VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fortis, België en BNP Paribas praten een week langer

Fortis Holding, de Belgische overheid en BNP Paribas verlengen hun gesprekken over de verkoop van delen Fortis aan de Franse bank. De oorspronkelijke deadline om tot een vergelijk tot komen eindigde op 28 februari. De partijen nemen een week meer tijd.

Dat Fortis Holding vrijdag in een persbericht.

De drie partijen hadden in eerste instantie een deadline tot 28 februari om tot overeenstemming te komen. Op dat moment kan BNP Paribas in principe afzien van de gedeeltelijke overname van Fortis.De partijen willen niets kwijt over de achtergronden van het uitstel, maar zo lang er gepraat wordt is er in ieder geval geen sprake van dat BNP Paribas definitief afziet van de gedeeltelijke overname van Fortis Bank België.

Nieuwe onderhandelingen waren nodig nadat . De VEB stemde overigens voor de transactie. Een Nee-stem werd door VEB-directeur Slagter " een salto mortale" genoemd, een sprong in het onbekende. 

Geruchten

Waar betrokken partijen zwijgen steken geruchten de kop op. Zo de Belgische krant De Tijd al op basis van een anonieme bron dat de grote lijnen van een akkoord ondertussen op papier zouden staan, maar de technische details nog moeten worden uitgewerkt.

De doorgaans goed ingevoerde krant De Standaard : "iets meer op tafel voor de aandeelhouders en een duidelijker toekomst voor Fortis."

En dan zijn er nog de eveneens  dat BNP Paribas naast de bancaire tak van Fortis België ook interesse zou hebben in een deel van de verzekeringsactiviteiten.