VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fonds: Gemalto

Gemalto en de belofte van de cloud
Gemalto en de belofte van de cloud
18-11-2015

Gemalto heeft begin dit jaar Safenet overgenomen. Dit is een Amerikaans bedrijf dat doet in online beveiliging. Het grote financiele succes dat internetgiganten nu boeken met de cloud geeft reden om te denken dat dit een goede zet is geweest.

Lees verder
Stevige groeiverwachting Gemalto moet zorgen beleggers pareren
05-03-2015

Gehackt door veiligheidsdiensten en belaagd door shortsellers. Het is in ieder geval nooit saai bij het digitale beveiligingsbedrijf Gemalto. Toch is het optimisme van het AEX-fonds ongebroken. Dat zal ook wel moeten om de stevige waardering van het aandeel te rechtvaardigen.

Lees verder
Hedgefondsen begrijpen Gemalto niet
23-05-2014

Gemalto is het door hedgefondsen meest onder vuur genomen fonds met een notering aan de Amsterdamse beurs. Volgens topman Olivier Piou zijn de meeste redenen waarom hedgefondsen speculeren op een koersdaling onjuist.

Lees verder

Fondsnieuws

Markt onderschat groeiperspectieven Gemalto - CEO
06-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) De markt onderschat de groeiperspectieven van Gemalto, waardoor de koers van het aandeel op het laagste punt van dit jaar staat. Dit zei CEO Philippe Vallée dinsdag tegen ABM Financial News.

Beleggers kijken volgens de topman te veel naar de tegenwind die Gemalto ondervindt op het vlak van SIM-kaarten. Deze markt is echter nog maar goed voor een vijfde van de groepsomzet, terwijl de andere segmenten volgens Vallée duidelijk betere groeivooruitzichten bieden.

"Deze groeiperspectieven moeten we benadrukken", aldus Vallée. In het najaar van 2017 zal Gemalto de markt bijpraten over de ambities voor na 2017.

Kort na het wisselen van de wacht op 1 september jongstleden, CEO Olivier Piou maakte toen plaats voor zijn collega Philippe Vallée, gaf Gemalto een winstwaarschuwing af.

In 2017 wilde de digitale beveiliger een operationele winst behalen van 660 miljoen euro. Dit bleek, waar menig analist al voor waarschuwde, een brug te ver. Vallée stelde op 28 oktober dit jaar de doelstelling neerwaarts bij naar 500 miljoen tot 520 miljoen euro, hetgeen nog eens flink lager was dan de circa 550 miljoen euro waarop het analistencorps gemiddeld rekende.

Vallée schreef de winstwaarschuwing toe aan drie oorzaken. Allereerst de zogenoemde EMV betaalkaarten in de Verenigde Staten. In 2013 gaf Gemalto een winstverwachting voor 2017 af van 600 miljoen euro, welke na de overname van Safenet in 2014 werd verhoogd naar 660 miljoen euro. Gedurende de daaropvolgende jaren kreeg Gemalto te maken met zowel mee- als tegenvallers.

In september oordeelde Gemalto dat de Amerikaanse markt voor betaalkaarten "onvoldoende voorbereid" was en er een pas op de plaats moest worden gemaakt. Even daarvoor had Visa geoordeeld dat het allemaal te snel ging, aldus Vallée, en als nieuwe streefdatum werd april 2018 door de creditcardmaatschappij in de boeken gezet om de migratie naar de nieuwe EMV-betaalkaarten te hebben afgerond.

Het gevolg van het nieuwe tijdspad was volgens Vallée dat er geen nieuwe opdrachten binnenkwamen en bestaande afspraken op de lange baan werden geschoven.

Een dergelijk migratieproces kost volgens de CEO vermoedelijk vier tot vijf jaar. China, een markt die technisch goed vergelijkbaar is met de Amerikaanse, vereiste vier jaar. Inmiddels is de Amerikaanse markt twee jaar onder weg, benadrukte Vallée.

In het derde kwartaal kende Gemalto een krimp van 3 procent voor betaalkaarten en voor het lopende vierde kwartaal rekent Vallée op een vergelijkbare krimp. Voor de komende jaren voorziet de CEO een opwaartse trend voor de EMV-betaalkaarten met een jaarlijkse groei van 4 tot 5 procent. Zonder de nodige tegenslagen zal het evenwel niet gaan, waarschuwde de CEO.

