VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

29e Dag van de Belegger groot succes

Op vrijdag 23 november werd door de VEB in de Amsterdamse RAI voor de 29e keer de Dag van de Belegger georganiseerd. Het was weer een bijzonder congres, groter en gevarieerder dan ooit en met 4000 bezoekers stijf uitverkocht.

Er waren deze keer drie verschillende thematische middagprogramma’s, over beleggingsfondsen, individuele aandelen en derivaten. Tientallen experts van de belangrijkste Nederlandse financiële instellingen waren aanwezig om lezingen en presentaties te geven. De prijs voor de persoon die in het voorbije jaar de meest opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de belangen van Nederlandse aandeelhouders, het Blauwe Bord, ging deze keer naar de voormalige directeur van de VEB, Peter Paul de Vries.

Daarnaast wordt hét jaarboek voor beleggend Nederland gepresenteerd, Beleggingstips 2008, met tips van 14 beleggingsexperts. Beleggers weten met dit boek wat zij nu moeten kopen, want de experts deden het met hun tips in de vorige editie 10 procent beter dan de AEX en behaalden gemiddeld een rendement van 23 procent.

De Dag van de Belegger zit aan de grenzen van zijn capaciteit en de VEB overweegt om het programma voortaan over twee dagen te spreiden. Het officiële thema was opkomende markten maar in de praktijk werd vooral veel over de kredietcrisis als gevolg van de problemen op de Amerikaanse subprimemarkt gesproken en over de hoge olieprijs. Behalve beleggingsexperts waren er ook topmannen uit het bedrijfsleven, waaronder Hans Wijers van Akzo Nobel en Peter Bakker van TNT die aan de tand werden gevoeld door Jan Maarten Slagter, de nieuwe directeur van de VEB.

Er waren daarnaast op de praktijk gerichte workshops over uiteenlopende onderwerpen, voor beginnende beleggers en voor meer gevorderden en natuurlijk een uitgebreide informatiemarkt met tientallen stands waar verschillende financiële instellingen uitleg gaven over hun producten. Hieronder vindt u enkele video's over de Dag van de Belegger:

RTL: