tussen het onderzoek van de FBI en Fagron is dat Jackson ooit werknemer van Fagron was, aldus de topman. Fagron is verder op geen enkele wijze volgens Stols betrokken bij het onderzoek.

Verder wil Maenhaut van ING graag weten hoe het gaat met de steriele activiteiten van Fagron in Amerika.

Fagron publiceert de omzetcijfers woensdag 12 oktober voorbeurs. Dinsdagmiddag handelde het aandeel 1,5 procent hoger op 10,47 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: ING verhoogt advies Fagron
30-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies op Fagron verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijgesteld van 8,00 naar 11,50 euro. 

Volgens analist Matthias Maenhaut ligt de specialist in magistrale bereidingen weer op koers nu de herstructurering achter de rug is en kan het bedrijf zich dus weer gaan richten op belangrijke strategische pijlers, zoals autonome groei, het doen van acquisities en verbeteringen op operationeel gebied.

"We denken dat het nieuwe management in staat is om dit op een solide manier uit te voeren", aldus Maenhaut, die wees op een aantal factoren die waarde moeten creëren voor het aandeel, zoals de steriele activiteiten in Amerika, verbeteringen als het gaat om de operationele efficiëntie en het doen van fusies of overnames.

Dat laatste is volgens Maenhaut ook direct de meest "controversiële" van zijn beleggingsargumenten, gezien de recente geschiedenis van Fagron met het doen van overnames in Amerika, maar toch gelooft de marktvorser dat het bedrijf met de hulp van investeerder Waterland zijn buy and build-strategie weer op zal pakken.

"Fagron heeft geleerd van de fouten uit het verleden", aldus Maenhaut, die zijn verwachtingen op basis van een beter dan verwacht bedrijfsresultaat in de eerste helft van 2016 opwaarts heeft bijgesteld.

De analist gaat nu uit van een omzet uit steriele bereidingen van 150 miljoen euro tussen 2016 en 2021 en voor 5 miljoen euro aan kostenbesparingen in de periode 2017-2018. Dit moet tussen 2016 en 2021 leiden tot een samengestelde gemiddelde groei van de omzet en het bedrijfsresultaat met 6 procent, berekende Maenhaut. Fagron zal bovendien vanaf eind 2017 weer dividend uitkeren.

De schuld/REBITDA ratio zal eind 2016 dalen tot 3,1 en naar 2,3 eind 2017. In juni 2018 moet Fagron voldoen aan een ratio van 3,25, zoals afgesproken in de bankconvenanten. 

Het aandeel Fagron noteerde vrijdag op een rode beurs 3,7 procent hoger op 9,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Investeerder Van Herk meldt eerste belang in Fagron
02-09-2016

(ABM FN) Aat van Herk heeft een eerste belang in Fagron gemeld. Dit maakte de magistrale bereider vrijdag voorbeurs bekend.

Op 30 augustus ontving Fagron de melding dat Van Herk, een bekende Nederlandse investeerder in onder meer biotech, een belang van 3,0 procent had in Fagron.

Van Herk heeft verder onder meer een belang in het Belgische Ablynx, maar bijvoorbeeld ook in de Nederlandse bouwer BAM Groep.

Fagron sloot donderdag 0,6 procent lager op 7,89 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Topman Fagron ontkent betrokkenheid bij Amerikaans schandaal
05-08-2016

Fagron ontkent elke betrokkenheid bij een onderzoek door de Amerikaanse FBI naar de handel en wandel bij MedHealth en diens oprichter Jake Jackson.

Volgens Het Financieele Dagblad zou het gaan om een dochterbedrijf van Fagron, maar dit is, zo stelde CEO Hans Stols van Fagron tegenover ABM Financial News, niet correct. Jackson stond in het verleden wel op de loonlijst van Fagron als CEO in Amerika, nadat Fagron het bedrijf Freedom overnam van Jackson.

In gesprek met ABM Financial News zei CEO Hans Stols dan ook "comfortabel" te zijn over de kwestie, hoewel de timing ongelukkig is. De enige link tussen het onderzoek van de FBI en Fagron is dat Jackson ooit werknemer van Fagron was, aldus de topman. Fagron is verder op geen enkele wijze volgens Stols betrokken bij het onderzoek.

