VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

FAQ Fortis-schikking

Meest gestelde vragen
 • Wat is de status van mijn claim?

  De VEB heeft geen inzage in de status van individuele claims en kan de verwerking hiervan niet bespoedigen. U kunt navraag doen bij de claims administrator. U treft de contactgegevens hier aan: https://www.forsettlement.com/page/contact. Indien u met een medewerker van het callcenter wenst te spreken dient u de automatische beantwoording af te luisteren alvorens u de optie kunt intoetsen om doorverbonden te worden.

 • Wat moet ik als VEB-lid doen om mijn claim in te dienen?

  Het is niet meer mogelijk om een claim in te dienen

 • Heeft het zin om de VEB te bellen of te e-mailen voor meer informatie over de VEB-actie Fortis?

  Nee, op dit moment niet. Wij kunnen niet meer melden dan hetgeen momenteel aan informatie staat opgenomen op deze website. Houdt u dan ook onze website in de gaten. Raadpleeg voor meer informatie de website www.forsettlement.com.

 • Wat is de relevante periode?

  De relevante periode loopt van 28 februari 2007 (c.o.b.) tot en met 14 oktober 2008 (c.o.b.). Deze relevante periode omvat meer specifiek drie referentieperiodes:
  - Periode 1 van 21 september 2007 o.o.b. t/m. 7 november 2007 c.o.b.
  - Periode 2 van 13 mei 2008 o.o.b. t/m. 25 juni 2008 c.o.b. 
  - Periode 3 van 29 september 2008 o.o.b. t/m. 3 oktober 2008 c.o.b.

  De afkorting "o.o.b." betekent het moment waarop de handel begint op de effectenbeurs van Amsterdam of Brussel, op een gegeven datum en "c.o.b." betekent het moment waarop de handel sluit op de aandelenbeurs van Amsterdam of Brussel, op een gegeven datum.

 • Wat is FORsettlement?

  Stichting FORsettlement is de stichting die belast is met de afwikkeling van de schikking. Dat omvat o.a. het berekenen, vaststellen en betalen van de vergoedingen voor de (gewezen) houders van aandelen in het kapitaal van Fortis N.V. en Fortis SA/NV zoals toegekend onder de verbindend verklaarde schikking. In deze stichting zit ook een bestuurslid van de VEB.

 • Wie is de claims administrator?

  Stichting FORsettlement heeft Computershare Investor Services PLC benoemd als onafhankelijke claims administrator.

 • Wat kan ik als VEB-lid doen om deel te nemen aan een Fortis-schikking terwijl ik ook ben aangesloten bij een andere (belangen)organisatie dan de VEB?

  Het is verstandig om zelf onderzoek te doen naar de voorwaarden en kosten voor deelname bij deze andere organisatie. U kunt slechts via één organisatie een claim indienen.

  De VEB vraagt u niet om uw rechten over te dragen aan de VEB. De kosten om via de VEB deel te nemen, aan bijvoorbeeld een gunstigere ledenschikking, bestaan uit slechts een jaarlijks bedrag voor het lidmaatschap. De VEB ontvangt dus geen percentage van uw compensatie. Als u van een andere organisatie een volmacht heeft getekend en u heeft uw rechten gecedeerd, dan is het aan u om te beoordelen of u die andere verbintenis kunt ontbinden of vernietigen (respectievelijk uw vordering weer aan u zelf kunt laten overdragen). U kunt wel als VEB-lid de VEB op de hoogte stellen van uw klachten over de afgifte van de volmacht of het cederen van rechten aan andere claimorganisaties.

  De VEB treedt als maatschappelijke organisatie weliswaar op voor alle beleggers, maar als vereniging hebben de leden daarbij prioriteit. Leden van de VEB profiteren van vele andere voordelen. Tevens kan het lidmaatschap vereist zijn voor het deelnemen aan andere VEB-acties dan de VEB-actie Fortis.

 • Meer relevante informatie

  Klik hier voor meer informatie.