VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Onvolledig cv

In de BAVA van Telegraaf Media Groep stonden twee benoemingen op de agenda. Enerzijds van Patrick Morley tot coo en tevens derde lid van de raad van bestuur, anderzijds van Joop Drechsel als commissaris.

De VEB stelde vraagtekens bij de benoeming van Drechsel. Hij was in het verleden als commissaris betrokken bij Versatel en was eveneens medeoprichter van KPNQwest. Aan beide fondsen zullen weinig beleggers prettige herinneringen hebben bewaard. De raad van commissarissen van TMG zag dat verleden echter niet als belemmering voor zijn benoeming, terwijl de VEB pleit voor commissarissen die zich succesvol voor aandeelhouders hebben ingezet of zullen inzetten. Dit zeker met het oog op het handhaven van de certificering bij TMG, waardoor de invloed van beleggers sterk beperkt blijft.

Nog principiëlere bezwaren had de VEB bij de selectieve cv van Drechsel die voorafop de agenda van de vergadering was voorgelegd aan de certificaathouders. Hierin hadden in ieder geval Versatel en KPNQwest moeten zijn vermeld, zodat certificaathouders vooraf een completer beeld hadden kunnen vormen, om daarna eventueel gerichte vragen te stellen in de vergadering. Het antwoord dat de centrale ondernemingsraad wel een compleet cv had ontvangen, was nauwelijks relevant. Van het Administratiekantoor kwam zoals gewoonlijk geen enkele kritiek, wat het beeld bevestigt dat ze de facto lijkt te functioneren als een verlengstuk van de raad van bestuur en commissarissen.