VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fonds: Gemalto

Gemalto en de belofte van de cloud
Gemalto en de belofte van de cloud
18-11-2015

Gemalto heeft begin dit jaar Safenet overgenomen. Dit is een Amerikaans bedrijf dat doet in online beveiliging. Het grote financiele succes dat internetgiganten nu boeken met de cloud geeft reden om te denken dat dit een goede zet is geweest.

Lees verder
Stevige groeiverwachting Gemalto moet zorgen beleggers pareren
05-03-2015

Gehackt door veiligheidsdiensten en belaagd door shortsellers. Het is in ieder geval nooit saai bij het digitale beveiligingsbedrijf Gemalto. Toch is het optimisme van het AEX-fonds ongebroken. Dat zal ook wel moeten om de stevige waardering van het aandeel te rechtvaardigen.

Lees verder
Hedgefondsen begrijpen Gemalto niet
23-05-2014

Gemalto is het door hedgefondsen meest onder vuur genomen fonds met een notering aan de Amsterdamse beurs. Volgens topman Olivier Piou zijn de meeste redenen waarom hedgefondsen speculeren op een koersdaling onjuist.

Lees verder

Fondsnieuws

Beursblik: omzet Gemalto nipt hoger
25-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in het derde kwartaal van 2016 naar verwachting een iets hogere omzet geboekt, maar de aandacht zal vooral uitgaan naar de haalbaarheid van de volgens  analisten ambitieuze doelstellingen van de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak. Dit bleek uit een door ABM Financial News opgestelde verwachting. 

In het derde kwartaal boekte Gemalto volgens analisten van Morgan Stanley en Bryan Garnier een omzet van 786 miljoen euro. In het derde kwartaal vorig jaar bedroeg de omzet nog 769 miljoen euro. 

De divisie Payment & Identity realiseerde volgens Morgan Stanley een omzet van 492 miljoen euro, iets minder dan de consensusverwachting op 497 miljoen euro. Voor Mobile voorziet Morgan Stanley een omzet van 286 miljoen euro, eveneens onder de consensus van 291 miljoen euro. 

Analisten van Barclays voorzien dat Gemalto in de tweede jaarhelft profiteert van een gemakkelijkere vergelijkingsbasis. De marktvorsers willen evenwel nog niet spreken van een "trendbreuk" van de omzetdruk.

Ambitieuze doelstellingen

Na de overname van het Amerikaanse Safenet, gaf Gemalto aan de eerder uitgesproken doelstelling van 600 miljoen euro operationele winst in 2017 met circa 10 procent te zullen overtreffen. De digitale beveiliger mikt inmiddels op een operationele winst in 2017 van "meer dan" 660 miljoen euro.

Analisten van Bryan Garnier noemden de doelstelling van Gemalto "totaal onmogelijk", aangezien de SIM-markt het moeilijk heeft en de Payment-divisie aan waarde verliest. De digitale beveiliger zal "vroeg of laat" de doelstelling verlagen en Bryan Garnier denkt dat de komst van Philippe Vallée als nieuwe bestuursvoorzitter dit proces mogelijk voor het einde van het jaar nog in werking zal zetten. 

Ook analisten van Berenberg voorzien net als Bryan Garnier een bijstelling van de doelstelling, maar benadrukten daarbij dat "het bedrijfsmodel niet geraakt wordt". 

Overname Morpho misgelopen

Gemalto had interesse in een overname van beveiliger Morpho, een onderdeel van het Fanse Safran. Uiteindelijk lijkt de acquisitie aan de neus van Gemalto voorbij te gaan, aangezien Safran exclusieve gesprekken startte met Advent International en Oberthur Technologies voor een overnamebedrag van 2,425 miljard euro. Ook Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg toonden net als Gemalto interesse in Morpho. 

In 2015 waren de beveiligingsactiviteiten van Safran goed voor een omzet van 1,6 miljard euro met behulp van 7.800 werknemers. Naar verwachting wordt de overnamedeal in 2017 afgerond, nadat onder meer de toezichthoudende autoriteiten in Europa en Amerika toestemming hebben verleend.

Volgens Société Générale is de acquisitie van de beveiligingstak van Safran voor Advent en Oberthur Technologies een noodzakelijk deal, terwijl het voor Gemalto een mooie deal zou zijn. Echter een overnameprijs van meer dan 2,3 miljard euro zou volgens de analisten een te groot risico opleveren voor het in Amsterdam genoteerde fonds.

Ook Credit Suisse waarschuwde voor de gevolgen, indien Gemalto een te hoge prijs zou betalen voor Morpho. Bij een overname tegen een prijs van meer dan 2,4 miljard euro, zal de reële waarde van een aandeel Gemalto gelet op de schuldpositie circa 42 tot 48 euro bedragen. "Waarde vernietigend", concludeerden de marktvorsers, die wel toevoegden dat de winst per aandeel zou stijgen door de acquisitie. 

Gemalto komt vrijdag voorbeurs met de omzetcijfers over het derde kwartaal. Het aandeel Gemalto noteerde dinsdag  op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 55,87 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Bryan Garnier verlaagt koersdoel Gemalto
19-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft woensdag het koersdoel voor Gemalto verlaagd van 62,00 naar 60,00, terwijl het advies bleef staan op Neutraal.

Analist Richard-Maxime Beaudoux voelde zich niet comfortabel met zijn ramingen in aanloop naar de publicatie van omzetcijfers over het derde kwartaal door Gemalto van 28 oktober. Dit gold voor zowel de ramingen over tweede helft van 2016 als die over heel 2017. Om die reden verlaagde Beaudoux de verwachtingen met gemiddeld 6 procent.

Bryan Garnier stelde dat Gemalto over het derde kwartaal een omzet zou moeten boeken van 819 miljoen euro, een lastig te realiseren niveau gelet op de daling bij het SIM-segment van 10 tot 15 procent en de vertraging bij het Payment-segment. Gemalto heeft een doelstelling voor de operationele winst van meer dan 660 miljoen euro voor 2017, wat een stijging met 37 procent volgend jaar impliceert en volgens Bryan Garnier een totaal onmogelijke opgave zal blijken.

De analisten waarschuwden verder voor de waardering van het aandeel Gemalto, die nog wel eens een valkuil blijkt te zijn, en adviseren beleggers dan ook daar voorzichtig mee om te gaan. De marktvorsers verwachten vroeg of laat een waarschuwing van het bedrijf voor 2016 met betrekking tot de consensus en voor 2017 ten aanzien van de eigen verwachting.

Het aandeel Gemalto noteerde woensdag op een vlak Damrak 1,0 procent lager op 56,19 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto sluit deal met PSA Group
18-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Digitale beveiliger Gemalto gaat miljoenen auto's van PSA Group voorzien van een systeem waarmee auto's met elkaar kunnen communiceren en onderhoud en ondersteuning op afstand mogelijk is. Dit maakten de bedrijven dinsdag bekend zonder financiële details bekend te maken. 

Met het systeem kan de autofabrikant connectiviteitspakketten toesnijden op verschillende groepen klanten en markten wereldwijd. 

Auto's die met het systeem zijn uitgerust kunnen communiceren met andere aangesloten voertuigen, maar kunnen ook gebruik maken van geavanceerde infotainment en ondersteuning voor navigatie en bij noodgevallen, zonder dat daarvoor een benzinestation hoeft te worden opgezocht.

Gemalto krijgt volledige flexibiliteit in het abonnementenbeheer, terwijl PSA Group een efficiënt onderhoudssysteem-op-afstand kan uitrollen voor zijn 'connected' voertuigen, wat de onderhoudskosten zal verlagen, terwijl software-updates kunnen worden gedaan zonder gedoe voor de autorijder.

Uiteindelijk moeten alle nieuwe auto's van de Franse autofabrikant, bekend van de merken Peugeot en Citroen, het systeem gaan gebruiken. 

Het aandeel Gemalto is maandag 1,5 procent lager gesloten op 55,29 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto aan de slag met beveiliging dochterbedrijf Alibaba
17-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto gaat aan YunOS van de Alibaba Group connectiviteit en beveiliging aanbieden. Dit maakte het Franse digitale beveiligingsbedrijf met een notering op het Damrak maandag voorbeurs bekend zonder financiële details te geven.

Gemalto levert zijn Allynis Trusted Service Hub, die volgens het beveiligingsbedrijf "op eenvoudige wijze gevoelige informatie beheert tijdens haar levensduur".

YunOS is ontwikkeld door de Alibaba Group en is een cloudgebaseerd besturingssysteem voor gegevens en diensten gericht op het Internet of Things. Volgens Gemalto is beveiliging daarbij een "cruciaal aspect", bijvoorbeeld voor bestuurders voor verbonden wagens.

