VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders Fortis halverwege met wegstemmen bestuurders

De blijk van afkeuring van de Fortis-aandeelhouders loog er maandag niet om in Utrecht. Slechts drie van de vijf voorgestelde bestuurders konden op een meerderheid rekenen.

De continuiteit die het Fortis-bestuur met de voordracht van een aantal oud-gedienden wilde waarborgen is beleggers in het verkeerde keelgat geschoten.

Etienne Davignon, de beoogd voorzitter, kreeg maar minieme meerderheid achter zich. Zelfs als een meerderheid van de aandeelhouders vandaag in Brussel de benoeming van Etienne Davignon goedkeurt,  begint hij gehandicapt aan zijn missie.
Want de aandeelhouders zijn er niet van overtuigd dat hij de juiste man is voor de job, hij heeft geen sterk mandaat. Met zoveel controverse over zijn benoeming zou het nieuwe Fortis  een slechte start krijgen.

Huidige voorzitter Jan-Michiel Hessels en bestuurder Philippe Bodson kregen nauwelijks meer dan een kwart van de stemmen achter zich.

Scenario
Vandaag volgt een tweede stemronde tijdens de Aandeelhoudersvergadering in Brussel. 
Mocht Davignon vandaag geen meerderheid behalen dan kan hij alsnog niet aantreden.

Als dan ook de bestuurders Hessels en Bodson worden afgestemd kan er geen nieuw bestuur aantreden, omdat het bestuur dan niet uit de minimaal vereiste drie man bestaat.
De VEB en het Belgische Deminor hebben inmiddels voorgedragen.