VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

2019 was een goed jaar voor de meeste beleggers. Wel zijn er een aantal donkere wolken boven de wereldwijde beurzen samengepakt. Ondertussen zetten ETFs hun opmars ongehinderd voort. Dit dankzij het steeds verder opstapelende bewijs dat ETFs tot betere lange termijn rendementen kunnen leiden dan (dure) actief beheerde beleggingsfondsen. Inmiddels zijn er meer dan 6.000 ETFs wereldwijd. Hoe kunt u in dit oerwoud de juiste vinden? Zijn er eventuele addertjes onder het gras? 

Martijn Rozemuller (Hoofd Europa bij VanEck) en Hans Oudshoorn (beleggerstrainer bij Binck) organiseren de sessie, ‘Een robuuste portefeuille bouwen in een complexe omgeving’. Naar analogie van Nederlands grootste volkssport legt Hans uit hoe hij de scouting voor zijn (effecten)elftal verzorgt. Met een duidelijke visie scheidt hij voor iedere positie, van verdediger tot spits, het kaf van het koren. Op die manier ontstaat een kampioenskandidaat. Martijn gaat dieper in op de werking van ETFs. Hij bespreekt de criteria waar een belegger op moet letten bij de keuze van een ETF. In het bijzonder gaat hij in op risico’s verstopt in “de kleine lettertjes”. Ook behandelt hij de kansen die nieuwe soorten ETFs bieden op het gebied van rendement en risico. Doel is om inzichten te delen voor het samenstellen van een krachtige en robuuste portefeuille voor de lange termijn.


Programma :

Inloop

 14:30 - 15:00

Hans Oudhoorn: Beleggen als een
succescoach; Waarom mijn elftal
een 
winnend team is.


15:00 - 16:15
Pauze

16:15 - 16:30
Martijn Rozemuller: ETF als
bouwstenen van een
robuuste beleggingsportefeuille.

16:30 - 17:45
Borrel


17:45 - 18:30

Data en locatie :

13 februari                                        Omgeving Akersloot
16 april                                         Tilburg
11 juni                                         Nijmegen
17 september                                         Rotterdam
8 oktober                                         Eindhoven
19 november                                         Wolvega


Goed om te weten
De VEB selecteert sponsors en derden die presentaties of lezingen voor haar leden verzorgen met de nodige zorgvuldigheid. VEB kan echter niet instaan voor de inhoud en aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor de producten of diensten van deze derden. De samenwerking van VEB met een derde impliceert op geen enkele wijze een beleggingsadvies.