Op dit moment staat de IoT-markt nog in zijn kinderschoenen, maar volgens Gemalto wordt algemeen verwacht dat deze markt de komende jaren enorm zal groeien. Volgens onderzoeksbureau Gartner zullen er 20,8 miljard IoT-toestellen in gebruik zijn tegen 2020, goed voor een markt van bijna 3,5 biljoen dollar. YunOS telde in mei dit jaar al 70 miljoen smartphonegebruikers en meer dan 100 miljoen slimme terminals.

Het aandeel Gemalto sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 56,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto levert digitale verblijfsdocumenten en paspoorten aan Noorwegen
11-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto gaat digitale Sealys-identiteitskaarten, verblijfsvergunningen en paspoorten leveren aan Noorwegen. Dit maakte het Franse digitale beveiligingsbedrijf met een notering aan het Damrak dinsdag voorbeurs bekend zonder verdere financiële details te vermelden.

De nieuwe documenten zullen worden ondersteund door de systemen Allynis Issuance en Coesys Case Management van Gemalto. Die begeleiden alle stappen voor aanvragen van burgers, van het nemen van biometrische gegevens tot de uitgifte, aflevering en het opvolgen van het document.

Voor een vlotte gebruikerservaring kan de burger de aanvraag thuis beginnen, online een afspraak maken en een plek in de wachtrij reserveren, voorafgaand aan het bezoek aan een overheidsinstelling. De burger wordt door de verschillende stappen van de levensduur van het document geleid en krijgt bijvoorbeeld een melding wanneer het huidige document vervalt of wanneer het nieuw aangevraagde document kan worden opgehaald.

Het aandeel Gemalto sloot maandag op een groen Damrak 0,7 procent hoger op 56,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: beursexperts blijven voorzichtig voor oktober
01-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Het optimisme onder beursexperts is na een kleine opleving in september weer iets teruggevallen. Dit bleek uit een enquête van Actiam onder 54 beursexperts.

"De optimisten en de pessimisten houden elkaar precies in evenwicht. Men beseft heel goed dat we over een maand vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten. Ook noemden diverse experts de aanstaande kwartaalcijfers als belangrijke factor", zei analist Corné van Zeijl van Actiam in een toelichting op de uitkomsten van de enquête.

Van de beursexperts is 35 procent optimistisch gestemd voor september, en 35 procent pessimistisch. De rest van de experts is neutraal gestemd. 

De gemaakte keuzes voor de maand september noemde Van Zeijl "simpelweg erg slecht", wijzend op de koerswinst van 'flopper' Galapagos met 18 procent. Ook de winst van 7 procent van Altice hadden beursexperts niet voorzien, terwijl het getipte Aegon juist onverwacht fors onder druk stond met een min van 7 procent. 

Top en flop

In de top vier van meest genoemde aandelen voor oktober noteren achtereenvolgens Royal Dutch Shell, KPN en Randstad. Oliedienstverlener SBM Offshore complementeerde het rijtje toppers.

Wegblijven kunnen beleggers volgens de experts beter bij aandelen die het de afgelopen maanden al heel goed hebben gedaan. De lijst met floppers bestaat voor oktober uit Galapagos, Gemalto, Wolters Kluwer en ABN AMRO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Uitgelicht: Gemalto daalt na mogelijk mislopen overname
30-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste reden voor het verlies was dat Gemalto vermoedelijk de overname van Morpho van het Franse Safran aan zich voorbij ziet gaan. Donderdag maakte Safran bekend exclusieve gesprekken te voeren met Advent en Oberthur Technologies. De kopers zijn volgens Safran bereid 2,425 miljard euro neer te tellen.

Naar verwachting van Safran wordt de overnamedeal in 2017 afgerond, nadat onder meer de toezichthoudende autoriteiten in Europa en Amerika toestemming hebben verleend.

Door de beveiligingstak van Safran te combineren met die van Oberthur Technologies ontstaat een bedrijf met een jaaromzet van 2,8 miljard euro. In 2015 was Morpho met 7.800 werknemers goed voor een omzet van 1,6 miljard euro.

Gemalto gold als een van de belangrijkste kandidaten om Morpho in te lijven. Ook Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg zouden interesse hebben in de beveiligingstak van Safran.