Maar niet alleen op het vlak van EMV-betaalkaarten ondervond Gemalto tegenwind. Ook bij SIM-kaarten liggen "lastige kwartalen in het verschiet" volgens de topman, onder meer als gevolg van de overheidseisen in bijvoorbeeld Afrika waar tegenwoordig ook voor prepaid SIM-kaarten een identificatieplicht geldt.

Positief is volgens Vallée de ontwikkeling van de eSIM-kaart, dat extra beveiliging biedt en tevens eenvoudiger te integreren is in apparaten om zo the internet of things beter mogelijk te maken. De topman van Gemalto benadrukte dat dit een additionele markt is ten opzichte van de reguliere SIM-kaart sector en niet zo zeer een vervanging. Vanaf 2018 zal deze additionele markt volgens Gemalto “aanzienlijk” bijdragen aan de groepsomzet.

Naast de tegenwind bij de betaalkaarten en de SIM-kaarten noemde Vallée ook de noodzaak om te investeren in de toekomstige groei een belangrijke factor waarom de eerder afgegeven winstverwachting voor 2017 niet zal worden gehaald. De nieuwe topman wil investeren in the internet of things en de takken Government en Enterprises. Nu niet investeren betekent volgens de CEO over een paar jaar de rekening betalen.

2016

Ondanks de winstwaarschuwing voor 2017 ligt Gemalto dit jaar volgens Vallée goed op koers om de beoogde 1,5 procentpunt hogere bruto marge te kunnen genereren, die zal leiden tot een hoger operationeel resultaat dan in 2015.

Overnames

Dit jaar trachtte Gemalto om Morpho, de beveiligingstak van het Franse Safran, over te nemen. Een deal die volgens de meeste analisten een goede zet zou betekenen voor Gemalto, mits de prijs niet te hoog zou uitvallen.

Safran rekende bij het begin van het verkoopproces op een opbrengst van circa 2 miljard euro, maar de combinatie Advent/Oberthur lijkt bijna 2,5 miljard euro neer te tellen voor het onderdeel. "Een erg erg hoge prijs", aldus Vallée.

Gemalto was volgens Vallée met name geïnteresseerd in de biometrische activiteiten van Morpho, hoewel de topman ook met de andere activiteiten wel plannen zei te hebben. Biometrie is volgens de CEO vooral een belangrijke vereiste in het zakendoen met overheden, hoewel er zeker ook commerciële doeleinden zijn.

Nu een overname van Morpho van tafel lijkt, blijft Gemalto om zich heen kijken naar eventuele andere kandidaten. Tot een potentiële prooi zich aandient zal het Franse beveiligingsbedrijf zelf blijven investeren in biometrie en partnerships blijven sluiten. Een overname zou de ontwikkelingen evenwel kunnen versnellen, voegde Vallée toe.

Momenteel hanteert Gemalto een schuldratio (nettoschuld/EBITDA) van 1,0 tot 1,5, hetgeen ruimte biedt voor overnames. Eind juni bedroeg de ratio minder dan 1.

Wel merkte Vallée op dat een overname van Morpho voor 2,3 miljard tot 2,4 miljard euro aan de absolute bovenkant van de mogelijkheden van Gemalto ligt en gepaard zou zijn gegaan met het ophalen van vers kapitaal. Evenwel een acquisitie tot circa 2 miljard euro zou behapbaar zijn.

In de speurtocht naar eventuele overnames gebruikt Gemalto een zogenoemde 'heatmap', waarin niet alleen biometrie, maar ook de segmenten banking en enterprises zijn vertegenwoordigd. 

Op een groen Damrak, dat vanochtend door een gongslag van Vallée werd geopend, handelde het aandeel Gemalto dinsdagmiddag 2,0 procent hoger op 48,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto gaat technologie leveren aan Frans mobiel betaalsysteem
01-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto is door het Franse Le Groupement d'intérêt Economique des Cartes Bancaires geselecteerd om technologie te leveren voor een mobiel betaalsysteem. Dit maakte de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak donderdag voorbeurs bekend zonder financiële details te noemen.

Het gaat om het zogeheten PURE-systeem van de Fransen, dat gebruikt wordt in 27 nationale betaalsystemen en door grote retailers wereldwijd.

Het aandeel Gemalto sloot woensdag op een groen Damrak 1,7 procent lager op 48,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto ontvangt opdracht van Paris Aeroport
30-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft een overeenkomst gesloten met Paris Aéroport voor het aanleveren, installeren en onderhouden van geautomatiseerde grenscontrolepoorten. Dit maakte de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak woensdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te noemen. 

