VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ACCELL schakelt op

De algemene vergadering van aandeelhouders van de Accell Group in de bedrijfskantine van de dochter Batavus B.V. verliep in een vriendelijke en ongedwongen sfeer. Er waren eigenlijk ook geen vervelende punten te behandelen. Licht hogere omzet, royaal hogere winst. Wel was er kritiek op de onderhandse emissie op 20 december 2001 van 3,1 miljoen euro middels uitgifte van 290.000 nieuwe aandelen ter financiering van de overname van de Duitse Winora Group.


Welke aandeelhouder wil niet zijn belang in een accelererend bedrijf op pijl houden?
Ook de aanwezige institutionele beleggers roerden op dit punt hun mond. Accell heeft met tien meldingen ingevolge de WMZ relatief veel grote pakkethouders.Een ander discussiepunt was de vorm waarin er dividend uitgekeerd wordt. Uiteindelijk bleef het oorspronkelijke voorstel overeind te weten een gecombineerd dividend van 0,50 euro en 0,03 aandeel per uitstaand aandeel.

Accell Group is met sterke nationale en internationale merken actief in het midden- en hogere segment van de fietsmarkt.Bekende merken in Nederland zijn Batavus, Be One, Loekie, Sparta en Koga-Miyata, in Frankrijk Lapierre en Mercier en in Duitsland Hercules.

Bij het Duitse Hercules zijn er problemen met activiteiten- en kostenniveau. Besloten is de productie in Duitsland te staken en over te brengen naar een nieuw op te zetten productievestiging van Accell in Hongarije. Met het oog op flexibiliteit en kwaliteit is ervoor gekozen binnen Europa, dicht bij de markt, de meeste van de halffabrikaten te lakken en de eindproducten te assembleren. Productie van fietsen in Hongarije leidt tot een aanzienlijke kostenreductie.

Oktober vorig jaar heeft Accell alle aandelen van de Duitse Winora Group overgenomen van de voormalige Derby Group. De groep voert naast Winora ook het merk Staiger. De verkoop vindt uitsluitend plaats aan de niet-georganiseerde, gespecialiseerde vakhandel in Duitsland.
Accell voert een uitgebalanceerd merkenbeleid, gericht op een eigen gezicht, imago en cultuur voor ieder marktsegment.

Het succes van de verschillende merken komt voor een groot deel voor rekening van de design & ontwikkelteams, die ieder najaar voor elk merk een nieuwe collectie presenteren. Vernieuwing vindt plaats op een drietal aspecten: kleur, specifieke nieuwe en nieuw vormgegeven onderdelen van toeleveranciers en complete vernieuwing van bestaande modellen.
Ieder merk heeft zijn eigen verkoop-, marketing-, design & development- en service & garantie-organisatie.

Het bestuur van de onderneming voorziet relevante marktsegmenten groeien, meer fietsmobiliteit, meer fietskilometers, een juiste implementatie van het Duitse en Hongaarse project en een volledige opname van Winora. Samengevat voor het lopende boekjaar een toename van de omzet en een toename van de nettowinst per aandeel.

De resultaten van de eerste maanden van dit jaar zijn in lijn met deze verwachting.