Bij de halfjaarcijfers zei CEO Olivier Piou van Gemalto tegenover ABM Financial News dat de activiteiten van Morpho "erg complementair" aan die van Gemalto zijn. Daarbij verkeerde de beveiligingstak van Safran volgens Piou in goede conditie.

Analisten van Berenberg stelden kort na de mededeling van Safran dat Gemalto een belangrijke deal dreigt mis te lopen, hoewel Morpho en Gemalto volgens de marktvorsers de beste combinatie was.

“De meest logische uitkomst, is niet altijd ook de daadwerkelijke uitkomst”, zo stelden de analisten, die een verkoopadvies op Gemalto hanteren.

Berenberg beargumenteerde dat Gemalto de overname nodig heeft om te voldoen aan de eigen groeidoelstellingen. De digitale beveiliger kampt volgens de zakenbank met tegenwind in twee divisies, die samen goed zijn voor grofweg de helft van de omzet. De analisten voorzien dat de activiteiten op het vlak van SIM-kaarten onder druk blijven staan, terwijl ook de betaalactiviteiten het lastig hebben, met name in Amerika en China.

Gemalto wil in 2016 een 1,5 procentpunt hogere brutomarge genereren. In 2017 streeft Gemalto naar een operationele winst van 660 miljoen euro. Overigens zei topman Piou bij de halfjaarcijfers tegenover ABM Financial New dat het evenwel geen concrete outlook voor 2017 betreft, maar meer een interne doelstelling, die al jarenlang staat en vermoedelijk door de nieuwe CEO, Philipe Vallée zal worden heroverwogen. Zijn opvolger zal op termijn nieuwe piketpalen uitzetten, zo stelde Piou.

Tegen een prijs van 2,4 miljard euro betwijfelen de analisten echter of Gemalto hierop nog zou kunnen verdienen voor zijn aandeelhouders. 

In tegenstelling tot Berenberg blijft Société Générale wel vertrouwen houden in Gemalto, ook als de overname van Morpho wordt misgelopen. Terwijl Berenberg sprak van een noodzakelijke acquisitie, noemden analisten van Société Générale een overname voor Gemalto een mooie deal, terwijl deze juist voor Oberthur essentieel zou zijn.

Net als Berenberg stelde ook Société Générale dat de genoemde overnameprijs een te hoog risico is voor Gemalto. Reden om het koopadvies te verlagen, zag de Franse bank dan ook niet. 

Overigens is met het mislopen van Morpho volgens Berenberg niet alles verloren. De Franse digitale beveiliger zou volgens de analisten nog andere overnameprooien in het vizier hebben.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Societe Generale houdt vertrouwen in Gemalto
30-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale blijft in Gemalto geloven, ondanks dat het vermoedelijk de overname van Morpho van Safran aan zich voorbij ziet gaan. Dit schreven de analisten van de Franse bank vrijdag.

Advent en Oberthur Technologies, die exclusieve gesprekken voeren met Safran over een overname, betalen naar verwachting ruim 2,4 miljard euro voor de activiteiten van Morpho. Daarmee ligt de prijs wel 20 procent boven de prijs van 2 miljard euro die aanvankelijk rondzong.

Volgens Société Générale is de acquisitie van de beveiligingstak van Safran door Advent en Oberthur Technologies een noodzakelijk deal, terwijl het voor Gemalto een mooie deal zou zijn. Echter een overnameprijs van meer dan 2,3 miljard euro zou volgens de analisten een te groot risico opleveren.

De marktvorsers verwachten dat de brutomarge van Gemalto dit jaar met 1,5 procentpunt kan stijgen.

Société Générale handhaafde de koopaanbeveling op Gemalto met een koersdoel van 80,00 euro, aangezien een consolidatie doorgaans goed is voor een sector en kansen oplevert.

Het aandeel Gemalto sloot donderdag op een iets hoger Damrak 4,8 procent lager op 56,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Gemalto dreigt belangrijke deal mis te lopen
29-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto dreigt een belangrijke deal mis te lopen, terwijl het rationeel gezien de beste keuze was. Dit schreven analisten van Berenberg donderdag, nadat Safran liet weten exclusieve gesprekken te voeren met Advent en Bpifrance over de verkoop van Morpho voor 2,425 miljard euro.

Volgens de analisten passen Morpho en Gemalto het beste bij elkaar, maar "de meest logische uitkomst, is niet altijd ook de daadwerkelijke uitkomst".

