VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

"Fortis zelf moet hogere prijs afdwingen"

Fortis zelf moet de Nederlandse Staat via de rechter dwingen tot een hogere prijs voor de gedeeltelijke overname van bankverzekeraar Fortis.

Dat zegt VEB-directeur Jan Maarten Slagter. Volgens Slagter is Fortis de aangewezen partij om snel een procedure te starten tegen de Nederlandse Staat.

Ten eerste heeft het huidige bestuur de meeste informatie over de waarde van de verkochte onderdelen. 
Daarnaast vindt Slagter dat Fortis een sterke positie heeft in een gerechtelijke procedure " omdat het zelf betrokken was bij de transacties. 

Ook de VEB vindt de prijs die de Nederlandse Staat betaalde voor ABN Amro, Fortis Verzekeringen Nederland en Fortis Bank Nederland (euro 16,8 mrd) te laag. Maar de vereniging van beleggers wil eerst meer informatie over de transactie verzamelen voordat zij naar de rechter stapt tegen de Staat. 

Ondernemingskamer
Ondertussen heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam, op verzoek van de VEB, onderzoekers aangesteld die nu de gang van zaken bij Fortis in het recente verleden in kaart brengen. De uitkomsten van dat onderzoek zouden een basis kunnen zijn om schadevergoeding voor Fortis-beleggers te eisen.

Vergaderingen
Een volgende stap in de toekomst van Fortis is de vorming van een nieuwe Raad van Bestuur. De VEB heeft samen met het Belgische Deminor .

Tijdens twee aandeelhoudersvergaderingen in februari zal de nieuwe Raad van Bestuur worden gekozen. Wilt u als aandeelhouder Fortis de VEB steunen, machtig ons dan voor deze vergaderingen.