VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Sponsors laten Formule 1 massaal in de steek

Waar de uitzendsector de windvaan is voor de economie, daar fungeert Formule 1 als de barometer van de sport. En de meter staat nu op onweer. Sponsors, lees: financials, haken massaal af. Zoals ING.

In de vorige financiële crisis van 2001 konden teams als Arrows, Prost en Minardi het hoofd al niet boven water houden. Maar het verbod op tabaksreclames bracht uitkomst: "saaie" financiële instellingen grepen hun kans om de formule 1 te sponsoren om hun imago sexier en spannender te maken.
Maar de kredietcrisis heeft de sponsors hard geraakt. Bovendien is degelijkheid nu het devies. Een rondje onder de afhakers:

ING zegt nee
Het succesvolle Renault team won kampioensschappen in 2005 en 2006 met stercoureur Fernando Alonso. Het team krijgt nu minder goed nieuws te horen: sponsor ING trekt aan het einde van het seizoen de stekker eruit.

De bank-verzekeraar laat weten dat het dit jaar veertig procent gaat bezuinigen op sponsoring van sport. Als gevolg zal ook de sponsoring van formule 1 wedstrijden - de Prijzen van België, Australië, Turkije en Hongarije - worden geschrapt. ING investeerde naar schatting ongeveer 86 miljoen euro in Formule 1.

Toch wist Renault als enige team de totale sponsorinkomsten over 2009 te vergroten door een nog betere deal te sluiten met olieconcern Total. Het logo van de oliegigant zal nog prominenter op de bolides geplaatst worden.

Williams hardst geraakt
Het team Williams zit het diepst in de put. Het team is qua sponsoring voor een groot deel afhankelijk van een investeringsmaatschappij uit het failliete IJsland (Baugur) en de in problemen verkerende Royal Bank of Schotland (RBS).

RBS ligt aan het overheidsinfuus en liet na presentatie van het grootste verlies in de Engelse historie (28 miljard pond) weten dat het de sponsoring van het Britste team heroverweegt. In goed Engels betekent dat einde sponsoring. En dat kon er nog wel bij. Baugur, Lenovo en het Braziliaanse oliebedrijf Petrobas trokken zich al terug waardoor Williams jaarlijks 33 miljoen pond misloopt. Het voorbestaan van de roemruchte renstal is serieus in gevaar.

Klappen voor andere teams
Ook de andere teams verliezen de nodige sponsors. Zo verloor BMW 18 miljoen pond aan sponsorgeld door het niet verlengen van contracten door Dell en Credit Suisse.

En ook het machtige Ferrari (budget van 142 miljoen euro) verloor twee sponsoren. Bovendien is het maar zeer de vraag hoe lang Marlboro - verantwoordelijk voor meer dan de helft van de sponsorinkomsten - geld in het Italiaanse team blijft steken als het geen flitsende Marlboro-stickers mag plakken op de snelle racewagens.