De deal is in de ogen van Berenberg voor Gemalto evenwel een erg belangrijke met het oog op de doelstellingen van de onderneming. Tegen een prijs van 2,4 miljard euro betwijfelen de analisten echter of Gemalto hierop nog zou kunnen verdienen voor zijn aandeelhouders.

Overigens heeft Gemalto volgens Berenberg nog andere overnameprooien in het vizier.

Berenberg heeft een verkoopadvies op Gemalto met een koersdoel van 58,00 euro. De digitale beveiliger kampt volgens de zakenbank met tegenwind in twee divisies, die samen goed zijn voor grofweg de helft van de omzet. De analisten voorzien dat de activiteiten op het vlak van SIM-kaarten onder druk blijven staan, terwijl ook de betaalactiviteiten het lastig hebben, met name in Amerika en China.

Op een licht positief gestemd Damrak daalde Gemalto donderdag 4,8 procent naar 56,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto loopt vermoedelijk overname Morpho mis
29-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Safran is in exclusieve gesprekken met Advent International en Bpifrance over de verkoop van Morpho. Dit liet de Franse onderneming donderdag weten.

De kopers zijn volgens Safran bereid 2,425 miljard euro neer te tellen voor de beveiligingsactiviteiten. Na de overname zullen de activiteiten worden samengevoegd met Oberthur Technologies, waardoor een onderneming ontstaan met een gecombineerde jaaromzet van 2,8 miljard euro. In 2015 waren de beveiligingsactiviteiten van Safran goed voor een omzet van 1,6 miljard euro met behulp van 7.800 werknemers.

Het in Amsterdam genoteerde Gemalto gold als een van de geïnteresseerde partijen in Morpho, net als Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg.

Naar verwachting wordt de overnamedeal in 2017 afgerond, nadat onder meer de toezichthoudende autoriteiten in Europa en Amerika toestemming hebben verleend.

Op een groene beurs verloor het aandeel Gemalto donderdagmiddag 3,8 procent op 57,41 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto bemachtigt opdracht Noors nationaal betaalsysteem
27-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft een opdracht verworven van het Noorse nationale betaalsysteem BankAxept. Dit meldde de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak dinsdag voorbeurs zonder financiële details te verstrekken. 

Gemalto zal alle plaatselijke banken met elkaar in verbinding brengen via één knooppunt voor authenticatiebeheer en zal het beheer van mobiele betalingsdiensten gestroomlijnd en beveiligd laten verlopen.

Van BankAxept, waarvan alle banken in Noorwegen eigenaar zijn en die het voortouw neemt bij de inspanningen om de Noorse banken en handelaars samen te brengen in hun overstap naar digitale betalingen, zijn meer dan acht miljoen betaalkaarten in omloop. 

Met bijna 1,5 miljard transacties in 2015 werden negen op de tien betalingen in fysieke winkels met Noorse kaarten verricht, aldus Gemalto. "Door de nieuwe oplossing zal het gemakkelijker zijn voor handelaars in Noorwegen om hun klanten eenvoudig en veilig te laten betalen met smartphones, wat een boost betekent voor de groei van het mobiele betalingssysteem van het land".

Het aandeel Gemalto sloot maandag op een rood Damrak 0,7 procent lager op 62,17 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Berenberg zet Gemalto weer op verkooplijst
27-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het advies voor Gemalto verlaagd van Houden naar Verkopen en handhaafde daarbij het koersdoel op 58,00 euro.

Analisten van Berenberg verhoogden in juni het advies voor Gemalto juist naar Houden, omdat de Franse digitale beveiliger het meest kansrijk leek om Morpho van Safran over te nemen. Vervolgens liep de koers van Gemalto op van 52 naar 63 euro.

Inmiddels lijkt Oberthur Technologies de grootste kanshebber voor Morpho, aldus de analisten, terwijl de verkoopprijs lijkt te zijn opgelopen naar 2,4 miljard euro. Berenberg schatte in juni de waarde van overnameprooi op maximaal 1,6 miljard euro.

Verder waren de halfjaarcijfers van Gemalto volgens Berenberg conform verwachting, maar staan de activiteiten op het vlak van SIM-kaarten nog sterker onder druk dan voorzien. De analisten geloven dan ook niet dat Gemalto onder de huidige omstandigheden 63 euro per aandeel waard is. Mocht Gemalto er inderdaad niet in slagen Morpho over te nemen dan valt de koers volgens Berenberg vermoedelijk terug naar 58 euro, het koersdoel van de Duitse zakenbank exclusief de overname van de beveiligingstak van Safran.