Gemalto zal 87 zogenoemde e-gates leveren voor de luchthavens Paris-Charles de Gaulle en Paris-Orly. Tegen het voorjaar 2017 kunnen reizigers hierdoor enkel met hun paspoort en vingerafdrukken door de poortjes komen. 

Op een vlak Damrak sloot het aandeel Gemalto dinsdag 0,7 procent lager op 48,95 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto tekent intentieverklaring met Huawei
28-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft een intentieverklaring getekend met Huawei om hun krachten te bundelen op het vlak van Internet of Things (IoT) technologie. Dit meldde de Franse digitale beveiliger maandag voorbeurs.

Gemalto gaat onder andere zijn LingUs On-Demand Connectivity-oplossing integreren met het software-platform van Huawei om de connectiviteit via beveiligde inschrijving op afstand mogelijk te maken.

Middels de samenwerking willen twee bedrijven de uitrol van diensten, het beperken van de integratiekosten en het verhogen van de inkomsten voor ondernemingen die gebruik willen maken van IoT-toepassingen voor bedrijven of consumenten versnellen.

Gemalto sloot vrijdag 0,4 procent lager op 48,32 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto levert contactloze stickers aan Zuid-Korea
17-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft een opdracht ontvangen voor levering van speciale contactloze Optelio stickers aan het Zuid-Koreaanse bedrijf LotteCard. Dit maakte de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak donderdag bekend, zonder hierbij financiële details te verstrekken.

De stickers kunnen worden gebruikt voor betalingen en kunnen op de achterkant van een mobiele telefoon worden geplakt. Met de stickers kan in 35.000 winkels in Zuid-Korea betalingen worden worden verricht. Ook kan de sticker worden gebruikt voor het afrekenen in het openbaar vervoer.

Het aandeel Gemalto sloot woensdag op 46,98 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto ontvangt subsidie VS
14-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in de Verenigde Staten een subsidie ontvangen voor een proef met digitale rijbewijzen in vier Amerikaanse staten. Dit meldde de Franse digitale beveiliger, met een notering op het Damrak, maandag voorbeurs.

Het betreft een subsidie voor twee jaar van het Amerikaans National Institute of Standards en Technology. De omvang van de subsidie werd niet gespecificeerd.

Gemalto gaat voor de proeven een samenwerking aan met de Amerikaanse staten Colorado, Idaho, Maryland en Washington D.C..

"Met het mobiele rijbewijs kunnen nieuwe veiligheidsfuncties worden gebruikt in combinatie met geavanceerde verificatie ter plaatse, en kan de privacy van de burger beter worden gewaarborgd met een betere controle op persoonlijke informatie", aldus Gemalto. Het digitale rijbewijs wordt gebruikt in combinatie met een fysieke identiteitskaart.

Het aandeel Gemalto sloot vrijdag 0,7 procent lager op 47,09 euro op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Banco Neon kiest voor techniek Gemalto
10-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Banco Neon heeft besloten gebruik te gaan maken van de Visa Quick Read-debetkaarten van Gemalto. Dit maakte de Franse digitale beveiliger donderdag voorbeurs bekend zonder financiële details vrij te geven. 

De Braziliaanse bank richt zich op het gebruik van smartphones door de jongere generaties. De kaarten combineren belangrijke informatie, zoals het rekeningnummer, de vervaldatum en de veiligheidscode, waardoor online kan worden betaald met een unieke code.

Het aandeel Gemalto sloot woensdag op een groen Damrak 0,3 procent lager op 48,26 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

CEO Gemalto voorziet groeiversnelling - media
08-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Nieuwbakken CEO Philippe Vallée van Gemalto verwacht dat de omzetgroei in het vierde kwartaal zal versnellen en dat de vooruitzichten voor de lange termijn goed zijn. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van een interview met Vallée.

Vallée doet daarmee het een beroep op beleggers om de eerder afgegeven winstwaarschuwing naast zich neer te leggen.  

Op 28 oktober stelde de Franse digitale beveiliger de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bij. Gemalto rekent sindsdien voor 2017 op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro. Eerder, onder ex-CEO Olivier Piou, mikte het concern nog 660 miljoen euro.

Vallée, die op 1 september als CEO aantrad, meldde aan Bloomberg tevens wijzigingen aan te zullen brengen in zijn management team en van plan te zijn om zijn strategie voor de lange termijn binnen een jaar te presenteren.

"We verwachten een versnelling in het vierde kwartaal", meldde Vallée aan het persbureau. "Wij voorzien groei van onze markten tot na 2017, sterke groei voor sommige [markten], en we streven ernaar om op zijn minst net zo snel te groeien."

