VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB en Deminor schuiven kwartet naar voren om Fortis opnieuw op te bouwen

Georges Ugeux, Philippe Casier, Dirk van Daele en Jan Zegering Hadders zijn bereid gevonden om toe te treden tot de raad van Bestuur van Fortis. Het viertal wordt voorgedragen door de Vereniging van Effectenbezitters en het Belgische Deminor.

De vier kandidaten zijn door deze belangbehartigers van beleggers geselecteerd op basis van expertise, onafhankelijkheid, persoonlijke motivatie en toewijding.

Zij zullen ervoor gaan zorgen dat Fortis weer waarde creëert voor haar aandeelhouders. Na verkoop van forse stukken van Fortis aan de overheden van de Beneluxlanden bestaat Fortis nu nog uit een internationale verzekeringstak en een pakket gestructureerde beleggingsproducten, waarvan de waarde onzeker is.

De nieuwe garde
George Ugeux, de beoogd voorzitter van de Raad van Bestuur, staat bekend als de best ingevoerde Belg op Wall Street. Dat epitheton ornans verdiende hij door zijn topfunctie bij de New York Stock Exchange, waar hij zeven jaar lang leiding gaf aan de afdeling Global Markets. Ugeux begon zijn carriere bij Generale Bank (later opgegaan in Fortis, was later onder meer managing director bij zakenbank Morgan Stanley en lid van de Raad van Bestuur van de Europese taak van energiegigant General Electric.

Naast Ugeux en zijn landgenoten Philip Cassier en Dirk van Daele is Jan Zegering Hadders de Nederlandse kandidaat. De econoom kan bogen op ruime bancaire ervaring bij onder meer ABN Amro en ING Bank.

De voordracht van deze kandidaten is gedaan namens circa drie procent van de uitstaande aandelen Fortis. Dat is ruim voldoende om aandeelhouders te laten stemmen over de benoeming van het kwartet tijdens de komende aandeelhoudersvergadering van Fortis op 12 februari.Voor die tijd kunnen nog meer kandidaten door beleggers worden voorgedragen.