VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Uitzonderingen bevestigen de regel (hopelijk)

Voor aanvang van de algemene aandeelhoudersvergadering op 17 mei kwam Blue Fox met een persbericht: “ Blue Fox herhaalt verwachting winstgroei 2002, de netto winst zal, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, verder stijgen”.
Gezien de recente ervaringen met persberichten voor of na de algemene aandeelhoudersvergadering (PinkRoccade) werd eerst naar dit bericht gekeken.
In dit persbericht werd ook gesteld dat de resultaten in het eerste halfjaar onder druk zullen staan. Gezien het traditionele seizoenspatroon zal het grootste deel van de winst in het tweede halfjaar vallen.

Dit verwachte verloop heeft mede te maken met de beoogde integratie van NedGraphics die per 31 augustus 2001 is afgerond met het volgende plaatje: Verlies Nedgraphics januari/augustus 5,9 miljoen, negatief eigen vermogen 3.6 miljoen.

Blue Fox moet dit grote verlies van deze overname zien goed te maken middels gedeeltelijke integratie en kostenbesparingen. Met name door deze laatste acquisitie is de klassieke solvabiliteit (exclusief goodwill) gedaald tot het minimum (circa 10 procent).
CEO Eisma verzekerde de vergadering dat voldoende liquiditeiten beschikbaar zijn  om het ‘nieuwe’ bedrijf er doorheen te loodsen.

Acquisities zullen er derhalve niet of nauwelijks zijn behalve die voor ‘een appel en een ei’ waarvan er in ICT-wereld nu vele beschikbaar zijn; ook die acquisities moeten natuurlijk wel geld opleveren.

Circa 65 procent van de aandelen is in vaste handen (met name Friesland Bank, Todlin en Eisma zelf) die hun waardering uitspraken over het gevoerde beleid in 2001.
Ook dit gespecialiseerde ICT-bedrijf (software voor cad-cam, satellietcommunicatie, en dergelijke en ICT-diensten) had en heeft nog last van de zogenaamde ‘bank-zitters’, gelukkig gaat het hier maar om enkele tientallen.
Het jaarverslag blijft nog steeds in het Engels ondanks de voornamelijk Nederlandstalige aandeelhouders. Kennelijk omdat Eisma een Engelse vrouw heeft!

Blue Fox is een solide geleid bedrijf dat nu kennelijk alle roddels achter zich heeft gelaten (voornamelijk betreffende NedGraphics) en beloofd heeft om aan te sturen op aandeelhouderswaarde.