Op een vlak Damrak daalde het aandeel Gemalto dinsdag 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Intesa Sanpaolo kiest voor techniek Gemalto
08-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Intesa Sanpaolo heeft besloten gebruik te gaan maken van de Allynis PIN-by-e-Channel-oplossing van Gemalto. Dit maakte de Franse digitale beveiliger dinsdag voorbeurs bekend zonder financiële details vrij te geven. 

Tegen het einde van het jaar zullen de huidige oplossingen van Gemalto, PIN-by-SMS en PIN-by-Web, aangevuld worden door een nieuwe optie, PIN-by-App. Hiermee krijgen klanten van Intesa Sanpaolo de vrijheid om via hun mobiele telefoon, tablet of computer toegang tot onmiddellijke pinmeldingen en herinneringen te krijgen.

Het aandeel Gemalto sloot maandag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 48,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursbik: JPMorgan verlaagt koersdoel Gemalto
31-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft maandag het koersdoel voor Gemalto verlaagd van 70,00 naar 60,00 euro, met een ongewijzigd Overwogen advies.

Vorige week verlaagde Gemalto de winstverwachting voor 2017 van een operationele winst van 660 miljoen naar 500 miljoen tot 520 miljoen euro. Deze verlaging was nog eens 9 procent onder de analistenconsensus, hetgeen teleurstelde.

De nieuwe winstverwachting bestempelde JPMorgen ook niet als "voorzichtig", maar als "haalbaar". De analisten van de Amerikaanse zakenbank mikken zelf op een operationele winst van 500 miljoen euro voor volgend jaar, waar dit voor de winstwaarschuwing door Gemalto nog 554 miljoen euro was.

JPMorgan is goed te spreken over de toegenomen investeringen van Gemalto in de diverse groeimarkten, maar de beveiliger zal zijn kostenkant goed onder controle moeten houden om aan de doelstelling voor 2017 te kunnen voldoen.

Het aandeel Gemalto daalde maandag nog eens 3,9 procent naar 50,31 euro. De AEX verloor 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel Gemalto
31-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het koersdoel voor Gemalto verlaagd van 54,00 naar 50,00 euro met een ongewijzigd Onderwogen advies.

De koersdoelverlaging volgde nadat Gemalto afgelopen week bij de cijfers over het derde kwartaal de winstverwachting voor 2017 stevig verlaagde. In plaats van de 660 miljoen euro operationele winst waar de Franse digitale beveiliger op rekende, mikten analisten reeds op 563 miljoen euro. Gemalto maakte echter bekend voor volgend jaar nog slechts te rekenen op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro.

Deze verlaging kwam volgens de analisten van Barclays vooral door de zwakkere eindmarkten, wat niet als een verrassing kwam, maar die ook verre van positief zijn. Bemoedigend noemden de marktvorsers evenwel dat de nieuwe CEO Philippe Vallée de kans heeft aangegrepen om de verwachtingen bij te stellen, naar wat Barclays ziet als een "redelijk niveau". Toch betekent de nieuwe winstverwachting nog altijd een groei voor 2017 van circa 15 procent, wat inhoudt dat er een versnelling van de omzetgroei moet komen en een verdere stijging van de brutomarge en meer investeringen in software.

Hoewel Gemalto volgens Barclays een sterke positie heeft in de markt voor beveiligingssoftware, zullen de activiteiten op het vlak van mobiel en betalingen ook volgend jaar voor tegenwind zorgen. Om deze reden verlaagden de analisten hun verwachtingen tot iets onder het aangepaste winstniveau van Gemalto zelf.

Het aandeel Gemalto sloot vrijdag iets meer dan zeven procent lager op 52,35 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Uitgelicht: Gemalto onderuit na langverwachte winstwaarschuwing
28-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto was afgelopen week één van de sterkste dalers op het Damrak, nadat de digitale beveiliger in de nacht van donderdag op vrijdag met een teleurstellende kwartaalrapportage kwam. Nieuwbakken CEO Philippe Vallée verlaagde, niet geheel onverwacht, de winstdoelstelling voor 2017.

Gemalto rekent voor 2017 op een operationele winst van 500 tot 520 miljoen euro. Gemalto meldde na de overname van het Amerikaanse Safenet in 2014 juist nog voor 2017 geen operationele winst van 600 miljoen, maar van 660 miljoen euro te voorzien.

