VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Waarom deze actie?
ICT-fonds LCI was begin deze eeuw een lieveling op de Amsterdamse beurs. Wat de aandeelhouders toen niet wisten, is dat de snelle groei mogelijk was dankzij leugens, opgepompte balansen en mismanagement. In december 2001 werd LCI failliet verklaard.

Waar staan we?
De VEB bereikte eind 2019 een beperkte schikking voor haar leden inzake LCI. De VEB verwacht dat zij de bij haar aangesloten beleggers daarmee in beperkte mate kan compenseren. De VEB heeft met de voormalige bestuurder, commissarissen en accountant van LCI een minnelijke regeling getroffen, zonder dat door hen enige aansprakelijkheid is erkend. Deze partijen hebben ingestemd met deze regeling om verdere kosten van verweer te besparen.

Compensatie
In totaal was een budget van 1,4 miljoen beschikbaar voor compensatie aan de deelnemers. Bij de compensatieberekening is dit budget pro-rata onder hen verdeeld op basis van het aantal jaren lidmaatschap sinds de start van de LCI-actie. Dit mede omdat het niet meer mogelijk was voor alle deelnemers de transactieoverzichten te verkrijgen bij de banken of brokers. De uitbetaling aan kwalificerende VEB-leden heeft in november 2020 plaatsgevonden.