VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Op weg naar nieuwe fase

Voor een handjevol aandeelhouders (ongeveer 15 procent van het geplaatste kapitaal) opende president-commissaris Arend de Roever de buitengewone aandeelhoudersvergadering van detacheerder DPA. Deze stond geheel in het teken van de benoeming van interim-bestuursvoorzitter Michel van Hemele en een nieuwe commissaris. Met de benoeming van Van Hemele kwam er een plaatsje vrij binnen de raad van commissarissen die is ingenomen door de relatief onbekende Mienke Schaberg.

Van Hemele is door de raad van commissarissen naar voren geschoven om voor een periode van zes maanden de kar te trekken. Van Hemele is een oudgediende binnen de uitzendbranche en zwaaide onder andere de scepter bij de Belgische uitzender Solvus, die even later – overigens toen Van Hemele al was vertrokken - werd overgenomen door het Nederlandse USG People. In december 2006 werd hij nog benoemd tot commissaris en op de reguliere aandeelhoudersvergadering in april van dit jaar was hij al voorgesteld als tijdelijk opvolger van de aftredende bestuursvoorzitter en oprichter Peter Smit. Smit blijft tot het einde van het jaar beschikbaar als adviseur van de onderneming.

In dezelfde vergadering werd gemeld dat Van Hemele op zoek zal gaan naar een nieuwe topman en dat er verder niet veel zou veranderen. Dit blijkt nu toch iets anders te liggen. Van Hemele heeft de afgelopen vier weken een “tour d’ horizon” gemaakt binnen DPA in het kader van zijn opdracht om een nieuwe strategische koers voor de detacheerder te onderzoeken. Daarbij wordt geen enkele mogelijkheid uitgesloten, zo meldde Van Hemele. Zelfstandig doorgaan, overgenomen worden, kleine acquisities plegen of een grote acquisitie. De raad van commissarissen gaat er van uit dat een dergelijk onderzoek en de uiteindelijke interne besluitvorming ongeveer zes maanden zullen duren. Dit is de reden dat Van Hemele nu benoemd is voor een periode van zes maanden. Afhankelijk van de nieuw te formuleren strategie zal een nieuwe bestuursvoorzitter benoemd worden waarbij het overigens niet uitgesloten is dat dit Van Hemele zelf zal zijn.

Op 29 april heeft Van Hemele zijn eerste bevindingen besproken met de commissarissen. In ieder geval zullen tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers eind augustus, maar mogelijk wellicht al begin juni, mededelingen volgen over de voortgang van de strategische heroriëntatie. De komende maanden zullen dus beslissend zijn voor de toekomst van DPA.