Hoewel de outlookverlaging nauwelijks als een verrassing kwam, menig beurshuis waarschuwde hier in de afgelopen maanden voor en analisten van Bryan Garnier noemden de doelstelling van 660 miljoen euro zelfs "totaal onmogelijk", was de neerwaartse bijstelling wel sterker dan verwacht, waardoor de markt het aandeel vrijdag fors afstrafte.

Tegenover ABM Financial News zei CEO Olivier Piou eerder al eens dat de 660 miljoen geen concrete outlook is, maar meer moet worden gezien als een interne doelstelling. De markt onderschatte volgens de topman de kansen die Gemalto heeft om schaalvoordelen en groei te vertalen naar meer winst.

Analist Marc Zwartsenburg van ING wees er vrijdag op dat de neerwaarts aangepaste outlook van Gemalto voor volgend jaar nog eens 8 procent lager uitkwam dan de 563 miljoen euro die analisten voorzagen. Daarbij stelde de update over het afgelopen kwartaal ook teleur, meende ING. De omzet van 753 miljoen euro was 5 procent minder dan de 793 miljoen euro waarop de consensus mikte. ING hanteert een koopadvies en koersdoel van 75,00 euro.

S&P Equity Research wees eveneens op de tegenvallende omzet in het derde kwartaal. "Wij denken dat dit voornamelijk komt door de vertraging in EMV betaalkaarten, terwijl de zwakte bij het mobiele segment naar verwachting aanhoudt", beargumenteerde het beurshuis, dat het aandeel direct ook op de verkooplijst zette. Ditzelfde deed Bryan Garnier, maar dan vooral vanwege de sterker dan voorziene winstwaarschuwing door de digitale beveiliger. Société Générale haalde Gemalto van de kooplijst, maar vond een verkoopadvies te ver gaan en hield het bij Houden.

Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer was minder pessimistisch gestemd. "Het lijkt erop dat de CEO het badwater van zijn voorganger heeft willen laten weglopen en schoon schip wil maken", stelde hij vrijdag voor de camera van ABM Financial News. "Daarmee brengt de CEO de outlook van het bedrijf in lijn van de verwachtingen, die analisten al veel langer hadden en dat was dat Gemalto zijn eigen ambitieuze doelen niet zou kunnen halen", vervolgde de marktkenner.

"Daar lijkt nu ook het bedrijf zelf achter gekomen te zijn. Dit is enigszins bemoedigend, want we hebben daarmee een CEO aan het roer die in ieder geval de problemen erkent en dat zou ertoe kunnen leiden dat Gemalto langzaam maar zeker vanaf dit moment toch wel weer een iets positievere toekomst tegemoet kan zien, waarbij er reële doelen worden gesteld, die ook haalbaar zullen zijn in de toekomst, zodat beleggers wat minder teleurstellingen te verwerken krijgen", concludeert Bender.

Ook Morgan Stanley pikte de rapportage van Gemalto positief op. "We zien dit als een frisse start met bijgestelde verwachtingen", aldus de marktvorsers van de Amerikaanse zakenbank, wijzendop de verlaagde winstverwachting in combinatie met de komst van de nieuwe CEO Vallée.

"Dit kan de weg plaveien voor een verbetering van het sentiment", blikten de marktvorsers vooruit. Op korte termijn voorziet Morgan Stanley evenwel koersdruk, daar de winstwaarschuwing eerder kwam dan voorzien en groter van omvang was.

Het aandeel sloot vrijdag 7,1 procent lager op 52,35 euro. Op weekbasis verloor het aandeel  6,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: S&P Equity Research verlaagt advies Gemalto
28-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft vrijdag het advies voor Gemalto verlaagd van Houden naar Verkopen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 65,00 naar 45,00 euro. 

De omzet van Gemalto lag in het derde kwartaal 5 procent onder de verwachtingen, stelde analist Jia Man Neoh. 

Bovendien verlaagde Gemalto de outlook voor 2017. Mikte de Franse digitale beveiliger eerst nog op een operationele winst van 660 miljoen euro, nu raamt Gemalto het resultaat op 500 miljoen tot 520 miljoen euro. "Wij denken dat dit voornamelijk komt door de vertraging in EMV betaalkaarten, terwijl de zwakte bij het mobiele segment naar verwachting aanhoudt", beargumenteerde de analist. 

Voor 2016 verlaagde S&P de geraamde winst per aandeel van 4,14 naar 3,81 euro en voor 2017 ging de voorspelling omlaag van 4,76 naar 4,12 euro per aandeel. 

Het aandeel Gemalto kelderde vrijdag op een rood Damrak 10,5 procent op 50,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Societe Generale haalt Gemalto van kooplijst
28-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft vrijdag het advies voor Gemalto verlaagd van Kopen naar Houden en stelde eveneens het koersdoel neerwaarts bij van 80,00 naar 60,00 euro. 