Mocht Gemalto toch Morpho overnemen voor 2,4 miljard euro, dan zal het volgens Berenberg lastig worden om de eigen aandeelhouders te overtuigen dat dit de juiste prijs is. Berenberg rekent in dat geval op een aandelenemissie ter waarde van 600 miljoen euro, waarbij de aandelen tegen een korting worden uitgegeven.

Het aandeel Gemalto sloot maandag 0,7 procent lager op 62,17 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: overname Morpho door Gemalto kent twee gezichten
23-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto zou strategisch een goede stap zetten met de overname van het onderdeel Morpho van Safran, aangezien dit de aanwezigheid van de digitale beveiliger in de naar omzet gemeten belangrijkste markten zou versterken. Dit schreven analisten van Credit Suisse vrijdag in een rapport. 

Diverse media schreven donderdagavond dat Advent International de leiding nam in het biedingsproces met een bod van 2,4 miljard euro. Behalve Gemalto en Advent zouden ook Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg geïnteresseerd zijn in de beveiligingstak.

"Hoewel de overname duidelijk aan de winst per aandeel zal bijdragen, zal de netto schuld stijgen van 334 miljoen naar meer dan 2,7 miljard euro", aldus analisten van de Zwitserse bank, die dan een schuldratio (nettoschuld/EBITDA) van meer dan 3,6 procent voorzien.

Bij een doorgang van de overname door Gemalto tegen een prijs van meer dan 2,4 miljard euro, zal de reële waarde van een aandeel Gemalto gelet op de schuldpositie circa 42 tot 48 euro bedragen. "Waarde vernietigend", concludeerden de marktvorsers, die wel toevoegden dat de winst per aandeel zal stijgen door de acquisitie.

Credit Suisse hanteert een Underperform advies voor Gemalto met een koersdoel van 47,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,7 procent lager op 62,69 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Advent overtreft Gemalto met bod op Morpho - media
22-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Advent International Corp zou de leiding hebben genomen in de biedingsstrijd op het onderdeel Morpho van Safran, waar ook het in Amsterdam genoteerde Gemalto interesse in heeft. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

Eerder deze maand schreef de Franse krant Le Monde dat vijf partijen in de race waren voor Morpho. Behalve Gemalto en Advent zouden ook Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg geïnteresseerd zijn in de beveiligingstak.

De ingewijden zeiden tegen Bloomberg dat het bod van Advent hoger was dan dat van Gemalto. De drie andere geïnteresseerden zouden ook een lager bod hebben ingediend. De anonieme bronnen zeiden ook tegen Bloomberg dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat Advent niet met zekerheid als winnaar uit de bus komt.

Gemalto daalde donderdag op een groen Damrak met 1,1 procent tot 63,11 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto start samenwerking met Valeo
21-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft met het Franse Valeo een samenwerkingsakkoord bereikt over de levering van beveiliging voor het Valeo InBlue systeem voor de besturing van systemen van personenauto's. Dit meldde de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak woensdag voorbeurs zonder financiële details te verstrekken.

Value InBlue biedt gebruikers de mogelijkheid om via hun smartphone hun auto op slot te doen, van het slot te halen, de auto te starten en applicaties te beheren.

Het aandeel Gemalto sloot dinsdag op een nipt lager Damrak 0,7 procent in het rood op 63,07 euro.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto en nog vier partijen bieden vrijdag op Morpho - media
14-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Safran zal vrijdag een vijftal biedingen ontvangen op beveiligingstak Morpho. Dit schreef de Franse krant Le Monde woensdag.

Het gaat om alle vijf de partijen die door Safran zijn geselecteerd om te mogen bieden. Naast het Nederlandse Gemalto zouden volgens Le Monde ook Advent, Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg geïnteresseerd zijn in een acquisitie.

In een eerste ronde zouden de biedingen hebben gelegen tussen de 2,1 miljard en 2,3 miljard euro.

Tegenover ABM Financial News zei CEO Olivier Piou van Gemalto na de halfjaarcijfers te verwachten medio september meer inzicht te hebben in het overnameproces, nadat geïnteresseerde partijen een bod hebben ingediend. Volgens de topman verkeert Morpho in goede conditie en is de onderneming "erg complementair" aan Gemalto.

