VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Waarom deze actie?

Steinhoff heeft onjuiste en misleidende informatie over de onderneming openbaar gemaakt in minimaal twee jaarrekeningen (2015 en 2016) en diverse persberichten. Ook heeft Steinhoff ten onrechte vastgehouden aan de juistheid van deze informatie.

Als gevolg van de misleiding hebben beleggers tegen een te hoge beurskoers aandelen Steinhoff gekocht en/of aangehouden. Nadat het nieuws over de boekhoudkundige onregelmatigheden bekend werd kelderde de beurskoers van Steinhoff met bijna 90%. De koersschade voor beleggers loopt in de miljarden euro’s.

Waar staan we?

De VEB heeft op 2 februari 2018 meubelgigant Steinhoff voor de rechtbank Amsterdam gedaagd wegens onrechtmatig handelen jegens haar aandeelhouders.

De procedure op basis van art. 3:305a BW vindt plaats in Nederland omdat Steinhoff statutair gevestigd is in Amsterdam.

De VEB verzoekt de rechtbank te verklaren dat Steinhoff onjuiste en misleidende mededelingen heeft gedaan in de jaarrekeningen over 2015 en 2016, de prospectussen die zijn gepubliceerd in de aanloop naar de beursnotering in Frankfurt op 7 december 2015 en in diverse persberichten.

Deze actie is nu open voor deelname Aanmelden

Relevante periode
7 augustus 2015 tot en met het moment dat Steinhoff volledige openheid van zaken heeft gegeven over de onregelmatigheden in het verleden. De VEB heeft het recht voorbehouden deze periode nog verder uit te breiden naar de periode voor 7 augustus 2015.