Analist Christophe Quarante merkte op dat de resultaten van Gemalto in het derde kwartaal lager uitvielen dan verwacht, waarbij alle divisies onder druk stonden. 

Gemalto handhaafde de outlook voor de brutomarge, maar dit blijft volgens de marktvorser een ambitieuze doelstelling. De Franse digitale beveiliger stelde wel de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bij. Gemalto rekent voor 2017 nu op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro. Na de overname van het Amerikaanse Safenet, gaf Gemalto aan de eerder uitgesproken doelstelling van 600 miljoen euro operationele winst in 2017 met circa 10 procent te zullen overtreffen. De digitale beveiliger mikte daarna geruime tijd op een operationele winst in 2017 van "meer dan" 660 miljoen euro.

Als gevolg verwacht Société Générale dat de winst per aandeel van Gemalto in 2017 en 2018 gemiddeld 25 procent lager zal uitvallen dan eerder verwacht. Quarante paste het koersdoel aan op deze nieuwe verwachting naar 60,00 euro. 

Verder merkte Quarante op dat er weinig aanjagers op de korte termijn zijn voor Gemalto, omdat de tak Mobile nog steeds onder druk staat en het groeitempo binnen Payment afneemt. 

Op een rood Damrak maakte het aandeel Gemalto vrijdagochtend een koersval van 12,2 procent op 49,49 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: winstwaarschuwing Gemalto sneller dan gedacht
28-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto is eerder dan verwacht met een winstwaarschuwing voor 2017 gekomen, waarbij de verlaging ook nog eens sterker uitviel dan de markt had gedacht. Dit schreven analisten van Morgan Stanley vrijdag. 

Gemalto rekent voor 2017 nu op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro. "We zien dit als een frisse start met bijgestelde verwachtingen", wezen de marktvorsers van Morgan Stanley op de verlaagde winstverwachting in combinatie met de komst van de nieuwe CEO Philippe Vallée. 

"Dit kan de weg plaveien voor een verbetering van het sentiment", blikten de marktvorsers vooruit. Op korte termijn voorziet Morgan Stanley evenwel koersdruk. 

De resultaten van Gemalto in het derde kwartaal stelden teleur. De omzet lag met 753 miljoen euro ver onder de door Morgan Stanley geraamde 785 miljoen euro. De grote misser zat bij Payment & Identity, waar alle onderdelen niet aan de verwachtingen van de analisten voldeden. 

Morgan Stanley hanteert een Gelijkgewogen advies voor Gemalto met een koersdoel van 60,00 euro. Het aandeel kelderde vrijdag op een rode beurs maar liefst 12,5 procent op 49,32 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Bryan Garnier zet Gemalto op Verkopen
28-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft vrijdag het advies voor Gemalto verlaagd van Neutraal naar Verkopen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 60,00 naar 50,00 euro.

Volgens analist Richard-Maxime Beaudoux voldeed Gemalto in het derde kwartaal niet aan de verwachtingen, met een omzet van 753 miljoen euro die 5 procent onder de consensus lag. Met name de verkoop van beveiligingssoftware aan telecombedrijven en financiële instellingen stond meer onder druk dan gedacht. 

Gemalto stelde de winstverwachtingen voor 2017 neerwaarts bij en rekent nu op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro. "Veel erger dan de verwachting van 565 miljoen euro", oordeelde Beaudoux, die vooraf al had gerekend op een winstwaarschuwing. Aanvankelijk voorzag de digitale beveiliger voor 2017 nog een operationele winst van tenminste 660 miljoen euro.

Gemalto kelderde vrijdag op een rode beurs maar liefst 13,6 procent op 48,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Langverwachte outlookverlaging Gemalto
28-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bijgesteld, waar analisten al geruime tijd op rekenden. Dit meldde de Franse digitale beveiliger met een notering aan het Damrak vrijdag voorbeurs. 

Gemalto rekent voor 2017 nu op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro. 

Na de overname van het Amerikaanse Safenet, gaf Gemalto aan de eerder uitgesproken doelstelling van 600 miljoen euro operationele winst in 2017 met circa 10 procent te zullen overtreffen. De digitale beveiliger mikte daarna geruime tijd op een operationele winst in 2017 van "meer dan" 660 miljoen euro.