Op een nipt lager Damrak won Gemalto woensdag een half procent op 63,33 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto sluit overeenkomst met Cathay United Bank
14-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft een overeenkomst gesloten met de Taiwanese bank Cathay United Bank voor de beveiliging van zijn online bankdiensten. Dit meldde de Franse digitale beveiliger met een notering aan het Damrak woensdag voorbeurs, zonder financiële details te noemen. 

Dankzij de Ezio Mobile suite van Gemalto kunnen de klanten van Cathay United veilig gebruikmaken van de diensten van hun bank via hun pc, tablet en smartphone.

"Op deze manier kan Cathay United Bank zijn klanten een verbeterde gebruikerservaring aanbieden, kosten besparen en voldoen aan een nieuw regeringsbesluit dat Two-Factor Authentication vereist", aldus Gemalto.

De digitale beveiliger zal ook ondersteunings- en onderhoudsdiensten bieden voor een vlotte ingebruikname van de oplossing.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Gemalto dinsdag 0,2 procent lager op 63,03 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gemalto krijgt opdracht voor betaalkaart Carrefour
12-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft van betaaldienst Market Pay van de Franse warenhuisketen Carrefour de opdracht gekregen voor het leveren van een beveiligd bestaalsysteem voor zijn Pass bankkaarten in Spanje. Dit heeft de Franse digitale beveiliger maandag voorbeurs bekendgemaakt, zonder financiële details te vermelden.

Gemalto's Allynis Trusted Service Hub stelt de klanten in staat een digitale versie van hun bestaande Carrefour-bankkaart en het loyaliteitsprogramma van de warenhuisketen te uploaden naar een Android-telefoon.

Het project wordt al sinds begin 2016 getest in winkels. Carrefour-klanten zullen deze nieuwe betalingsoptie direct kunnen gebruiken via hun Carrefour-app voor mobiel bankieren, door hun bestaande identificatiegegevens te gebruiken. 

In Spanje gebruiken nu al 2,3 miljoen klanten de betaalkaarten van Carrefour. Deze nieuwe oplossing voor mobiel betalen wordt in Spanje gelanceerd, maar kan later worden uitgerold naar andere landen.

Gemalto's Allynis TSH, een cloudgebaseerde oplossing, zal het aanbieden van kaarten, het voorbereiden van gegevens en het downloaden van betalingsreferenties op HCE-compatibele telefoons beheren. 

Daarnaast gebruikt Carrefour Gemalto's Software Development Kit voor de ontwikkeling van zijn beveiligde mobiele app. Alle elementen van de oplossing zijn door MasterCard gecertificeerd.

Het aandeel Gemalto sloot vrijdag 0,5 procent lager op 63,67 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Ook Impala toont interesse in Morpho - media
09-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Het Franse Impala van investeerder Jacques Veyrat heeft zich in de overnamestrijd rondom het Franse beveiligingsbedrijf Morpho van Safran gemengd. Dit schreef Les Echos vrijdag op basis van een interview met de investeerder. 

Veyrat noemde een overname van Morpho "een buitengewone kans", wijzend op de unieke ervaring en de internationale reputatie van de beveiliger. 

Ook het aan het Damrak genoteerde Gemalto toonde interesse in een overname van Morpho. Volgens Bryan Garnier zal een koper tenminste 2 miljard euro kwijt zijn voor Morpho.

Tegenover ABM Financial News zei CEO Olivier Piou van Gemalto na de halfjaarcijfers te verwachten medio september meer inzicht te hebben in het overnameproces, nadat geïnteresseerde partijen een bod hebben ingediend. Volgens de topman verkeert Morpho in goede conditie en is de onderneming "erg complementair" aan Gemalto.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Kameroen kiest voor techniek van Gemalto
07-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Kameroen heeft ervoor gekozen om de techniek van Gemalto voor fraudebestendige identiteitskaarten en -controle te gaan gebruiken. Dit meldde het Franse digitale beveiligingsbedrijf woensdag voorbeurs zonder financiële details te vermelden.

Gemalto levert voor de General Delegation for National Security van het Afrikaanse land een techniek, waarmee via laser kleurenfoto's op een plastic identiteitskaart met een hoge resolutie kunnen worden aangebracht.

Gemalto participeert bovendien in het programma Coesys enrolment solution van Kameroen, waarmee het bedrijf print- en verificatietechnologie implementeert.

Kameroen kent 20 miljoen ingezetenen.

Het aandeel Gemalto sloot dinsdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 63,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.