VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Vraag en antwoord over machtingen

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen van Fortis op 11 en 13 februari wordt een nieuwe raad van bestuur gekozen. Bovendien stemmen aandeelhouders in België over de verkoop van delen van Fortis aan de Belgische en Nederlandse Staat.

De VEB heeft de steun van u, aandeelhouder Fortis, tijdens deze vergaderingen hard nodig.
Het is voor de toekomst van Fortis en voor compensatie van (voormalige) aandeelhouders van groot belang dat de VEB een stevig stemgeluid kan laten horen.

Machtig de VEB daarom om uw belangen te behartigen. Lees hieronder hoe gemakkelijk dat kan.

Ik wil de VEB machtigen namens mij te stemmen op de BAVA’s van Fortis op 11 en 13 februari 2009. Hoe werkt dat?

Voor beide vergaderingen moet u een volmacht afgeven. Als u onderstaande uitleg stap voor stap volgt, kost dit niet meer dan tien minuten tijd.

Stap 1: Volmacht Utrecht

1. Neem contact op met de bankinstelling waar u de aandelen Fortis in depot heeft en geef     
daarbij aan dat u de VEB (voor de beide vergaderingen van Fortis) wilt machtigen.

2. Vraag de bankinstelling hoeveel aandelen Fortis u op 14 oktober 2008 in portefeuille had en hoeveel stukken Fortis u momenteel bezit. Noteer deze cijfers. U heeft ze zo meteen nodig bij de volmacht voor de vergadering in Brussel.

Uw volmacht aan de VEB voor de vergadering in Utrecht wordt nu geregeld. U hoeft niets meer te doen.
Uw bankinstelling geeft dit door aan Fortis. Fortis informeert vervolgens de VEB dat u de VEB heeft gemachtigd. Indien u van uw bankinstelling een toegangsbewijs ontvangt hoeft u dit niet door te sturen naar de VEB.

Stap 2: Volmacht Brussel

Tijdens stap 1 heeft u aan uw bankinstelling gemeld dat u de VEB wil machtigen om te stemmen tijdens de vergaderingen in Utrecht én Brussel. Voor de machtiging van de Brusselse vergadering moet u nog één extra stap zetten. 

 (pdf) en vul de ontbrekende gegevens in op de gekleurde vakken.
Het gaat hierbij om uw naam- en adresgegevens, het aantal aandelen Fortis dat u op 14 oktober had en de aandelen Fortis die u op dit moment hebt.(deze heeft u van uw bank te horen gekregen en zojuist opgeschreven). Vergeet uw handtekening niet.
U hoeft alleen de geel gearceerde velden in te vullen. De VEB gaat immers namens u stemmen (). Stuur het uitgeprinte, ingevulde en ondertekende formulier (het origineel!) voor 4 februari 2009 naar (vergeet de postzegel niet):

Fortis SA/NV
Corporate Administration - 1WA2A
Koningstraat 20 - 1000 Brussel – BelgiëWilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net