"De [nieuwe] winstverwachting van Gemalto reflecteert zeer negatieve omstandigheden voor mobiel en een trager dan verwachte migratie van betaalkaarten in 2017", aldus de nieuwe bestuursvoorzitter Philippe Vallée. 

Analisten van Bryan Garnier noemden de doelstelling van Gemalto eerder al "totaal onmogelijk", aangezien de SIM-markt het moeilijk heeft en de Payment-divisie aan waarde verliest. De digitale beveiliger zal "vroeg of laat" de doelstelling verlagen en Bryan Garnier voorspelde al dat de komst van Philippe Vallée als nieuwe CEO dit proces mogelijk voor het einde van het jaar nog in werking zal zetten. 

Kwartaalcijfers

In het derde kwartaal boekte Gemalto een omzet van 753 miljoen euro, een daling van 1 procent tegen constante valuta vergeleken met de verkopen van 769 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten van Morgan Stanley en Bryan Garnier mikten op een omzet van 786 miljoen euro. 

De divisie Payment & Identity realiseerde volgens een omzet van 467 miljoen euro, flink minder dan de consensusverwachting op 497 miljoen euro. Voor Mobile kwam de omzet uit op 285 miljoen euro, vrijwel conform de consensus van 291 miljoen euro. 

Gemalto toonde afgelopen kwartaal interesse in een overname van beveiliger Morpho, een onderdeel van het Fanse Safran. Uiteindelijk lijkt de acquisitie aan de neus van Gemalto voorbij te gaan, aangezien Safran exclusieve gesprekken startte met Advent International en Oberthur Technologies voor een overnamebedrag van 2,425 miljard euro. Ook Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg toonden net als Gemalto interesse in Morpho. 

Volgens Société Générale is de acquisitie van de beveiligingstak van Safran voor Advent en Oberthur Technologies een noodzakelijk deal, terwijl het voor Gemalto een mooie deal zou zijn. Echter, een overnameprijs van meer dan 2,3 miljard euro zou volgens de analisten een te groot risico opleveren voor het in Amsterdam genoteerde fonds. Ook Credit Suisse waarschuwde dat Gemalto mogelijk een te hoge prijs zou betalen voor Morpho. 

Het aandeel Gemalto sloot donderdag op een vrijwel onveranderd Damrak 1,2 procent hoger op 56,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: omzet Gemalto nipt hoger
25-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in het derde kwartaal van 2016 naar verwachting een iets hogere omzet geboekt, maar de aandacht zal vooral uitgaan naar de haalbaarheid van de volgens  analisten ambitieuze doelstellingen van de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak. Dit bleek uit een door ABM Financial News opgestelde verwachting. 

In het derde kwartaal boekte Gemalto volgens analisten van Morgan Stanley en Bryan Garnier een omzet van 786 miljoen euro. In het derde kwartaal vorig jaar bedroeg de omzet nog 769 miljoen euro. 

De divisie Payment & Identity realiseerde volgens Morgan Stanley een omzet van 492 miljoen euro, iets minder dan de consensusverwachting op 497 miljoen euro. Voor Mobile voorziet Morgan Stanley een omzet van 286 miljoen euro, eveneens onder de consensus van 291 miljoen euro. 

Analisten van Barclays voorzien dat Gemalto in de tweede jaarhelft profiteert van een gemakkelijkere vergelijkingsbasis. De marktvorsers willen evenwel nog niet spreken van een "trendbreuk" van de omzetdruk.

Ambitieuze doelstellingen

Na de overname van het Amerikaanse Safenet, gaf Gemalto aan de eerder uitgesproken doelstelling van 600 miljoen euro operationele winst in 2017 met circa 10 procent te zullen overtreffen. De digitale beveiliger mikt inmiddels op een operationele winst in 2017 van "meer dan" 660 miljoen euro.

Analisten van Bryan Garnier noemden de doelstelling van Gemalto "totaal onmogelijk", aangezien de SIM-markt het moeilijk heeft en de Payment-divisie aan waarde verliest. De digitale beveiliger zal "vroeg of laat" de doelstelling verlagen en Bryan Garnier denkt dat de komst van Philippe Vallée als nieuwe bestuursvoorzitter dit proces mogelijk voor het einde van het jaar nog in werking zal zetten. 

Ook analisten van Berenberg voorzien net als Bryan Garnier een bijstelling van de doelstelling, maar benadrukten daarbij dat "het bedrijfsmodel niet geraakt wordt". 

