VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Michel Maquil

Michel Maquil begon zijn loopbaan in 1974 bij de Luxemburgse Beurs. Na verschillende functie te hebben bekleed, werd hij in 1987 benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Van 2001-2012 was hij President en CEO.

Hij was lid van een aantal commissies en werkgroepen en was de initiatiefnemer van de X Principles of Corporate Governance van de Luxemburgse Beurs en heeft herhaaldelijk bijgedragen aan het bijwerken van deze principes.

Michel was lid van de raad van bestuur van de banken en bankenvereniging van Luxemburg (ABBL), het representatieve beroepsinstituut van financiële instellingen in Luxemburg. Hij was ook lid van de raad van bestuur van de Luxemburgse beleggingsfondsenvereniging (ALFI), die de belangen van de Luxemburgse beleggingsfondsenindustrie vertegenwoordigt. Ook was hij lid van de raad van bestuur van LuxFLAG, een agentschap voor fondsenlabeling in Luxemburg.

Momenteel is hij onafhankelijke adviseur voor de Luxemburgse Centrale Bank. Hij vertegenwoordigt de Centrale Bank in het Regulatory Oversight Committee, het bestuursorgaan van het Legal Identity Identifier (LEI) Project en neemt deel aan verschillende commissies en werkgroepen van dit project.

Michel studeerde economie aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. Hij is voorzitter van InFiNe, een Luxemburgs financieringsnetwerk en voorzitter van het bestuur van de Luxemburgse Vereniging van de Vrienden van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is ook lid van de Club of Florence, een internationaal Instituut voor goede corporate governance.

Hij is een vaste spreker op conferenties over effecten en kapitaalmarkten en is co-auteur van een boek over de ontwikkeling van Luxemburg als internationaal financieel centrum. Hij is gelegenheidslector aan de Universiteit van Luik in België.