VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 februari 2008

VEB schikt met Vedior

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De VEB is verheugd aan te kondigen dat zij een schikking heeft bereikt met Vedior voor aandeelhouders die aandelen Vedior hebben verkocht op vrijdagochtend 30 november 2007, voorafgaand aan een persbericht waarin Vedior bekend maakte dat zij in gesprek is met Randstad.

Voor deze groep aandeelhouders zal een bedrag van 4,25 miljoen euro beschikbaar worden gesteld. De schikking geeft deze aandeelhouders een compensatie van circa 80 procent van het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs van het aandeel toen de handel diezelfde middag om 13:20 uur werd hervat.

De VEB en Vedior zijn voornemens een verzoekschrift in te dienen overeenkomstig de Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade (WCAM) om de schikking algemeen verbindend te laten verklaren. Details van de schikking worden thans nader uitgewerkt en zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Jan Maarten Slagter, directeur van de VEB, stelt in een reactie dat "de VEB verheugd is over de schikking met Vedior en beschouwt deze als een goede compensatie voor de geleden schade. Wij zien dit als een voorbeeld voor hoe beursfondsen in dergelijke, helaas vaker voorkomende situaties, hun aandeelhouders zouden moeten behandelen."

Vereniging van Effectenbezitters


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}