Overname Morpho misgelopen

Gemalto had interesse in een overname van beveiliger Morpho, een onderdeel van het Fanse Safran. Uiteindelijk lijkt de acquisitie aan de neus van Gemalto voorbij te gaan, aangezien Safran exclusieve gesprekken startte met Advent International en Oberthur Technologies voor een overnamebedrag van 2,425 miljard euro. Ook Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg toonden net als Gemalto interesse in Morpho. 

In 2015 waren de beveiligingsactiviteiten van Safran goed voor een omzet van 1,6 miljard euro met behulp van 7.800 werknemers. Naar verwachting wordt de overnamedeal in 2017 afgerond, nadat onder meer de toezichthoudende autoriteiten in Europa en Amerika toestemming hebben verleend.

Volgens Société Générale is de acquisitie van de beveiligingstak van Safran voor Advent en Oberthur Technologies een noodzakelijk deal, terwijl het voor Gemalto een mooie deal zou zijn. Echter een overnameprijs van meer dan 2,3 miljard euro zou volgens de analisten een te groot risico opleveren voor het in Amsterdam genoteerde fonds.

Ook Credit Suisse waarschuwde voor de gevolgen, indien Gemalto een te hoge prijs zou betalen voor Morpho. Bij een overname tegen een prijs van meer dan 2,4 miljard euro, zal de reële waarde van een aandeel Gemalto gelet op de schuldpositie circa 42 tot 48 euro bedragen. "Waarde vernietigend", concludeerden de marktvorsers, die wel toevoegden dat de winst per aandeel zou stijgen door de acquisitie. 

Gemalto komt vrijdag voorbeurs met de omzetcijfers over het derde kwartaal. Het aandeel Gemalto noteerde dinsdag  op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 55,87 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Bryan Garnier verlaagt koersdoel Gemalto
19-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft woensdag het koersdoel voor Gemalto verlaagd van 62,00 naar 60,00, terwijl het advies bleef staan op Neutraal.

Analist Richard-Maxime Beaudoux voelde zich niet comfortabel met zijn ramingen in aanloop naar de publicatie van omzetcijfers over het derde kwartaal door Gemalto van 28 oktober. Dit gold voor zowel de ramingen over tweede helft van 2016 als die over heel 2017. Om die reden verlaagde Beaudoux de verwachtingen met gemiddeld 6 procent.

Bryan Garnier stelde dat Gemalto over het derde kwartaal een omzet zou moeten boeken van 819 miljoen euro, een lastig te realiseren niveau gelet op de daling bij het SIM-segment van 10 tot 15 procent en de vertraging bij het Payment-segment. Gemalto heeft een doelstelling voor de operationele winst van meer dan 660 miljoen euro voor 2017, wat een stijging met 37 procent volgend jaar impliceert en volgens Bryan Garnier een totaal onmogelijke opgave zal blijken.

De analisten waarschuwden verder voor de waardering van het aandeel Gemalto, die nog wel eens een valkuil blijkt te zijn, en adviseren beleggers dan ook daar voorzichtig mee om te gaan. De marktvorsers verwachten vroeg of laat een waarschuwing van het bedrijf voor 2016 met betrekking tot de consensus en voor 2017 ten aanzien van de eigen verwachting.

Het aandeel Gemalto noteerde woensdag op een vlak Damrak 1,0 procent lager op 56,19 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto sluit deal met PSA Group
18-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Digitale beveiliger Gemalto gaat miljoenen auto's van PSA Group voorzien van een systeem waarmee auto's met elkaar kunnen communiceren en onderhoud en ondersteuning op afstand mogelijk is. Dit maakten de bedrijven dinsdag bekend zonder financiële details bekend te maken. 

Met het systeem kan de autofabrikant connectiviteitspakketten toesnijden op verschillende groepen klanten en markten wereldwijd. 

Auto's die met het systeem zijn uitgerust kunnen communiceren met andere aangesloten voertuigen, maar kunnen ook gebruik maken van geavanceerde infotainment en ondersteuning voor navigatie en bij noodgevallen, zonder dat daarvoor een benzinestation hoeft te worden opgezocht.

Gemalto krijgt volledige flexibiliteit in het abonnementenbeheer, terwijl PSA Group een efficiënt onderhoudssysteem-op-afstand kan uitrollen voor zijn 'connected' voertuigen, wat de onderhoudskosten zal verlagen, terwijl software-updates kunnen worden gedaan zonder gedoe voor de autorijder.

Uiteindelijk moeten alle nieuwe auto's van de Franse autofabrikant, bekend van de merken Peugeot en Citroen, het systeem gaan gebruiken. 

Het aandeel Gemalto is maandag 1,5 procent lager gesloten op 55,29 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.