VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Binnenkort met een NUL

Als de vrije val binnen de softwarefondsen nog even volhoudt kan Centric KSI-Holding zeker met een nul voor de komma op de beurs worden genoteerd. Dit omdat bestuursvoorzitter Gerard Sanderink net als zijn collega-voorzitters geen voorspellingen wil doen over de rest van het jaar, omdat Toon Rijken – oprichter en directeur van KSI – per 1 juli afscheid neemt en omdat er zich van Centric KSI nauwelijks aandelen in de free float bevinden. Gerard Sanderink bezit 60 procent van de aandelen, daarnaast is nog 20 procent in handen van grootaandeelhouders en is slechts 20 procent van de 17 miljoen aandelen in omloop.

Voor een toevallig passerende aspirant-belegger dus geen aantrekkelijk fonds en voor een vermogensbeheerder een ondoenlijke zaak om dit aandeel aan zijn klanten te slijten. Daarbij komt dat Sanderink directeur-grootaandeelhouder is van het niet beursgenoteerde Centric en zijn CFO net als hijzelf de belangen behartigt van Centric en Centric KSI-Holding, dat als een werkmaatschappij aan Centric vastzit. Kortom men moet erg veel vertrouwen hebben in de kwaliteit van de bestuurder – enkelvoud, omdat dit fonds geen raad van commissarissen heeft en Sanderink vanaf 1 juli de enige bestuurder is – voor een goed resultaat.

Goedkeuren zonder jaarverslag
Het meest opmerkelijke aan deze vergadering was, dat er geen jaarverslag was.
Als men echt belangstelling zou hebben gehad, had men het verslag volgens het bestuur elektronisch op internet kunnen opvragen. Aan een aandeelhouder van het eerste uur ontlokte dit de opmerking, dat hij al in informatietechnologie belegde, ruim voordat internet was uitgevonden en dat er niet van hem verwacht kan worden, dat hij nu de verslagen via dit medium opvraagt. Hij kreeg met deze opmerking de steun van de vergadering. Ook bij aanvang van de vergadering lagen er geen exemplaren ter inzage, zodat het in principe niet mogelijk was het jaarverslag goed te keuren. Halverwege de vergadering werden de gedrukte verslagen eindelijk door een koerier bezorgd, zodat de aanwezigen de stukken tijdens de vergadering bestudeerden en goedkeurden. Tegen de 60 procent van Sanderink valt niets te beginnen.

Op het uitblijven van de jaarstukken, na een weinig enerverende vergadering, waarin de aandeelhouders van Centric KSI-Holding totaal afhankelijk zijn van één man, waarbij wel opgemerkt moet worden, dat de aandeelhouders door dezelfde man nog niet hun hele belegging in rook hebben zien opgaan, de aandeelhouders nog steeds hoop kunnen hebben op een beter resultaat.