VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Pieter Schuurs

Pieter Schuurs is als President en Chief Operating Officer (COO) eindverantwoordelijk voor de activiteiten ICE Endex, een in Nederland gevestigde energiebeurs die onder toezicht staat van de AFM en handel faciliteert in Europese gas en elektriciteitscontracten, zowel derivaten (futures) als spot. ICE Endex is een 100% deelneming van Intercontinental Exchange Inc.(“ICE”), een in de V.S. (Atlanta) gevestigde wereldwijd opererende beursorganisatie. ICE is onder meer eigenaar van de NYSE en ook aan deze beurs genoteerd. 

ICE Endex is in 2013 opgericht na de splitsing van de gas/derivaten- en spot elektriciteitstak van energiebeurs APX-ENDEX waar Pieter voorafgaand aan zijn huidige functie gedurende 4 jaar de rol van COO en lid van de statutaire directie vervulde.

Pieter heeft een brede ervaring in commercieel en operationeel management op effectengebied. In zijn vroegere carrière (1982-2009) bekleedde hij diverse senior managementfuncties bij Euronext Amsterdam, ING en Robeco.

Pieter is zowel voorzitter als lid geweest van diverse Nederlandse en internationale toonaangevende adviescommissies op het gebied van consolidatie en harmonisatie van de Europese effecteninfrastructuur. Hij vervult momenteel de functie van voorzitter van Europex, de Europese brancheverening van energiebeurzen gevestigd in Brussel.

Pieter is afgestudeerd in het Burgerlijk en Bedrijfs- en sociaal-economisch recht aan de Universiteit Utrecht.