Via MedHealth zou Jackson fraude hebben gepleegd met vergoedingen door verzekeringsmaatschappijen voor medicijnen.

Op een groene beurs verloor Fagron een half procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Update: Fagron boekt lagere resultaten
05-08-2016

Fagron heeft in de eerste zes maanden van dit jaar conform verwachting een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Dit meldde de specialist van magistrale bereidingen vrijdag voorbeurs.

CEO Hans Stols merkte op dat de herfinanciering van Fagron veel tijd heeft opgeslokt, maar dat met de afronding van deze operatie op 5 juli de financiële situatie van de onderneming voor de lange termijn is veiliggesteld.

De omzet daalde van 217 miljoen naar 210 miljoen euro, onder aanhoudende druk van Amerikaanse vergoedingsregels en de zwakke Braziliaanse real. De analistenconsensus lag op 213 miljoen euro.

Tegen constante wisselkoersen was sprake van een omzetstijging van 2,2 procent. Hoe de real zich de komende maanden zal ontwikkelen is volgens Stols lastig te zeggen. CFO Karin de Jong merkte evenwel op dat recent de situatie op dit vlak zich iets gunstiger ontwikkelt, hoewel dit geen garantie is voor de rest van het jaar. Zich indekken tegen bewegingen in de real doet Fagron niet, volgens de financieel directeur omdat dit te kostbaar is voor een "onzekere" munt als de real. De CFO voegde toe dat de prestaties onderliggend in Brazilië wel goed zijn.

Volgens Stols werd in alle regio’s een hogere omzet geboekt, met uitzondering van Amerika, als gevolg van de wijzigingen in de Amerikaanse vergoedingensystematiek.

Kijkend naar de afzonderlijke divisies voelde Essentials de meeste pijn van de aanpassingen in de Amerikaanse vergoedingensystematiek; de omzet daalde met bijna 12 procent tot 106 miljoen euro, hoewel de consensus op 104 miljoen euro lag. Autonoom was sprake van een omzetdaling van 14,1. Hier anticipeerden analisten op een autonome omzetdaling van 8,2 procent.

Bij Specialty Pharma Services steeg de omzet van 65 miljoen naar 74, terwijl analisten een omzet van 78 miljoen voorzagen. Trademarks boekte een krap 2 procent lagere omzet op 25 miljoen euro en dit was licht slechter dan de consensus van 26 miljoen euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (REBITDA) van Fagron verslechterde van circa 58 miljoen naar 45,6 miljoen euro, waar de consensus lag op 44,5 miljoen euro.

De nettoschuld, die eind december op 524 miljoen euro stond, daalde naar 301, onder meer door de recente afgeronde kapitaalverhoging van 220 miljoen euro. De consensus lag op 324 miljoen euro. Door de kapitaalinjectie kwam de schuldratio (nettoschuld/REBITDA) uit op 3,4. Dit is onder de convenant van 3,25, maar daarvoor kreeg de onderneming een waiver. Pas eind juni 2018 moet Fagron aan deze convenant voldoen.

Momenteel zit er voor Fagron daarom nog veel ruimte in convenanten. Die zal de onderneming volgens CFO De Jong evenwel niet benutten voor overnames. "We zullen geen additionele schuld opbouwen", aldus de financieel directeur. Op de langere termijn, en dit kan in 2017 al zo zijn, zal dit volgens De Jong evenwel veranderen, met een terugkeer naar de 'buy and build' strategie. Voor nu constateerde de CFO dat Fagron na de recente kapitaalinjectie “ruim binnen de convenanten valt”. Eind dit jaar mag de schuldratio niet meer dan 5,02 zijn.

Outlook

Fagron verwacht dit jaar een omzet te genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat van 85 miljoen tot 95 miljoen euro. "We zijn er van overtuigd dat we een streep onder het verleden kunnen zetten", aldus CEO Stols.

Hoewel met deze outlook de tweede jaarhelft grofweg gelijk lijkt te zullen verlopen als de eerste zes maanden, erkende de topman wel dat er mogelijk iets meer druk op het bedrijfsresultaat ligt dan op de omzet in de komende periode. "Extra kosten voor de uitrol in de Verenigde Staten" zijn hier volgens de CEO debet aan. Fagron wil het verkoopteam in Amerika "op stoom brengen" en verder zijn er opstartkosten voor een nieuwe faciliteit in Amerika. Feitelijk moeten deze kosten worden gezien als investeringen waarvan in een later stadium de vruchten kunnen worden geplukt, aldus Stols.

