VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Hof verklaart Vedior-schikking algemeen verbindend

De schikking tussen de VEB en Randstad is door het Hof Amsterdam algemeen verbindend verklaard.
Alle beleggers die op vrijdagochtend van 30 november 2007 hun aandelen Vedior hebben verkocht ontvangen circa 80 procent van de door hen misgelopen koerswinst terug.  

De VEB bereikte eerder met Vedior een schikking om gedupeerde aandeelhouders van Vedior te compenseren. De schikking geldt voor alle aandeelhouders die aandelen Vedior hebben verkocht op vrijdagochtend 30 november 2007, voorafgaand aan een persbericht waarin Vedior bekendmaakte dat het in gesprek was met Randstad.

Gedupeerde Vedior-aandeelhouders moeten gecompenseerd worden voor de geleden schade na het vroegtijdig uitlekken van de overname van het uitzendconcern door Randstad. 

De VEB en Randstad hadden de rechter gevraagd om de onderling overeengekomen schikking algemeen verbindend te verklaren voor alle gedupeerde beleggers. Dat heeft het Hof inmiddels gedaan. 

Voor de aandeelhouders is een bedrag van 4,25 miljoen euro beschikbaar. De aandeelhouders die deelnemen aan de schikking krijgen een vergoeding ter hoogte van ongeveer 80 procent van het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs van het aandeel Vedior toen de handel diezelfde middag om 13.20 uur werd hervat.

Vervolg
Nu het gerechtshof Amsterdam de schikking tussen de VEB en Vedior algemeen verbindend heeft verklaard, kan gestart worden met de uitbetaling van de vergoedingen aan gedupeerde aandeelhouders die hun claim op de voorgeschreven (nog bekend te maken) wijze hebben aangemeld.


Voor de uitvoering van de schikking is een onafhankelijke stichting opgericht, de Stichting Uitvoering Vedior Schikking.

Na afloop van die termijn zal de Stichting starten met de uitbetaling
Op de hoogte blijven van nieuws in de actie Vedior?

Vraag en antwoord over de actie Vedior


1. Hoe groot is het bedrag van de schikking?
Het bedrag van de schikking is 4,25 miljoen Euro.

2. Hoeveel bedraagt de compensatie?
De schikking geeft de gedupeerde aandeelhouders die hebben verkocht op vrijdagochtend 30 november 2007 een compensatie van circa 80 procent van het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs van het aandeel toen de handel diezelfde middag om 13:20 uur werd hervat.

3. Moet ik lid zijn van de VEB?
In het algemeen kunnen wij u het lidmaatschap van de VEB . De VEB ontleent haar bestaansrecht aan het lidmaatschap van haar leden en zodoende heeft de VEB deze Vedior-schikking tot stand kunnen brengen. Om mee te kunnen doen aan deze schikking is het lidmaatschap van de VEB echter geen voorwaarde.

4. Wie komt (komen) in aanmerking voor compensatie?
In beginsel komt iedereen die aandelen Vedior heeft verkocht op vrijdagochtend 30 november 2007 voor compensatie in aanmerking.

5. Worden beleggers van Vedior derivaten, zoals opties, speeders en turbo's ook met deze schikking gecompenseerd?
Nee, deze groep is niet in de schikking meegenomen. Het betreft beleggingsinstrumenten die Vedior niet heeft uitgegeven.

6. Wat moet ik doen indien ik aandelen Vedior op vrijdagmorgen 30 november 2007 heb verkocht?
Indien u zich nog niet heeft aangemeld kunt u zich aanmelden. Indien u zich op de website registreert wordt u automatisch op de hoogte gehouden omtrent de voortgang van de actie en de stappen die u individueel moet ondernemen.

7. Hoe toon ik aan dat ik de aandelen in de bewuste periode heb verkocht?
Aandeelhouders die mogelijk in aanmerking komen voor een compensatie wordt aangeraden om in elk geval transactieoverzichten goed te bewaren. Exacte details over wijze van aanmelding worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

8. Ik heb mij in het verleden reeds aangemeld bij de VEB als (voormalig) gedupeerde belegger in Vedior, dien ik mij opnieuw aan te melden?
De VEB zal de reeds geregistreerde beleggers blijven informeren over de vervolgprocedure en de te nemen stappen in Effect, per e-mail en via deze website. Opnieuw aanmelden is dus niet noodzakelijk.