Op een groene beurs koerste het aandeel Fagron 0,2 procent lager.

Update: om toelichting CEO en CFO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: resultaten Fagron grofweg conform verwachting
05-08-2016

De resultaten van Fagron in de eerste helft van 2016 waren grofweg conform verwachting. Dit bleek uit een eerste reactie van analist Michaël Vlemmix van KBC Securities.

De winstgevendheid was volgens de analist iets beter dan verwacht, maar de omzet kwam juist iets lager uit dan waarop werd gerekend.

"We waren er van overtuigd dat de cijfers niet mooi zouden zijn, en in combinatie met de huidige onzekerheden die rondom het bedrijf bestaan, zijn we voorzichtig over het aandeel", aldus Vlemmix, die evenwel hoopt blijft houden dat Fagron in de toekomst in staat is om het tij te keren.

De omzet daalde van 217 miljoen naar 210 miljoen euro, onder aanhoudende druk van Amerikaanse vergoedingsregels en de zwakke Braziliaanse real. De analistenconsensus lag op 213 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (REBITDA) van Fagron verslechterde van circa 58 miljoen naar 45,6 miljoen euro, waar de consensus lag op 44,5 miljoen euro.

KBC Securities heeft een Houden advies met een koersdoel van 8,00 euro op Fagron. Het aandeel sloot donderdag 1,2 procent lager op 6,87 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Fagron boekt lagere resultaten
05-08-2016

Fagron heeft in de eerste zes maanden van dit jaar conform verwachting een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Dit meldde de specialist van magistrale bereidingen vrijdag voorbeurs.

CEO Hans Stols merkte op dat de herfinanciering van Fagron veel tijd heeft opgeslokt, maar dat met de afronding van deze operatie op 5 juli de financiële situatie van de onderneming voor de lange termijn is veiliggesteld.

De omzet daalde van 217 miljoen naar 210 miljoen euro, onder aanhoudende druk van Amerikaanse vergoedingsregels en de zwakke Braziliaanse real. De analistenconsensus lag op 213 miljoen euro.

Tegen constante wisselkoersen was sprake van een omzetstijging van 2,2 procent.

Volgens Stols werd in alle regio’s een hogere omzet geboekt, met uitzondering van Amerika, als gevolg van de wijzingen in de Amerikaanse vergoedingensystematiek.

Kijkend naar de afzonderlijke divisies voelde Essentials de meeste pijn van de aanpassingen in de Amerikaanse vergoedingensystematiek; de omzet daalde met bijna 12 procent tot 106 miljoen euro, hoewel de consensus op 104 miljoen euro lag. Autonoom was sprake van een omzetdaling van 14,1. Hier anticipeerden analisten op een autonome omzetdaling van 8,2 procent.

Bij Specialty Pharma Services steeg de omzet van 65 miljoen naar 74, terwijl analisten een omzet van 78 miljoen voorzagen. Trademarks boekte een krap 2 procent lagere omzet op 25 miljoen euro en dit was licht slechter dan de consensus van 26 miljoen euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (REBITDA) van Fagron verslechterde van circa 58 miljoen naar 45,6 miljoen euro, waar de consensus lag op 44,5 miljoen euro.

De nettoschuld, die eind december op 524 miljoen euro stond, daalde naar 301, onder meer door de recente afgeronde kapitaalverhoging van 220 miljoen euro. De consensus lag op 324 miljoen euro. Door de kapitaalinjectie kwam de schuldratio (nettoschuld/REBITDA) uit op 3,4. Dit is onder de convenant van 3,25, maar daarvoor kreeg de onderneming een waifer. Pas eind juni 2018 moet Fagron aan deze convenant voldoen.

Outlook

Fagron verwacht dit jaar een omzet te genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat van 85 miljoen tot 95 miljoen euro. "We zijn er van overtuigd dat we een streep onder het verleden kunnen zetten", aldus CEO Stols.

Het aandeel sloot donderdag 1,2 procent lager op 6,87 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.